Αεροσυνοδός στην Αegean

• Thread starter Thread starter elespa
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Τι ερώτηση είναι αυτή, aakunz; Κοπέλες ζητούν, κοπέλες θα δουν. Όσο για'σένα, airatt, να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό. Ο μόνος λόγος για να λυπηθείς είναι αν πραγματικά χρειάζεσαι απεγνωσμένα απασχόληση. Κατά τ'άλλα, χάρη σου έκαναν.

airatt":yvov61hi said:
Στο γκρουπ που ήμουν εγ΄ω και απο ότι είδα και στο επόμενο, μόνο κοπέλες

Ανά γκρουπ γίνεται η συνέντευξη?Δεν είναι ατομική?

Ναι ανα γκρουπ 10 ατομων περίπου και εξεταστήκαμε ανα 3.Γιατί λες cross μου έκαναν χάρη τόσο χάλια είναι το επάγγελμα?Αυτό εμένα μου άρεσε από μικρή και νομίζω δε θα αντιμετώπιζα πρόβλημα...

Το γεγονος οτι δεν θελουν ατομα με προυπηρεσια πως σας φαινεται..?

airatt, το επάγγελμα είναι μια χαρά κι αν θέλεις να το δοκιμάσεις, σου εύχομαι σύντομα να πραγματοποιηθεί η ευχή σου. Καλό είναι όμως να το κάνεις για έναν εργοδότη που θα σε σέβεται, θα σου φέρεται ανθρώπινα και θα σου δίνει όσα εφόδια χρειάζεσαι για να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η Aegean είναι κακός εργοδότης, φέρεται στο προσωπικό της σαν αναλώσιμα αντικείμενα, δεν επενδύει στους ανθρώπους της και έχει αρρωστημένη φιλοσοφία περί του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτή η άποψη είναι καθαρά προσωπική κι αν θέλεις μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις.

παιδιά,την τετάρτη έχω συνέντευξη στην Aegean και απ,ότι έμαθα κόβουν κοπέλες με τατουάζ σε εμφανή σημεία..Ξέρει κανείς με σιγουριά αν ισχύει αυτό;;είναι άδικος κόπος να πάω στη συνέντευξη;;τυχαίνει να έχω τατουάζ στο πόδι...

Ισχυει..Θα στο πουν κι οι ιδιοι της στιγμη της συνεντευξης οτι δεν μπορεις να συνεχισεις γιατι την ωρα που σε σηκωνουν για να ζυγιστεις σε σκαναρουν παντου..

ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία αν και αποθαρύνθηκα τελείως...είναι κάτι που ισχύει σε όλες τις εταιρίες;;δηλαδή καμία αεροσυνοδός δεν έχει τατουάζ που να φαίνεται;;;σορρυ που ξαναρωτάω αλλά είμαι άσχετη με το επάγγελμα,πρώτη φορά έστειλα βιογραφικό και το αντικείμενο σπουδών μου είναι τελέιως διαφορετικό...κρίμα πάντως,δεν ήξερα ότι είναι τόσο αυστηροί σε αυτο το θέμα...

Με λίγα λόγια: σε μία έκτακτη ανάγκη, το αν μία αεροσυνοδός έχει τατουάζ ή όχι στο πόδι της δε θα παίξει κανέναν απολύτως ρόλο. Στην Ελλάδα, φαίνεται πως δυστυχώς έχει μεγαλύτερη αξία η εικόνα παρά η ουσία των πραγμάτων.

Κατ' αρχάς εφ' όσον δεν αναφέρεται κάτι στην προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, καλό θα ήταν να πας. Αν θεωρήσεις ότι το τατουάζ και μόνο το τατουάζ σου, αποτέλεσε λόγο να σε κόψουν, έχεις πολλούς τρόπους να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου. Επιπλέον, κάθε εταιρεία έχει τους δικούς της κανόνες/πολιτική για την πρόσληψη ιπταμένων συνοδών και φροντιστών. Για παράδειγμα: οι Τουρκικές Αερογραμμές στις τελευταίες προκηρύξεις τους ξεκαθαρίζουν ότι δε δέχονται αιτήσεις από άνδρες και αυτό αντίκειται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότητας. Αν διαβάσεις όλο το τόπικ, θα δείς ότι υπάρχουν μαρτυρίες πως κάποιες ελληνικές εταιρείες, παρά το ότι κάνουν λόγο για ίσες ευκαιρίες, καταλήγουν να μεροληπτούν υπέρ κάποιας συγκεκριμένης κατηγορίας υποψηφίων που ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα κριτήρια και τις κατευθυντήριες γραμμές των managers και όχι στην ικανότητα των υποψηφίων. Θα δεις επίσης ότι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού δίνουν περισσότερη έμφαση στο χαρακτήρα και τις επικοινωνιακές ικανότητες του υποψηφίου καθώς και τη δυνατότητά του να σκέφτεται και να ενεργεί με το σωστό τρόπο την στιγμή που πραγματικά θα χρειαστεί (και αυτή η στιγμή ΔΕΝ θα είναι όταν θα σερβίρει τα γεύματα), παρά στην εμφάνιση του ή το φύλο του. Άλλες εταιρείες από τη Μέση Ανατολή ενώ δίνουν μεγάλη σημασία στην εμφάνιση, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται ως εργοδότες έχει σαν αποτέλεσμα να παραιτούνται διαρκώς τα πληρώματα και αυτοί να βρίσκονται σε μία διαρκή αναζήτηση προσωπικού.

Ναυσικά θα σε ρωτήσουν αν έχεις τατουάζ σε εμφανές σημείο, και απλά θα το σημειώσουν.Λογικά θα μετρήσει κατά σου.Αλλά αφού έχεις την τετάρτη συνέντευξη , εγώ που είχα αρχές του μήνα γιατί είχανε πει οτι μέχρι τα μέσα του μήνα θα μας ενημερώσουν αν το αποτέλεσμα είναι θετικό;Μήπως εννοούσαν μέσα απρίλη και απο το άνχος μου τα μπέρδεψα;τι να πω..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.