Είμαι ένας από αυτούς που πήραν τη Premium. Έχω μία πολύ καλή επαγγελματική σχέση με την Τράπεζα και όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δε χρεώθηκα συνδρομή για καμία από τις κάρτες που είχα, κάτι που δε συνέβη στην περίπτωση της Premium. Ζυγίζοντας τα πράγματα, αποφάσισα να ξεφορτωθώ όλες τις άλλες κάρτες της Alpha (MasterCard Gold, MasterCard Platinum που τις είχα χωρίς συνδρομή, αλλά δεν απέδιδαν πλέον μετατρέψιμους πόντους σε μίλια) και να κρατήσω την Premium, κάνοντας «απόσβεση» μέσω της χρήσης των προνομίων που μου προσφέρει. Δεν είμαι άνθρωπος που μόλις του έρθει η συνδρομή, πηγαίνει στο κατάστημα και αρχίζει να κλαίγεται ή να απειλεί ότι θα τον χάσουν από πελάτη αν δεν του σβήσουν τη συνδρομή, ειδικά όταν αποδέχθηκα τους νέους όρους της νέας κάρτας.
Εν κατακλείδι, Aegean και Alpha αποφάσισαν εφ' εξής να παρέχουν κάποια προνόμια στους πελάτες τους έναντι κάποιου τιμήματος, το οποίο εάν οι δεύτεροι αποδεχθούν, καθίσταται συμβατική υποχρέωση. Από την άλλη πλευρά, έχουν το δικαίωμα, να μεταβάλλουν τις παροχές ενός υφιστάμενου προϊόντος (σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για την παλαιά Bonus Visa) αφού προηγηθεί κάποια ενημέρωση, όπως έγινε και με τη συνοδευτική επιστολή κάθε νέας κάρτας. Όποιος θέλει να εξακολουθήσει να μην πληρώνει συνδρομή, μπορεί να παραμείνει στην παλαιά κάρτα και να μην ενεργοποιήσει αυτήν που το απεστάλη, χάνοντας όμως μέρος των προνομίων που είχε. Τόσο απλά.