@zeppelin: Δεν πολύ συμφέρει γι'αυτό το μέσο όρο που είπες! 50€ είναι ελάχιστα, δεν αξίζει να μπείς στο κόπο για
καμία πιστωτική κάρτα!
Όμως άμα αλλάξεις "λογική" στο πώς να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου, μια πιστωτική είναι αναγκαία! πχ. αερ.εισιτήρια που σου δίνουν και έξτρα ασφάλιση χάρις των ασφαλιστικών κολοσσών που κρύβονται πίσω από την visa ή mastercard ή ΑΜΕΧ . Μετά αν συνυπολογίσεις το "κέρδος" που έχεις σαν καταναλωτής να έχεις 30 μέρες άτοκες και να "διαχειρίζεσαι" χρήματα που θα καταβάλεις σε 1 μήνα...
Ένα αεροπορικό εισιτήριο να αγοράσεις με μέσο κόστος 300€ έχεις αμέσως 1200 μίλια δεν το βρίσκω άσχημο! (+5000 της εγγραφής)
Τελοσπάντων δεν θέλω να κάνω "διαφήμιση" της πιστωτικής της Α3!
Όσων αφορά για το θέμα των καρτών, υπάρχουν πολύ καλές κάρτες πιστωτικές και debit στην ελλ. αγορά που θα τις "ζήλευαν" πολλοί καταναλωτές ανά την Ευρώπη!
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την απλή Eθνοcash maestro της Εθνικής στο εξωτερικό μου πέρνει για έξοδα ανάληψης 1,40€!!! (τζάμπα)
Έχω επίσης την visa-debit της αγροτικής η οποία για Ελλάδα είναι πολύ καλή αλλά για έξω έχουν περιορισμένες συνεργασίες, αλλά είναι επίσης πολύ οικονομική.
Τέλος έχω μια go-master πιστωτική της εθνικής με την οποία είμαι πολύ ικανοποιημένος, είναι και δωρεάν, είναι του στύλ με επιστροφές στις αγορές(ακόμα και βενζίνη). Δεν την αλλάζω εύκολα.
Τέλος πρέπει να γνωρίζεται και οι κάρτες, ότι κάρτες και να είναι, είναι προϊόντα δηλαδή μη διστάζετε να παζαρεύεστε επιτόκια, συνδρομές κλπ κλπ
Υ.Γ. Που να δείτε το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, είναι ίσως από τα χειρότερα...
@fotis: Υπάρχουν εταιρίες ενοικίασης που σου ζητούν και 2 πιστωτικές για να σου δώσουν αμάξι! Υπάρχει πάντως λογική, μια χρεωστική κάρτα μπορείς αύριο με μια απλή τηλεφωνική εντολή να την "αδειάσεις" από μετρητό και άμα το διαλύσεις το αμάξι; Πώς εξασφαλίζεται η εταιρία; Με την πιστωτική, κάποιος φίλος είπε ότι τον χρεώνουν στα ξενοδοχεία, δεν είναι ούτε αυτό ακριβές! Γίνεται το εξής, γίνεται μια "προ-χρέωση" που σημαίνει ότι σου δεσμεύω ένα άλφα ποσό (για αμάξι από 750€) το οποίο δεν το χρεώνεσαι, απλά στο "δεσμεύω" για να "δω" αν τηρήσεις τα "συμφωνηθέντα", σαν εγγύηση. Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά απλά στο "αποδεσμεύω" και αυτές οι κινήσεις δε φαίνονται πουθενά!
Τέλος, μόνο σε κανένα ελληνικό νησί πλέον μπορείς να νοικιάσεις χωρίς πιστωτική! αλλά εκεί πολλές φορές δεν είναι και τόσο αναγκαίο ούτε το δίπλωμα!