AEGEAN στην Star Alliance

Άντε, καλορίζικο :great: :party:

Νομίζω ο GP707 είχε αναφέρει ότι θα υπάρξει και 2ο α/φος με τo livery της star :cool: . Υπάρχει κάτι νεότερο?

Γνωρίζουμε για πόσο χρονικό διάστημα υποχρεούται η Aegean και η κάθε εταιρία που μπαίνει στη συμμαχία, να διατηρεί το livery Star Alliance;
Υποθέτω 2 μήνες minimum;

Εγω νομιζα οτι ειναι για παντα υποχρεωτικο το livery της Star.

Και γω αυτήν την εντύπωση είχα...Τί νόημα θα είχε να έβαφαν αεροσκάφη μόνο για μερικούς μήνες;

Βασικά νομίζω ότι η Star Alliance διαφημίζει την Αegean και όχι το αντίστροφο...δεν βλέπω τον λόγο να μην διατηρήσει το livery, ακόμα και υποχρεωτικό να μην είναι.

χμμμ....
εγω νομιζω οτι οι εταιρειες που ειναι στην σταρ απλα φερουν το αστερακι στο μπροστα μερος του αεροσκαφους....
Ουτε livery ουτε τιποτα τετοιο...
Νομιζω οτι αυτα που κανει η aegean απλα χαριν διαφημησης ειναι...

Oλες οι εταιρειες-μελοι εχουν εστω και ενα αεροσκαφος τους στα χρωματα της σταρ.

Το οποίο διατηρούν για πάντα με αυτά τα χρώματα και όχι για κάποιο χρονικό διαστημα ούτως ώστε να διαφημίσουν την ένταξη τους στη συμμαχία;
Είχα την εντύπωση ότι κάθε νεοεισερχόμενο μέλος υποχρεούται να βάψει τουλάχιστον 1-2 αεροσκάφη (ανάλογα με το στόλο της κάθε εταιρίας) και τα οποία θα δρομολογεί σε πτήσεις εκτός (κυρίως) της χώρας που εδρεύει
με σκοπό φυσικά τη διαφήμιση.
Τα βαμμένα αεροσκάφη θα παραμείνουν minimum 2-3 μήνες με το livery της αστροσυμμαχίας αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα το διατηρούν και για πάντα.
Μακάρι να είναι επ'αόριστον γιατί πραγματικά είναι όμορφα αλλά αν μπορεί κάποιος εκ των έσω να μας το σιγουρέψει;

Copy-paste απ' το portal των εργαζομένων της συμμαχίας
Since the Alliance’s launch in 1997, each carrier committed to paint one aircraft with the special Star Alliance emblem.

Five years later, the latest design was made official and by 2003 members agreed to have at least three per cent of their international jets re-painted in the Star Alliance design.

Απ' τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον συμφωνία για το 3% να φέρουν το livery της συμμαχίας. Τώρα, αν αναφέρεται και πουθενά ως ρητή υποχρέωση, δεν μπόρεσα να βρώ κάτι.