AEGEAN στην Star Alliance

Μια απορία...

Σύμφωνα με το site της star alliance το Μ&Β blue αντιστοιχεί στο silver επίπεδο της εταιρείας. Το Μ&Β blue μπορείς να το πάρεις με 4.000 μίλια. Το αντίστοιχο silver επίπεδο στη συμμαχία για την Lufthansa είναι το frequent traveller, το οποίο θέλει 35.000 μίλια για να το πάρεις, περισσότερα δηλαδή από το Gold (20.000) της Α3. Ποιός είναι ο λόγος για κάποιον να παραμείνει στο Miles & More από την στιγμή που με 80.000 μίλια λιγότερα έχει τα προνόμια των Senator - τώρα που κερδίζεις status miles και στις 2;

http://www.staralliance.com/en/benefits/frequent-flyer/

ΥΓ το λιγότερο που παίρνει κάποιος στην Οικονομική - διεθνούς πτήσης είναι 500 μίλια για την Α3 και 125 για την LH, δεν υπάρχει μια εμφανής ανισορροπία;

Και μια φωτογραφία αφ' υψηλού από την εκδήλωση!

Φίλε flesland,

Είχα και εγώ την ίδια απορία πιο παλιά συγκρίνοντας τις απαιτήσεις του M&M με άλλο πρόγραμμα εταιρείας της *alliance και συγκεκριμένα της bmi όπου τα επίπεδα είναι επίσης χαμηλότερα απο το M&M.

Η υπάλληλος της bmi μου εξήγησε ότι ο καθορισμός των επιπέδων βαθμών της κάθε εταιρείας γίνεται με βάση τα δρομολόγια (δηλ αν υπάρχουν πολλα longhaul ή αν είναι κυρίως shorthaul) και την πολιτική marketing της κάθε εταιρείας.

Αυτό συμβαίνει και με τη διάρκεια των βαθμών προορισμού όπου στο M&M λήγουν μετά από 36 μήνες ενώ στο diamond club της bmi δέν λήγουν ποτέ προφανώς για σκοπούς marketing. Συγκεκριμένα μου είχε ειπωθεί ότι ο κύριος λόγος είναι η προσέλκυση πελατών από την BA με την οποία υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός στο LHR.

Φαντάζομαι οι κανόνες της Aegean έχουν θεσπιστεί με παρόμοια κριτήρια.

Καλησπερα
Το επομενο διαστημα εχω πτησεις και μεlufthansa προς ασια αλλα και με aegean προς ευρωπη.Ειμαι μελος στα προγραμματα και των δυο.
Μιλια για τις πτησεις αυτες θα παρω και στις δυο καρτες μου ή μονο στη μια ( διαλεγω ποια?) καθε φορα?

Διαλέγεις ποια, σε μια από τις 2.

xalara":2akmn8t6 said:
Μιλια για τις πτησεις αυτες θα παρω και στις δυο καρτες μου ή μονο στη μια ( διαλεγω ποια?) καθε φορα?

Βασικά οι κανονισμοί της Star Alliance προβλέπουν ότι οι βαθμοί από μια πτήση μπορούν να πιστώνονται μόνο σε μια κάρτα οπότε θα πρέπει να διαλέξεις πια από τις δύο κάρτες συμφέρει περισσότερο (π.χ. στην Aegean τα επίπεδα βαθμών για αλλαγή status είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτά του M&M).

Για να αποφεύγεται η διπλοπίστωση βαθμών, έχω παρατηρήσει ότι τα αρχικά της εταιρείας της οπόιας το FFP πιστώνεται αναγράφονται πάνω στην κάρτα επιβίβασης δηλ. αν ταξιδεύεις με Lufthansa και πιστώνεις τα μίλια σου στο πρόγραμμα της Aegean, το πιο πιθανό είναι να αναγράφεται και το Α3 σε κάποιο σημείο της κάρτας επιβίβασης ώστε να σε εμποδίσει να πιστώσεις τα μίλια για τη πτήση αυτή σε πρόγραμμα τακτικών επιβατών άλλης εταιρείας της συμμαχίας.

Μήπως μπορείτε να μου λύσετε μια απορία?
Αφού η AEGEAN θα συνχωνευθεί με την OLYMPIC AIR γιατί μπήκε στην STAR ALLIANCE?Γιατί δεν μπαίνει μετά την συνχώνευση σαν OLYMPIC AIR?

Γιατί δεν είναι παρά ένα brand name που θα αλλάξει, και σιγά να μην περιμένει 5-6 μήνες για τα οφέλη της συμμαχίας μόνο και μόνο για το brand name.