Άγονες Γραμμές στην Ελλάδα

• Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Άγονες Γραμμές - 2009 edition

Το ότι δεν θα πάρουν την επιδότηση δεν αναιρεί τους όρους της ανάθεσης σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου.

Όπως πολύ σωστά παρατήρησε (εμένα μου διέφυγε αφού άλλο ήταν το θέμα του άρθρου) ο φίλος ΑΝΖ μάθαμε και ποιός θα ήταν ο μειοδότης των άγονων γραμμών εάν φυσικά στέκει η πληροφορία...

AirNewZealand":181ob271 said:
Παραλλήλως έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, μειοδότης του οποίου ήταν ο κ. Βγενόπουλος της Ολυμπιακής με 18 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αν αληθεύει, μήπως τελικά γι' αυτό ακυρώθηκε ο διαγωνισμός? Για να μην πάει όλη η πίτα στον Βγενόπουλο?

Με έκπτωση λοιπόν 50% οι άγονες θα κατέληγαν στην νΟΑ... Ίσως και για αυτό να θύμωσε ο κος Βγενόπουλός και να έβαλε στο μάτι την Α3...

Για να δούμε πάντως τι θα βγάλει ο επόμενος διαγωνισμός αφού πλέον έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης-αναφοράς...

Παραλλήλως έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, μειοδότης του οποίου ήταν ο κ. Βγενόπουλος της Ολυμπιακής με 18 εκατ. ευρώ ετησίως.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, τόσα χρόνια διπλοχρυσοπληρώναμε και τις άγονες για να καταλήγουν (κατόπιν διαγωνισμού φυσικά) στις ΟΑ ενώ, απ' ότι φαίνεται, χρειάζονταν τα μισά χρήματα για να "βγαίνουν" τα δρομολόγια :wall:

Βασικά, εάν είμασταν σε άλλη χώρα θα το πίστευα... Αλλά εδώ είναι τόσο βρώμικα όλα που δεν ξέρεις τι να πρωτοπιστέψεις...
Πάντως, πολλά πράγματα δουλεύουν με ανταλλάγματα... Σου δίνω αυτό τώρα, μου δίνεις το άλλο αύριο και σου ξαναδίνω αυτό και το άλλο μεθαύριο...
Οπότε, υποθετικά μιλώντας, μπορεί να μην βγαίνει ο μειοδότης με τις τιμές που δίνει αλλά θα τα πάρει απο κάπου αλλού σε χρήμα ή χάρη αύριο...

Λοιπόν, ενημέρωση φρέσκια.
Η Σκύρος (άγονο) δεν εκτελέστηκε με βάση το πρόγραμμα της πΟΑ και αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 2/10/2009 με βάση το πρόγραμμα της νΟΑ.
Πήρα στο 2109666666 για να κάνω κράτηση (αφού ακόμα η πΟΑ τυπικά εκτελεί το δρομολόγιο) και με παρέπεμψαν στο τηλεφωνικό κέντρο της νΟΑ (2103550500)! Δηλαδή η νΟΑ θα κάνει τις κρατήσεις και θα παίρνει τα λεφτά από τα άγονα;;;;; Προβλέπω η Α3 να κάνει ασφαλιστικά μέτρα ή τουλάχιστον μεγάλο σαματά άμεσα, από αύριο που η νΟΑ δεν θα είναι θυγατρική της πΟΑ!!!
Επίσης, σημαντικό, εκτός του ότι τα άγονα εκτελούνται με βάση τον προγραμματισμό της νΟΑ, είναι ότι σήμερα (30/9) μου είπαν ότι η πτήση για Σκύρο 2/10 δεν έχει ανοίξει και ότι μπορούν να σε βάλουν μόνο σε λίστα αναμονής! Ίσως κι αυτοί περιμένουν να δουν τι θα κάνει η Α3... Πάντως εκλογές έρχονται το Σ/Κ και κανείς δεν ξέρει τι γίνεται με τα άγονα (τα οποία πετάνε με κωδικό ΟΡ που είναι της παλιάς εταιρείας)!

fotis":3r8t9fju said:
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, τόσα χρόνια διπλοχρυσοπληρώναμε και τις άγονες για να καταλήγουν (κατόπιν διαγωνισμού φυσικά) στις ΟΑ ενώ, απ' ότι φαίνεται, χρειάζονταν τα μισά χρήματα για να "βγαίνουν" τα δρομολόγια :wall:

Για αυτό κ όλοι κάναν κρααα για τα 35 μύρια, πιστεύει κανείς τις μπούρδες για κοινωνικό έργο; Μου θυμίζει λίγο την κάρτα επιβίβασης του στρατού που έβγαινε πάντα στην υψηλότερη ECO class, το ελληνικό δημόσιο είναι καλοπληρωτής.

Δεν ξέρω κατά πόσον περιμένουν την Α3, αφού άλλα άγονα πετάνε κανονικά (AOK, JIK, KIT, JSI κ.α.). Βέβαια αυτά εκτελούνται με το νοικιασμένο ΑΤR και τα Q400. Το πρόβλημα που εικάζω πως έχει η νΟΑ, είναι πως δεν είναι έτοιμη να πετάξει τα DH8 (εικασία επαναλαμβάνω). Σήμερα υπήρχε μία προγραμματισμένη εκπαιδευτική για Μήλο που επιστρέφει από Σύρο. Αν και αύριο δεν πετάξει κανένα DH8, ε, εντάξει, θέλουν λίγο κράξιμο...

Από κει και πέρα, το μόνο σίγουρο είναι πως όποιο άγονο εκτελεστεί (όταν ξεκινήσουν βεβαίως, βεβαίως) θα εκτελεστεί βάσει προγράμματος της νΟΑ.

Μάλιστα!
Δηλαδή εκτελούνται δρομολόγια άγονων με το νέο πρόγραμμα ήδη;
Το εκπαιδευτικό το είδα κι εγώ. Άρα τα δρομολόγια γίνονται προς το παρόν με τα wet leased αεροσκάφη.

Απορώ αν θα γίνει μεθαύριο η πτήση από Σκύρο, αλλιώς βλέπω τον κόσμο να πάει με ΚΤΕΛ, δυο μέρες πριν τις εκλογές που σίγουρα θα επηρρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα! LOL!

Στο τηλεφωνικό κέντρο πάντως, σε μερικούς λένε (σε μένα δεν το είπανε) ότι περιμένουν έγκριση τυπικά από την πΟΑ για να ανοίξει η πτήση και ότι ουσιαστικά μπαίνοντας στην λίστα αναμονής, θα πετάξεις...

Για να δούμε!

Με τις γελοιότητες του ΥΜΕ (ακυρώσεις διαγωνισμών και απευθείας ανάθεση στο Βγενόπουλο) έχουν αφήσει όσα νησιά εξυπηρετούνται με DH8 επειδή οι πιλότοι της νΟΑ δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμα στον τύπο! Νησιά όπως η Σκύρος που σηκώνουν ακόμα και 320 έχουν μείνει την τελευταία εβδομάδα χωρίς αεροπορική σύνδεση και πολλοί εκλογείς δεν θα πάνε να ψηφίσουν γι'αυτό το λόγο.

Και ρωτάω τώρα, αφού τα δρομολόγια τα έχει τυπικά η πΟΑ γιατί τα έδωσε όλα χαριστικά στη ΝΟΑ με την οποία δεν έχει πλέον καμία μετοχική σχέση (όπως παρατήρησε πολύ σωστά η Α3)! Θα μπορούσε π.χ. αφού η ΝΟΑ αδυνατεί να πετάξει Σκύρο, Πάρο, Μήλο και δεν συμμαζεύεται, να τα δώσει σε καμιά Hellas Jet ή σε καμιά Medavia ή δεν ξέρω εγώ που!

Όταν το ΥΜΕ λέει ότι μέριμνά του είναι να μην αφήσει τα άγονα ακάλυπτα, τι να πει τώρα που για τις εκλογές πολλά νησιά έχουν μείνει με το DH8 στο χέρι!

ΓΕΛΟΙΟΙ!

Διαμαρτυρίες ξέσπασαν στην Κάρπαθο τόσο για τις περικοπές πτήσεων όσο και για χαράτσι που επιβλήθηκε στα αεροπορικά εισιτήρια αξίας 24 ευρώ.
Τα άγονα που αφορούν την ΑΟΚ, παρότι εξυπηρετούνται δωρεάν απο την νΟΑ, δέχτηκαν αύξηση :shock: λόγω του φόρου εκσυγχρονισμού Α/Δ (aka σπατόσημο :evil: ) ξαφνικά...
Περισσότερα:
:arrow: http://www.rodiaki.gr/v3/index.asp?archive=620&page=15

Γνωρίζει κανείς περισσότερα? Ισχύει το ίδιο και για τα υπόλοιπα άγονα? :7:

Και ανακοίνωση της νΟΑ για τις επόμενες τρείς ημέρες...
Κυριακή 4 Οκτωβρίου
OP 060/061 ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ Αλλαγή ώρας 0620 0700/ 0725 0800
OP 042/043 ΑΘΗΝΑ-ΜΗΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ Ματαίωση
OP 062/063 ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ Ματαίωση
OP 018/019 ΑΘΗΝΑ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΑΘΗΝΑ Ματαίωση

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου
OP 072/070/071/073 ΑΘΗΝΑ-ΣΚΥΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΚΥΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ Ματαίωση
OP 044/045 ΑΘΗΝΑ-ΜΗΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ Ματαίωση
OP 064/065 ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ Ματαίωση
OP 018/019 ΑΘΗΝΑ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΑΘΗΝΑ Αλλαγή ώρας 1340 1435/1500 1555

Τρίτη 6 Οκτωβρίου
OP 064/065 ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ Ματαίωση