Aegean Bonus Visa

• Thread starter Thread starter manos_p
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
@doctor, οκ σε ευχαριστώ πολύ άρα δε πολυσυμφέρει

@σταύρος, μάλιστα.. :(

@zeppelin: Δεν πολύ συμφέρει γι'αυτό το μέσο όρο που είπες! 50€ είναι ελάχιστα, δεν αξίζει να μπείς στο κόπο για καμία πιστωτική κάρτα!
Όμως άμα αλλάξεις "λογική" στο πώς να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου, μια πιστωτική είναι αναγκαία! πχ. αερ.εισιτήρια που σου δίνουν και έξτρα ασφάλιση χάρις των ασφαλιστικών κολοσσών που κρύβονται πίσω από την visa ή mastercard ή ΑΜΕΧ . Μετά αν συνυπολογίσεις το "κέρδος" που έχεις σαν καταναλωτής να έχεις 30 μέρες άτοκες και να "διαχειρίζεσαι" χρήματα που θα καταβάλεις σε 1 μήνα...
Ένα αεροπορικό εισιτήριο να αγοράσεις με μέσο κόστος 300€ έχεις αμέσως 1200 μίλια δεν το βρίσκω άσχημο! (+5000 της εγγραφής)
Τελοσπάντων δεν θέλω να κάνω "διαφήμιση" της πιστωτικής της Α3! 8)

Όσων αφορά για το θέμα των καρτών, υπάρχουν πολύ καλές κάρτες πιστωτικές και debit στην ελλ. αγορά που θα τις "ζήλευαν" πολλοί καταναλωτές ανά την Ευρώπη!
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την απλή Eθνοcash maestro της Εθνικής στο εξωτερικό μου πέρνει για έξοδα ανάληψης 1,40€!!! (τζάμπα)
Έχω επίσης την visa-debit της αγροτικής η οποία για Ελλάδα είναι πολύ καλή αλλά για έξω έχουν περιορισμένες συνεργασίες, αλλά είναι επίσης πολύ οικονομική.
Τέλος έχω μια go-master πιστωτική της εθνικής με την οποία είμαι πολύ ικανοποιημένος, είναι και δωρεάν, είναι του στύλ με επιστροφές στις αγορές(ακόμα και βενζίνη). Δεν την αλλάζω εύκολα. :great:

Τέλος πρέπει να γνωρίζεται και οι κάρτες, ότι κάρτες και να είναι, είναι προϊόντα δηλαδή μη διστάζετε να παζαρεύεστε επιτόκια, συνδρομές κλπ κλπ
Υ.Γ. Που να δείτε το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, είναι ίσως από τα χειρότερα...

@fotis: Υπάρχουν εταιρίες ενοικίασης που σου ζητούν και 2 πιστωτικές για να σου δώσουν αμάξι! Υπάρχει πάντως λογική, μια χρεωστική κάρτα μπορείς αύριο με μια απλή τηλεφωνική εντολή να την "αδειάσεις" από μετρητό και άμα το διαλύσεις το αμάξι; Πώς εξασφαλίζεται η εταιρία; Με την πιστωτική, κάποιος φίλος είπε ότι τον χρεώνουν στα ξενοδοχεία, δεν είναι ούτε αυτό ακριβές! Γίνεται το εξής, γίνεται μια "προ-χρέωση" που σημαίνει ότι σου δεσμεύω ένα άλφα ποσό (για αμάξι από 750€) το οποίο δεν το χρεώνεσαι, απλά στο "δεσμεύω" για να "δω" αν τηρήσεις τα "συμφωνηθέντα", σαν εγγύηση. Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά απλά στο "αποδεσμεύω" και αυτές οι κινήσεις δε φαίνονται πουθενά! :wink:
Τέλος, μόνο σε κανένα ελληνικό νησί πλέον μπορείς να νοικιάσεις χωρίς πιστωτική! αλλά εκεί πολλές φορές δεν είναι και τόσο αναγκαίο ούτε το δίπλωμα! :lol:

@flightnumber, έχω ήδη δίχως συνδρομή vodafone citibank Και για κάθε 50€ έχω 1€ επιστροφή στο κινητό μου (ακόμα και με 10€ πέρνω 0.κάτι) και ξέρω και για τη ιατρική ασφάλεια που προσφέρουν (δεν έκατσε ποτέ να την χρησιμοποιήσω αλλά θα ήθελα να μου πεις κάποιος την εμπειρία του). οκ θα το σκεφτώ. το βασικό που δεν μου απάντησε κανείς (νομίζω) είναι αν τα συλλεγόμενα μίλια λήγουν. πχ αν θέλω 3 χρόνια να μαζέψω αρκετά και στα 2 λήγουν τότε τι γίνεται; ή δεν λήγουν; θενξ!

Οι Bonus πόντοι λήγουν στα 2 χρόνια. Αν όμως τους μεταφέρεις στο miles&bonus ως μίλια, τότε σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Τα μίλια που συγκεντρώθηκαν από μετατροπή πόντων της κάρτας συναλλαγών Aegean Bonus Visa, προσμετρούνται σαν εξαργυρώσιμα και δεν λήγουν ποτέ. Ωστόσο, δεν προσμετρούνται ως status μίλια, που αφορούν την αναβάθμιση του μέλους.

flightnumber":2jh01fqf said:
@fotis: Υπάρχουν εταιρίες ενοικίασης που σου ζητούν και 2 πιστωτικές για να σου δώσουν αμάξι! Υπάρχει πάντως λογική, μια χρεωστική κάρτα μπορείς αύριο με μια απλή τηλεφωνική εντολή να την "αδειάσεις" από μετρητό και άμα το διαλύσεις το αμάξι; Πώς εξασφαλίζεται η εταιρία; Με την πιστωτική, κάποιος φίλος είπε ότι τον χρεώνουν στα ξενοδοχεία, δεν είναι ούτε αυτό ακριβές! Γίνεται το εξής, γίνεται μια "προ-χρέωση" που σημαίνει ότι σου δεσμεύω ένα άλφα ποσό (για αμάξι από 750€) το οποίο δεν το χρεώνεσαι, απλά στο "δεσμεύω" για να "δω" αν τηρήσεις τα "συμφωνηθέντα", σαν εγγύηση. Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά απλά στο "αποδεσμεύω" και αυτές οι κινήσεις δε φαίνονται πουθενά! :wink:
Τέλος, μόνο σε κανένα ελληνικό νησί πλέον μπορείς να νοικιάσεις χωρίς πιστωτική! αλλά εκεί πολλές φορές δεν είναι και τόσο αναγκαίο ούτε το δίπλωμα! :lol:
Αν και εντελώς OFF TOPIC να συμπληρώσω πως όντως, στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων αυτή η διαδικασία ακολουθείται (δέσμευση ποσού ενοικίασης + ποσού απαλλαγής μικτής ασφάλειας + έξτρα ποσό για διαφορές σε καύσιμα κλπ.). Ωστόσο να τονίσω πως μόνο πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές (και όχι χρεωστικές τύπου Electron, Debit ή Maestro), καθώς μια τράπεζα μπορεί να δεσμεύσει ποσό μόνο επί πιστωτικού υπολοίπου (το οποίο η ίδια παρέχει μέσω της κάρτας) & σε καμιά περίπτωση επί πραγματικού, που είναι χρήματα του πελάτη τα οποία πρέπει να βρίσκονται διαθέσιμα στον λογαριασμό σε πρώτη ζήτηση. Αν πράξει το αντίθετο είναι νομικά ακάλυπτη!
Συμπερασματικά, δέσμευση/προέγκριση μόνο σε Visa, Mastercard, American Express & Diners. Οι Electron είναι ξεχωριστή πλέον κατηγορία που άλλοτε χρησιμοποιείται ως χρεωστική κάρτα (άρα debit) και πλέον όλο και πιο πολύ ως πιστωτική (credit) για "φυσικές" συναλλαγές και όχι μέσω internet.
Αυτά τα ολίγα και με συγχωρείτε για το Off Topic

Στις πτήσεις της εταιρείας μαζί με το περιοδικό ο επιβάτης βρίσκει και πληροφοριακό έντυπο για τη νέα κάρτα. Μάλιστα έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει τα στοιχεία του στο έντυπο, να το δώσει στο πλήρωμα και να τον προσεγγίσει για τα περαιτέρω η τράπεζα μετά από λίγες μέρες.

Ρε παίδες, ξέρει κανείς αν μπορώ να βγάλω την κάρτα ως φοιτητής χωρίς κάποια σταθερή δουλειά, άρα και χωρίς μισθοδοσία;

Φίλε μου,
ακόμα και να δεχτεί η τράπεζα να την εκδόσει, μπορείς να μου πεις τον τρόπο με τον οποίο θα εξοφλείς τις υποχρεώσεις σου απέναντι σε αυτήν;

Ρε σύ Φώτη, μήν το αποπαίρνεις το παιδί..! 8) Εάν μπορεί να την εξοφλεί, γνωρίζει αυτός
καλύτερα από εμάς...menelae προχτές έκανα την αίτηση και μετά απο μία μέρα με κάλεσαν στο κινητό
για να κλείσω ραντεβού με τον κούριερ για υπογραφές, φωτοτυπία ταυτότητας & εκκαθαριστικού...
Όπως γίνεται δηλαδή στις περισσότερες περιπτώσεις έκδοσης νέας πιστωτικής..
Εάν δέν έχεις εισόδημα-εκκαθαριστικό, μπορεί να μπεί κάποιος εγγυητής για σένα(π.χ. πατέρας) αλλά
στήν συγκεκριμένη ηλεκτρονική αίτηση δέν γίνεται ,μόνο στις κλασσικές έντυπες αιτήσεις...
Δέν χάνεις τίποτα να τους ρωτήσεις τηλεφωνικώς..

Τέλεια, θα τους πάρω τηλέφωνο :)

Προφανώς για να ρωτάω μπορώ να ανταπεξέλθω :) Άλλωστε αν φτιάχνω κανένα site ή κάνω κάποιο ιδιαίτερο αλλά βγάζω πολύ λίγα χρήματα και δεν χρειάζεται δήλωση; ;) Δε θέλω την κάρτα για ουσιαστική πίστωση, για να την δέχονται παντού τη θέλω ;)

Ευχαριστώ πάντως!

Ps. πέραν αυτού γιατί όταν βάζω βενζίνη ή κλείνω εισιτήρια να μην παίρνω τους extra πόντους; Δε χρειάζεται να κάνουμε τις κλασσικές Ελληνικές υπερβολές απλώς και μόνο επειδή έχουμε μια κάρτα και να χτυπάμε κόκκινο στα όρια κάθε μήνα ;) Απλώς αντί να πληρώνω με μετρητά ή με τη χρεωστική μου, θα το κάνω με την πιστωτική.