Travelair club - πρόγραμμα μιλίων από την OA

Το πιθανότερο είναι να διατηρηθούν τα μίλια ως έχουν (είναι η ίδια υποχρέωση αφού η νέα εταιρεία θα εμπεριέχει την πρωην νΟΑ). Αυτό είναι το λιγότερο όμως...

Εκείνο που σίγουρα θα αλλάξει (όπως άλλωτε θα άλλαζε στα πλαίσια της Α3 ετσι κι αλλιώς) με την ένταξη στην Star Alliance είναι τα qualification criteria και η διάρκεια του στατους. Αορίστου χρόνου διάρκεια όπως είναι τώρα ειναι λίγο γελοίο για τα δεδομένα των άλλων προγραμμάτων και είμαι σίγουρος ότι ΟΛΟΙ οι *A partners θα απαιτήσουν την αλλαγή αυτού...

The party is over όπως άλλωστε είναι της μόδας αυτές τις μέρες... ;)

Για την πλακα μου κυριως ειχα κανει αιτηση για την καρτα. Τελικα σημερα ηρθε (αλλες γνωστες εταιρειες σε βαζουν να φτασεις καποια μιλια πριν σε στειλουν την καρτουλα, ονοματα δεν λεμε, υποληψεις δεν θιγουμε! :evil: - lol) Το ωραιο ειναι οτι μενω εκτος δικτυου (την αιτηση την ειχα κανει μεσα Ιανουαριου, οταν δεν υπηρχαν καν φημες περι συγχωνευσης)

Ε,σε λίγο θα είσαι εντός δικτύου!Σήμα Καμπάνα! :banana:

andre1970":p7f77ksx said:
Εκείνο που σίγουρα θα αλλάξει (όπως άλλωτε θα άλλαζε στα πλαίσια της Α3 ετσι κι αλλιώς) με την ένταξη στην Star Alliance είναι τα qualification criteria και η διάρκεια του στατους. Αορίστου χρόνου διάρκεια όπως είναι τώρα ειναι λίγο γελοίο για τα δεδομένα των άλλων προγραμμάτων και είμαι σίγουρος ότι ΟΛΟΙ οι *A partners θα απαιτήσουν την αλλαγή αυτού…

Αν όμως αντιλαμβάνομαι σωστά τους όρους που μόλις διάβασα στη Lufthansa, το status έχει ημερομηνία λήξης μόνο για τα blue members. Δε νομίζω δηλαδή να σου αφαιρείται silver ή gold μετά τη χορήγησή της (πλην ακραίας αποχής από τον αέρα, π.χ. καμία πτήση μέσα σε 3 χρόνια).

Όχι έχει ημερομηνία λήξης και είναι συνήθως 1-2 χρόνια ανάλογα το επίπεδο νομίζω, δεν θυμάμαι καλά τώρα

Σε διάφορες εταιρίες υπάρχει το lifetime status πάντως, αλλά έπειτα από πάρα μα πάρα πολλά μίλια. Επίσης σε κάποιες της A* νομίζω σου δίνουν είτε αορίστου είτε για 3 χρόνια στάτους χωρίς να χρειαστεί να το ανανεώσεις στο χρόνο.

Όλα παίζουν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΟΑ προς το παρών δεν πετάει long haul οπότε η συλλογή μιλιών είναι σχετικά περιορισμένη, και αφού η συγχώνευση θα γίνει σε 1 χρόνο περίπου από τώρα μόνο με την Α3 να είναι Α* (οπότε και μικρότερη δυνατότητα συλλογής μιλίων από partners) λίγο δύσκολο μυ φαίνεται να αλλάζει κάτι στο άμεσο μέλλον.

Επίσης σε χώρες με εταιρίες που είναι Α* αλλά είτε δεν πετάνε long haul είτε πετάνε περιορισμένα δρομολόγια, το στάτους τους κρατάει περισσότερα χρόνια λη αυτό δίνεται περισσότερο εύκολα ή ακόμα καλύτερα, δίνουν περισσότερα προνόμια σε χαμηλά στάτους (πχ σου δίνουν silver με 16000 μίλια) που έχει lounge access όταν πετας σε Υ της ίδιας εταιρείας (όπως και οι δικές μας χρυσές).

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν, σε μας που ήμασταν από τους πρώτους που αποκτήσαμε χρυσές travelair να μας το δώσου lifetime έτσι κι αλλιώς μπουάχαχαχαχαχα

@macula: Φυσικα και σου αφαιρείται το στατους, εαν δεν συγκεντρώσεις 100000 στατους μίλια μέσα σε ένα χρόνο (για γκόλντ) ή 35000 για σίλβερ. Απλά, αν παραμένεις γκόλντ ή σίλβερ, τα award μίλια σου είναι αυτά που δεν λήγουν. Ασε που τα award μίλια δεν λήγουν ακόμα κι αν είσαι blue, εφόσον είσαι κάτοχος της πιστωτικής της Πειραιώς...

Ομως, τα στατους μίλια λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο και φτου κι απ' την αρχή!!! Βασικά,μέχρι να δω τα προγράμματα στην Ελλάδα, ΟΛΕΣ οι αεροπορικές στον κόσμο έχουν στατους χρονικά περιορισμένο, με requalification period κάθε 1 ή 2 χρόνια. Αλλα είπαμε, στη χώρα που η σύνταξη κάποιου μπορεί να είναι εως και 2 φορές μεγαλύτερη από το μεγαλύτερο μισθό που είχε ποτέ ως εργαζόμενος, αυτό είναι το λιγότερο που μπορούσα να φανταστώ να συμβαίνει...

Σου λέω, είναι δύσκολος ο κόσμος εκεί έξω... :mrgreen:

cchalkia":cb4w7yro said:
Επίσης σε χώρες με εταιρίες που είναι Α* αλλά είτε δεν πετάνε long haul είτε πετάνε περιορισμένα δρομολόγια, το στάτους τους κρατάει περισσότερα χρόνια λη αυτό δίνεται περισσότερο εύκολα ή ακόμα καλύτερα, δίνουν περισσότερα προνόμια σε χαμηλά στάτους (πχ σου δίνουν silver με 16000 μίλια) που έχει lounge access όταν πετας σε Υ της ίδιας εταιρείας (όπως και οι δικές μας χρυσές).
Παραδειγμα;;;; :?:

Δίκιο έχεις… Στη LH το status διατηρείται για 2 χρόνια.

Άρα έχουμε 2-3 χρόνια για να το κάψουμε το πελεκούδι! :mrgreen:

Γιατί "κανονικά" πότε λήγουν τα reward miles; (απλός κάτοχος blue)

Μα θα ήταν παράλογο να μη λήγουν ποτέ τα status miles. Δηλαδή κάνω 10 ταξίδια σήμερα και είμαι gold status για 70 χρόνια ξέρω γω; :mrgreen:

andre1970":ndfijzwv said:
cchalkia":ndfijzwv said:
Παραδειγμα;;;; :?:

Bmi diamond club silver με 16000 μίλια και lounge access όταν πετάς με bmi (η οποία πετάει και Long haul)

sas eurobonus silver με 20000 χωρίς lounge όμως (επίσης long haul)

για διάρκεια μεγαλύτερη του έτους δεν θυμάμαι τώρα αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος η λουφτι ας πουμε

Υγ. Είμαι frequent flyer junkie και είμαι σε λάθος δουλειά τα νεύρα μου