Βάρος χειραποσκευών

Ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Υπό ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται μεταφορά υγρών

Νέα μέτρα ασφαλείας σχετικά με τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές των επιβατών, θα εφαρμοστούν από την προσεχή Δευτέρα, σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί τους μόνο μικρές ποσότητες υγρών σε δοχεία χωρητικότητας μέχρι 100 ml ανά συσκευασία. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός συσκευασιών θα πρέπει να χωράει σε επανασφραγιζόμενη διαφανή πλαστική σακούλα, μέγιστης χωρητικότητας ενός λίτρου. Ο κάθε επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει μια μόνο τέτοια σακούλα.

Τα μέτρα θα εφαρμόζονται και για τους επιβάτες τρίτων χωρών, οι οποίοι πρόκειται να μετεπιβιβαστούν σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» θα διατίθενται δωρεάν οι ειδικές διαφανείς σακούλες, κατά την αρχική περίοδο εφαρμογής του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE

Να δώ που θα βάλω το λάδι τα χριστούγεννα.. :?

Μου εξηγεί κάποιος τον λόγο που έχουν αυτό το "κόλλημα" με τα υγρά; (συγκεκριμένα κάποια υγρά ή ολα;;;)
Και να έλεγα οτι πέρνω βενζίνη να πω οτι καταλαβαίνω τον λόγο.. Δεν μπορώ δηλαδή να κουβαλήσω μαζί μου ένα μπουκάλι νερό, ένα μπουκάλι coca cola και ένα μπουκάλι sprite?
Επίσης λέει οτι στην αρχή θα δίνονται δωρεάν οι σακούλες.. Τι, μετά θα πρέπει να πληρώνω και κανα ευρώ την κάθε σακούλα; Ποιο πολύ για κερδοσκοπία παρά για ασφάλεια μου κάνει εμένα...

MerNion":3d0nvq7v said:
Μου εξηγεί κάποιος τον λόγο που έχουν αυτό το "κόλλημα" με τα υγρά; (συγκεκριμένα κάποια υγρά ή ολα;;;)
Και να έλεγα οτι πέρνω βενζίνη να πω οτι καταλαβαίνω τον λόγο.. Δεν μπορώ δηλαδή να κουβαλήσω μαζί μου ένα μπουκάλι νερό, ένα μπουκάλι coca cola και ένα μπουκάλι sprite?
Επίσης λέει οτι στην αρχή θα δίνονται δωρεάν οι σακούλες.. Τι, μετά θα πρέπει να πληρώνω και κανα ευρώ την κάθε σακούλα; Ποιο πολύ για κερδοσκοπία παρά για ασφάλεια μου κάνει εμένα...

Διάβασε το άρθρο της Ελευθεροτυπίας...
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=7600572

Έχει να πέσει καθυστέρηση με τον κάθε ένα που θα κουβαλάει ούζα,κρασιά παραγωγής του, λάδια. Στο τέλος θα αναγκάζεται ο επιβάτης να παίρνει τα ρούχα του χειραποσκευή και όλα τα άλλα μέσα στη βαλίτσα. Όλα αυτά για τα καλοκαιρινά προβλήματα στη Βρετανία. Ότι θέλουν μας κάνουν..έλεγχος σε όλα..έλεος πιά! :evil:

Το καλύτερο βρίσκεται στο τέλος του άρθρου που λεέι: Αν έπειτα από όλα αυτά καταφέρετε να επιβιβαστείτε εγκαίρως στο αεροπλάνο, τυχεροί θα είστε...

MerNion":23u8xe3q said:
Μου εξηγεί κάποιος τον λόγο που έχουν αυτό το "κόλλημα" με τα υγρά;

Γιατί υποτίθεται ότι ανακατεύοντας ασετόν και οξυζενέ μπορείς να φτιάξεις μια εκρηκτική ύλη, όχι ιδιαίτερα αποτελεσματική γενικά αλλά επίφοβη σε ένα αεροπλάνο. Αυτό ήθελαν να κάνουν και οι πάκις στη Βρετανία τον περασμένο Αύγουστο.

Εχουν κλασει μεντες οι Τομηδες απο τοτε που μαθανε οτι ο MacGyver μπορει να κανει μια βομβα απο ασπιρινη και μια τσιχλα!!! :twisted: :twisted: :twisted:

thanosp":3bjx4fo5 said:
Το καλύτερο βρίσκεται στο τέλος του άρθρου που λεέι: Αν έπειτα από όλα αυτά καταφέρετε να επιβιβαστείτε εγκαίρως στο αεροπλάνο, τυχεροί θα είστε..

Ε, καλά, αυτά είναι οι αντικυβερνητικές κορώνες του Τεγόπουλου και της παρέας του. Η Ελευθεροτυπία δεν διακρίνεται, άλωστε, για την ποιότητά της αρθρογραφίας της.

sv1xv":25amsyth said:
MerNion":25amsyth said:
Μου εξηγεί κάποιος τον λόγο που έχουν αυτό το "κόλλημα" με τα υγρά;

Γιατί υποτίθεται ότι ανακατεύοντας ασετόν και οξυζενέ μπορείς να φτιάξεις μια εκρηκτική ύλη, όχι ιδιαίτερα αποτελεσματική γενικά αλλά επίφοβη σε ένα αεροπλάνο. Αυτό ήθελαν να κάνουν και οι πάκις στη Βρετανία τον περασμένο Αύγουστο.

θα το δοκιμάσω kpt δεν παλεύετε.
τα iPod (η Mp3) επιτρέπονται η όχι?

sv1xv":397pwmeo said:
thanosp":397pwmeo said:
Το καλύτερο βρίσκεται στο τέλος του άρθρου που λεέι: Αν έπειτα από όλα αυτά καταφέρετε να επιβιβαστείτε εγκαίρως στο αεροπλάνο, τυχεροί θα είστε..

Ε, καλά, αυτά είναι οι αντικυβερνητικές κορώνες του Τεγόπουλου και της παρέας του. Η Ελευθεροτυπία δεν διακρίνεται, άλωστε, για την ποιότητά της αρθρογραφίας της.

Δεν βλέπω καμία αντικυβερνητική κορώνα. Αντιθέτως η κορώνα κατευθύνεται προς την Ευρωπαική Ένωση που έβγαλε την απόφαση. βλέπει τα πράγματα απο τη μεριά του πολίτη για την ταλαιπωρία που θα υφίστατε με τα νέα μέτρα και τα οποία προέρχονται από τις τρελο-πανικο-τρομοκρατικές ιδέες που θέλουν να περαστούν στον κόσμο.

Για το αν η Ελευθεροτυπία είναι καλή η κακή εφημερίδα μπορεί να το δει κάποιος απο την προτίμηση του κόσμου και τις πωλήσεις της. :cool:

@thanosp

δηλαδή η ποιότητα ενός εντύπου κρίνεται από την εμπορικότητά του???