Αεροπορικά μαργαριτάρια!

• Thread starter Thread starter seven4seven
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
We should be landing in Athens

Όσοι έχουμε ταξιδέψει με αεροπλάνο ξέρουμε το πως μασάνε τα λόγια τους ιπτάμενοι συνοδοί αλλά και πιλότοι στις ανακοινώσεις και ειδικά στα Αγγλικά...

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν κάποιος Άγγλος ή Αμερικάνος καταλαβαίνει τι είπε τώρα η συνοδός... Tray...position... should... infront... thank you!...

Εχθές που επέστρεφα από Β. Ελλάδα δεν είναι ότι μάσησε κάποια λέξη αλλά μάλλον ότι την παρέλειψε τελείως θα έλεγα αλλάζοντας «λίγο» το νόημα:

Ladies and Gentlemen, we should be landing in Athens. Make sure that... ... ...

Δεν μπόρεσα να κρατηθώ και γελώντας είπα σε συνάδελφο που καθόταν δίπλα μου: We SHOULD be landing in Athens. The Captain and the crew will make any effort to ENSURE it is Athens before we land... :lol:

Η εισαγωγή απο άρθρο της Ημερησίας για το ΑΤΗ-SKG της CY
Την προσέλκυση εταιρειών από το διεθνή αεροπορικό σκηνικό έχει πετύχει το εσωτερικό δίκτυο της Ελλάδας, η οποία παρά την οικονομική κρίση φαίνεται να αποτελεί μια «ελπιδοφόρα» αγορά για τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες...
Έτσι ακριβώς είναι... :bash:

Re: We should be landing in Athens

george1971":dpbsn4h6 said:
Όσοι έχουμε ταξιδέψει με αεροπλάνο ξέρουμε το πως μασάνε τα λόγια τους ιπτάμενοι συνοδοί αλλά και πιλότοι στις ανακοινώσεις και ειδικά στα Αγγλικά...

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν κάποιος Άγγλος ή Αμερικάνος καταλαβαίνει τι είπε τώρα η συνοδός... Tray...position... should... infront... thank you!...

Εχθές που επέστρεφα από Β. Ελλάδα δεν είναι ότι μάσησε κάποια λέξη αλλά μάλλον ότι την παρέλειψε τελείως θα έλεγα αλλάζοντας «λίγο» το νόημα:

Ladies and Gentlemen, we should be landing in Athens. Make sure that... ... ...

Δεν μπόρεσα να κρατηθώ και γελώντας είπα σε συνάδελφο που καθόταν δίπλα μου: We SHOULD be landing in Athens. The Captain and the crew will make any effort to ENSURE it is Athens before we land... :lol:
Μιά χαρά σάς τα είπε η κοπέλα.Ξέρεις πόσα αεροπλάνα έχουν προσγειωθεί σε λάθος αεροδρόμια;Αυτή τουλάχιστον κράτησε και μιά πισινή,just in case....
(Αλλωστε,εδώ μπορεί να συμβή να είσαι στον Ηλεκτρικό και ν'ακούς απ'τα μεγάφωνα "επόμενος σταθμός Φάληρο" ενώ ο συρμός φτάνει στην Κηφισιά..)

Στο άρθρο τής Ημερησίας πάντως,σχετικά με την φιλοδοξία τών CY να γίνουν ο τρίτος αερομεταφορέας εσωτερικού τής Ελλάδας,η προσοχή μου εστιάζεται περισσότερο στό

το διεθνή αεροπορικό σκηνικό

που αποδεικνύει γιά ακόμη μιά φορά πόσο αγράμματοι είναι κάποιοι που η Ελληνική γλώσσα είναι εργαλείο τής δουλειάς τους.

Τώρα πόσο "ελπιδοφόρο" είναι εν μέσω τέτοιας κρίσης,που οι ήδη δύο υπάρχουσες εταιρίες συρρικνώνουν τα δρομολόγιά τους στο αρχι-φιλέτο ATH-SKG,να θεωρή μιά τρίτη (και μάλιστα εκ τού εξωτερικού) ότι θα βγάλη έσοδα,είναι ένα εύλογο ερώτημα.Ο παπούς μου πάντως έλεγε ότι "όποιος ζεί ελπίζοντας,πεθαίνει χεσμένος".....

Bird strike είχε χθές η 701( :mrgreen: ) και το παρακάτω (αυτούσιο copy-paste με την ανοχή των mods 8) ) επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέρουμε αλλά κανείς δεν παραδέχεται, ότι οι επιβάτες κ οι δημ/φοι ξέρουν καλύτερα απ' τους κυβερνήτες κ την ίδια την αεροπορική... :wall:
Με έναν κινητήρα πέταξε το αεροπλάνο της πρωινής πτήσης (701) της Ολυμπιακής από τη Ρόδο στην Αθήνα το Σάββατο. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν για το …ευχάριστο γεγονός εν πτήσει, περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση από την Ρόδο και όπως ήταν αναμενόμενο ανησύχησαν, παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνήτη ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Το πόσο δεν ήταν σοβαρό το περιστατικό, οι επιβάτες το διαπίστωσαν, όταν κατά την προσγείωση στην Αθήνα τους περίμεναν πυροσβεστικά οχήματα. Προφανώς επρόκειτο για μια χαρούμενη υποδοχή, μόνο που οι επιβάτες οργίσθηκαν γιατί δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως.
Πηγή

Δικαίως ωργίστηκαν οι επιβάτες.Ωφειλε η εταιρεία να τους ενημερώση πρό τής αναχωρήσεως ότι το αεροπλάνο θα το χτυπούσε κάποιο πουλί λίγο μετά την απογείωσή του.

Πάλι καλά που οι επιβάτες δέν απαίτησαν από το ίδιο το πουλί να τούς ενημερώση ότι θα κουτουλούσε στο αεροπλάνο τους.

Ρέ πού πάμε ρε (που έλεγε και ο Αυλωνίτης).......

Η φωτο του 747 της Airways με εξιταρει :P

Πώς μπορείς να καταστρέψεις μια είδηση:
"Αποκλεισμένη η Θεσσαλονίκη δια αέρος κατά τους καίριους τουριστικά μήνες, αφού σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι η Σουηδική εταιρία Swissair θα διακόψει τις πτήσεις της μέχρι νεωτέρας στις 27 Νοέμβρη."

http://press-gr.blogspot.gr/2012/07/k_13.html

Που να τους πει κανεις οτι τα αεροπλανα πλεον ειναι σε μεγαλο μερος πλαστικα (συμπεριλαμβανομενων και των πτερυγιων της πρωτης σειρας του turbofan)... χαχαχαχα :mrgreen:

Αμ'αυτό το "αποκλεισμένη η Θεσσαλονίκη διά αέρος",τί σάς λέει;

Πέραν τού ότι η Swissair έχει από ετών διακόψει τίς πτήσεις της γενικώς,"απανταχού εις όλον τον κόσμον",που έλεγε και ο Ανδρέας Φιλιππίδης ώς αντισυνταγματάρχης Κατσάμπελας στήν "Λούφα και παραλλαγή"......

Νομίζω πως ακόμη και η ημερομηνία διακοπής του δρομολογίου που έγραψε είναι τελείως λάθος..