Άγονες Γραμμές στην Ελλάδα

• Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Άγονες Γραμμές - 2009 edition

Άρθρο σήμερα στη Ναυτεμπορική συνοψίζει όσα ειπώθηκαν παραπάνω:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1729843

Η απορία μου έχει να κάνει με το παρακάτω απόσπασμα του άρθρου:

Ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός και βασικό κριτήριο επιλογής αποτελεί η οικονομική προσφορά του ενδιαφερόμενου αερομεταφορέα.

Οι προσφορές που έγιναν από τις εταιρείες πρόσφατα έγιναν μόνο για το διάστημα μέχρι να βγει ο "νικητής" σωστά; Άλλαξε κάτι;

πρίν λίγες μέρες έγινε ένας μίνι διαγωνισμός για τις άγονες και αφορούσε την περίοδο απο 1 Δεκεμβρίου μέχρι αρχες Μαρτίου, μέχρι δηλαδή να βγεί ο νέος διαγωνισμός στο αέρα.

εν ολίγοις τις γραμμές τις πήρανε η athens και η sky express. Η δε πρώτη περίπου το 75% των γραμμών και τις υπόλοιπες η δευτερη.

μόνο απο Θεσσαλονίκη ξέρω πως δόθηκαν ακριβώς γι αυτό μόλις βρω κάποιο λινκ θα σας το δώσω .

Άγονες Γραμμές - 2009 edition

Δηλαδή έγινε ένας "μίνι διαγωνισμός" αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να μάθει κανένας τίποτα; :shock:
Και αν υποθέσουμε ότι όλοι σ' αυτό το φόρουμ δεν πήραν είδηση, υπάρχει περίπτωση να "ξέφυγε" αυτός ο "μίνι διαγωνισμός" από τα σαγόνια των Βασιλακοβγενοπουλαίων; :shock:

What???You're kidding me!
Δηλαδη η Skyexpress μπορεσε και εκανε καλυτερη προσφορα απο την ΟΑ?Δυσκολευομαι να το πιστεψω! :?
Σιγουρα ειναι σωστο αυτο?

Άπο ότι έμαθα και εγώ καμιά δεκαριά άγονες γραμμές έχει πάρει η ZF και τα υπόλοιπα η Sky Express. Από όσα γνωρίζω όμως οι δύο εταιρίες συνεργάζονται και η ZF συνεργάζεται και με την Astra. Πιστεύω πάντως πως η ZF θα χρειαστεί σίγουρα παραπάνω στόλο για να ανταπεξέλθει. Μη ξεχνάμε και το γεγονός οτι είναι και νέα εταιρία και η ΟΑ και η Α3 έχουν "δυνατές πλάτες" από πίσω καθώς και χρόνια στο χώρο με ότι σημαίνει αυτό... Το μέλλον θα δείξει... Πάντως λογικά η ανάθεση είναι προσωρινή και από Μάρτιο θα περιμένουμε πάλι νεότερα. Άσε που οι διαγωνισμοί αυτοί "βρωμάνε" αρκετά... :rolleyes:

Καλησπέρα φίλοι μου..

Επειδή με ενδιαφέρει γιατί πρόκειται να ταξιδέψω πριν τα Χριστούγεννα από Ρόδο-Χίο με την απευθείας πτήση που ενώνει τα νησιά,η οποία χρόνια εξυπηρετούταν από την Ολυμπιακή,μήπως κάποιος γνωρίζει ποια εταιρεία πηρε έστω και προσωρινά την γραμμή αυτή;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα,

Η Sky express, αλλα είναι νωρίς για να μάθουμε τα δρομολόγια……

Επιβεβαιωνω τελικα τα λογια του ΙΑΤΑ/TASOS για τον μινι διαγωνισμο.Οντως η Skyexpress και η Athens πηραν τα περισσοτερα δρομολογια ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. Καποια λενε ομως οτι θα τα αναλαβει πλεον η νεα ΟΑ (Παρος, Μηλος σιγουρα αν θυμαμαι καλα)...

Ποτε εγινε αυτος ο διαγωνισμος? :wall:

Edit

Και ερχεται και η αναλυση απο ενα παιδι απο την Athens...

Athens Airways:
Απο Αθηνα: Κυθηρα/Σκιαθος/Ικαρια/Καρπαθος
Απο Θεσ/νικη: Σαμος/Χιος/Κερκυρα
Επισης: Αλεχανδρουπολη-Σητεια/ Πρεβεζα-Σητεια/ Κερκυρα-Πρεβεζα-Κεφαλλονια-Ζακυνθος

Skyexpress:
Απο Αθηνα: Σητεια/Σκυρος
Απο Θεσ/νικη: Καλαματα/Σκυρος
Επισης: Λημνος-Μυτιληνη-Χιος-Σαμος-Ροδος

Η Olympic AIr διατηρει:

Απο Αθηνα: Καλυμνος/Λερος/Μηλος/Αστυπαλαια/Ναξος/Παρος
Απο Ροδο: Ροδος-Καρπαθος-Κασος-Σητεια/ Ροδος-Κως-Λερος-Αστυπαλαια/ Ροδος-Καστελοριζο

Η Aegean δεν εχει ΚΑΜΙΑ(!) αγονη γραμμη!

ο και καλά μίνι διαγωνισμός έγινε πριν καμιά βδομάδα και ισχύει για 3 μήνες.
τέλη νοεμβρίου λήγει ο διαγωνισμός που θα είναι για 2 χρόνια.
οι γραμμές δόθηκαν καθαρά απο ποια εταιρεία έκανε την καλύτερη οικομική προσφορά.
μάλιστα λέγανε ότι η Νοα έκανε την καλύτερη προσφορά αλλα πέσανε όλοι έξω.
το τι θα γίνει απο το μάρτιο και μετά κανείς δεν ξέρει.

Κερκυρα-Πρεβεζα-Κεφαλλονια-Ζακυνθος
Εχουμε ιδεα με τι ιδεα θα ειναι αυτα τα σκελη με αεροσκαφος???
Λογικα μου μυριζει η Sky Express