Αεροσυνοδός στην Αegean

• Thread starter Thread starter elespa
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
airatt":1rcegla6 said:
...Μήπως εννοούσαν μέσα απρίλη και απο το άνχος μου τα μπέρδεψα;τι να πω..
Μήπως να ψάξεις για κάποια άλλη δουλειά;
Αν είναι να τα μπερδεύεις λόγω άγχους σε μια συνέντευξη φαντάσου τι έχει να γίνει έτσι και πάει κάτι στραβά σε κάποια πτήση!

Δεν ειναι το ιδιο.Στη συνεντευξη εχεις ανχος γιατι δεν ξερεις αν θα σε παρουν και σε ζωρίζουν αρκετα ψυχολογικα για να δουν τισ αντιδρασεις σου.Είναι λογικό οταν τελειώσει η διαδικασία της συνέντευξης να σκέφτεσαι πως τα πήγες και να μην εχεισ το νου σου στα υστερόγραφα.Αν σε πάρουν και γίνει κάτι στο αεροπλάνο το παίρνεις απόφαση και περιμένεις στη χειροτερη το μπαμ....Πάρε αυτή την απάντηση μεταξύ σοβαρού και αστείου γιατι περιμενα μια απάντηση αν γνωρίζει κάποιος και όχι εξυπνάδα..

airatt":r6mts1gr said:
...Αν σε πάρουν και γίνει κάτι στο αεροπλάνο το παίρνεις απόφαση και περιμένεις στη χειροτερη το μπαμ....Πάρε αυτή την απάντηση μεταξύ σοβαρού και αστείου...
Ούτε ως σοβαρό μπορώ να το πάρω αυτό, ούτε ως αστείο!!! Είναι δυνατόν; Αν κάτσει η στραβή κάθεσαι και περιμένεις το μπαμ;
airatt":r6mts1gr said:
...περιμενα μια απάντηση αν γνωρίζει κάποιος και όχι εξυπνάδα..
Δεν έγραψα τίποτα ως εξυπνάδα. Μια διαπίστωση έκανα για ένα θέμα που, ως επιβάτη, με αφορά άμεσα.
Αν ήθελα να "πετάξω" εξυπνάδα θα έλεγα ότι θεωρώ υποτιμητικό για έναν υποψήφιο εργαζόμενο να παίρνει μέρος σε συνεντεύξεις κατά τις οποίες υποχρεώνεται να ανέβει σε πλάστιγγες για να αποδείξει ότι δεν είναι χοντρός και να δεχτεί "σκανάρισμα" για να εξακριβωθεί αν έχει ωραία οπίσθια χωρίς ψωμάκια ώστε να προσληφθεί με ημερομηνία λήξης την ημέρα που θα πάψει να είναι "κορίτσι" ή όταν φανεί κυτταρίτιδα στο μπούτι.
Θα έλεγα ότι μου θυμίζει σκλαβοπάζαρο, αλλά οι δούλοι δεν είχαν επιλογή, ούτε "κυνηγούσαν" τα αφεντικά να τους "προσλάβουν".

airatt":gf2zk91b said:
.Αν σε πάρουν και γίνει κάτι στο αεροπλάνο το παίρνεις απόφαση και περιμένεις στη χειροτερη το μπαμ....Πάρε αυτή την απάντηση μεταξύ σοβαρού και αστείου γιατι περιμενα μια απάντηση αν γνωρίζει κάποιος και όχι εξυπνάδα..

Όχι αγαπητή μου. Αν σε πάρουν στην εταιρεία και συμβεί κάτι, δεν περιμένεις το μπαμ, αλλά προσπαθείς να σώσεις πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό σου. Είσαι υπεύθυνη -στο μερίδιο που σου αναλογεί- για την ασφάλεια των επιβατών της πτήσης σου.

airatt":34p0air0 said:
Ναυσικά θα σε ρωτήσουν αν έχεις τατουάζ σε εμφανές σημείο, και απλά θα το σημειώσουν.Λογικά θα μετρήσει κατά σου.Αλλά αφού έχεις την τετάρτη συνέντευξη , εγώ που είχα αρχές του μήνα γιατί είχανε πει οτι μέχρι τα μέσα του μήνα θα μας ενημερώσουν αν το αποτέλεσμα είναι θετικό;Μήπως εννοούσαν μέσα απρίλη και απο το άνχος μου τα μπέρδεψα;τι να πω..

Airatt,αν δεν κάνω λάθος,η προθεσμία υποβολής των βιογραφικών έληγε στις 24/3...άρα είναι λογικό να μη σε έχουν ειδοποιήσει,πιστεύω...

Στην Ελλάδα υπάρχει ο κομπλεξισμός σε πολλές δουλειές (ακόμα και στην αστυνομία, στροτό κα).
Δεν μπορώ να καταλάβω αν ενα τατουαζ και ενα σκουλαρλικι κάνει τη διαφορά και δεν εισαι επαγγελματίας (οκ το λεω εγω που έχω και τα 2 και νοιωθω διαφορετικά)
αλλά αφού ξέρω ότι κάνω σωστά τη δουλειά μου και είμαι καλός δε μπορεί να σου κόβουν για χαζομάρες.
Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να εχεις τατουαζ σε όλο το χερι σαν αυτόν τον μάγειρα απο το master chef η σαν τον Σισέ...αλλά κάτι διακριτικό και όμορφο δε χαλάει την εικόνα μια εταιρείας.

Τώρα που ήμουν Παρίσι για λόγους ασφαλείας κυκλοφορούσαν πολλοί ανδρες και γυναίκες με παραλλαγές (προφανώς στρατό ή αστυνομία) και πρόσεξα και κανα 2 που είχαν ταουαζ στο λαιμό....ε αυτό στην ελλάδα θα ήταν μεγάλη ντροπή!!!! (το έλεος).

Επίσης με όσες ξένες εταιρείας πέταξα τελευταία οι αντρεσ ηταν αξύριστοι (αλλα περιποιημένοι).

Για άλλη μια φορά καταλήγουμε ότι η Ελλάδα όσο ωραία χώρα είναι εχει κόσμο με κόμπλεξ και άλλες μαλ@#$$ιες που με το μυαλό τους νομίζουν ότι κάτι είναι!!!

fotis":2au4xul1 said:
airatt":2au4xul1 said:
...Μήπως εννοούσαν μέσα απρίλη και απο το άνχος μου τα μπέρδεψα;τι να πω..
Μήπως να ψάξεις για κάποια άλλη δουλειά;
Αν είναι να τα μπερδεύεις λόγω άγχους σε μια συνέντευξη φαντάσου τι έχει να γίνει έτσι και πάει κάτι στραβά σε κάποια πτήση!

Νομίζω δεν είσαι σωστός Φώτη. Άλλο το ένα άγχος, άλλο το άλλο. Άλλωστε δε νομίζω να μην υπάρχει άγχος σε κατάσταση κρίσης από τις αεροσυνοδούς. Απλώς έχουν εκπαιδευτεί για να μπορούν να λειτουργήσουν άψογα ΠΑΡ'ΟΛΟ το άγχος τους. Σκέψου το τρακ που έχουν καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες φορές μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Πάντα έχουν τρακ, απλώς μαθαίνουν να λειτουργούν σωστά ακόμα και έτσι. Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην αγχώνεται και μάλιστα πολύ σε μια συνέντευξη, ειδικά όταν πρόκειται για μια δουλειά που είναι όνειρο ζωής...

Για μένα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν στο παρελθόν έπαιρνα συνεντέυξεις μπορούσα να διακρίνω το τρέμουλο στους νεότερους υποψηφίους και την άνεση στους εμπειρότερους. Δεν είναι σπάνιο που κάποιοι εργαζόμενοι πάνε σε ''χειρότερες'' και με λιγότερα χρήματα δουλειές -ή αποφεύγουν αναβάθμιση αρμοδιοτήτων- για να αποφύγουν το άγχος.

Το οποίο βέβαια μπορεί να καταπολεμηθεί με την εμπειρία και την εξάσκηση αλλά κάποιες φορές είναι όντως καλύτερο να το αποφύγεις, αν νομίζεις ότι δεν έχεις ελπίδα να ανταποκριθείς σε καταστάσεις που μπορεί να είναι όχι μόνο στρεσογόνες αλλά και δραματικές.

IATA/TASOS":15iu43st said:
Στην Ελλάδα υπάρχει ο κομπλεξισμός σε πολλές δουλειές (ακόμα και στην αστυνομία, στροτό κα)...
Δυστυχώς...θυμάμαι στην Γερμανία που ένας ελεγκτής (γύρω στα 45) στο τρένο μια φορά είχε 5-6 σκουλαρίκια, άπειρα τατουάζ και όμως ήταν τόσο ευγενικός. Δεν ξέρω γιατί αυτός που έχει ύφος καφενείου θα ήταν καλύτερος έστω και καλοξυρισμένος...

Αλλά αυτά όπως σωστά λες είναι κοινωνικά ταμπού και όχι των αεροπορικών...αν αναρωτιόμαστε γιατί η Α3 δεν θέλει τατουάζ ή αξύριστους ή αποφοίτους φυλακών ας ρωτήσουμε τους δίπλα μας τι νομίζουν για αυτά... :roll:

Λίγο εκτός θέματος αλλά τέσπα...
Χτες πέταξα μετά απο καιρό με Aegean. Πλήρωμα 100% γυναικείο με την ηγουμένη να είναι γύρω στα 40 ή και λίγο παραπάνω μια κοπέλα γύρω στα 30 και δυο γύρω στα 20. Για μια ακόμα φορά εντυπωσιάστηκα με την άνεση την ηγουμένης και το πραγματικό χαμόγελο στους επιβάτες. Οι 2 μικρές προσπαθούσαν αλλά το άγχος ήταν εκεί και εδειχνε λίγο φτιαχτό. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί μια εταιρεία που μόνο καινούργια δεν είναι στον χώρο επιμένει να μην επενδύει στα πληρωματα της και προτιμά να κάνει συνέχεια προσλήψεις νεαρών κοριτσιών τα οποία απο μια ηλικία και μετά τα στέλνει σπίτια τους :? Επίσης έλεος με αυτό τον πληθυντικό με το οποίο συνδιαλέγονται μεταξύ τους τα πληρώματα τελείως αφύσικος για τα Ελληνικά δεδομένα αλλά και για γενικότερα για 2 συναδέλφους.

δηλαδή καμία αεροσυνοδός δεν έχει τατουάζ που να φαίνεται;;;

Ίσως λίγο άσχετη η παρέμβαση μου στο συγκεκριμένο topic,απλά μιας και έκανες την παραπάνω ερώτηση,θα σου πω
οτι σε πτήση της Α3 ATH-RHO,πρίν κάποια χρόνια,την προσοχή μου τράβηξε μία απο τις αεροσυνοδούς η οποία έιχε ενα τατουάζ (όχι και το μικρότερο θα έλεγα),ακριβώς επάνω απο τον αστράγαλο.Δέν με << χάλασε>> το θέαμα,ούτε μου φάνηκε άσχημο,ή ο,τιδήποτε άλλο.Ίσα ίσα,που η συμπεριφορά της συγκεκριμένης κοπέλας αλλα και των υπολοίπων,ήταν άψογη.
Αλλα όπως λέχθηκε και παραπάνω,μάλλον είναι θέμα νοοτροπίας εδώ στην Ελλάδα...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.