Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Νομίζω το πρόβλημα έγκειται στο piece concept που εφαρμόζεται και όχι στο weight concept. Όταν χρειαζόταν να μεταφέρω ένα μεγάλο μπαγκάζι που μπορεί να έβγαινε πάνω από 23 κιλά και είχα ρωτήσει, μου είχαν πει πως είναι η ίδια τιμή είτε αν μεταφέρω μία βαλίτσα έξτρα (έως 23 κιλά), είτε αν έχω μία βαλίτσα που φτάνει έως τα 32.

Σαφώς και δε βγάζει νόημα (δε θεωρώ λύση να έχω δύο βαλίτσας αντί της μίας μιας και μπορεί να θέλω απλά να μεταφέρω π.χ. 27 κιλά σε ένα κομμάτι).

Κατά τα άλλα, αγαπητέ polman σαφώς και έχεις άδικο μιας και ήξερες τους κανόνες του παιχνιδιού. Μπορούσες να το παίξεις ελληνάρας και να γκρινιάξεις σε εκείνη την περίσταση αντί να μας τα λες εμάς εδώ.

Βέβαια, νομίζω πως αυτό είναι και το πρόβλημα της εταιρείας. Ότι υπάρχουν οι κανόνες, αλλά δεν τηρούνται ή εφαρμόζονται κατά περίπτωση, τόσο με υπέρβαρα όσο και με τις χειραποσκευές. Δε νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι στο κομμάτι των χειραποσκευών, με εξαίρεση ίσως το LHR που μάλλον με οδηγία από το local station εφάρμοζαν κατακαλόκαιρο πιστά τις οδηγίες όχι μόνο για το 1+1 κομμάτι αλλά και για τα κιλά. Επίσης, έχω ακούσει και για περιπτώσεις που άνθρωποι πάνε στο γκισέ πια (σε λόκαλ ελληνικά αεροδρόμια) και δίνουν την "χειραποσκευή" δωρεάν με τη δικαιολογία πως θα την πάρουν στο gate. Ε τώρα, τι να λέμε.

Όταν μου είπαν στο check in ότι πρέπει να πληρώσω υπέρβαρο, δεν με πείραξε τόσο. Αρχικά αναρωτήθηκα με μια έκπληξη ότι είναι 35 ευρώ (δεν ήξερα το ποσό - ήξερα για τα 23 κιλά) και ξαναρώτησα μήπως κάνουν λάθος. Με βεβαίωσε ότι δεν κάνει λάθος (με πολύ αγενές ύφος αλλά τέλος πάντων) και αμέσως πλήρωσα.
Πάω στο μετά στο gate και παρατηρώ τις βαλίτσες. Ε ότι θες έβαζαν μέσα! Μια κυρία έβαλε σακ-βουαγιάζ (με συγχωρείτε δεν ξέρω πως γράφετε :P) που ήταν σχεδόν βαλίτσα και 4 σακούλες από duty free! Παρέδωσαν 17 βαλίτσες όπου με γυμνό μάτι φαίνονταν ότι δεν ήταν χειροαποσκευές επιτρεπόμενου μεγέθους. Και πήραν και μαζί τους. Μάλιστα μέσα στο αεροπλάνο, λίγο παραπίσω μια ήταν τόσο μεγάλη που δεν έκλεινε το ντουλάπι...! Και την πήρε η αεροσυνοδός και την πήγε κάτω. Όπου φάγαμε και καθυστέρηση κι άλλη καθώς η πόρτα είχε κλείσει.

Ε να μην νιώσω αδικία και ένα θυμό; 17 πτήσεις έχω κάνει φέτος με aegean, βλέπω τι γίνετε. Το gold για μετά τις 23/11 (που λήγει το current) το έχω ανανεώσει ήδη. Και μετά τις ανακοινώσεις σε 4 πτήσεις ath-skg το ίδιο γίνεται με τις χειροαποσκευές. Έχουν βγάλει ανακοίνωση 2 φορές αλλά πρακτικά δεν κάνουν κάτι. Οκτώβριο που έχω Λονδίνο (που το αναφέρατε) θα δω τι γίνετε.

Και πήρα και τηλέφωνο την aegean και τους τα είπα όπως τα είπα εδώ. Η απάντηση ήταν ότι τηρούμε τους κανόνες κλπ κλπ. Και όταν της είπα για το gate είπα απλά θα το μεταφέρει..

polman η άποψη μου είναι ότι έχεις δίκιο να γκρινιάζεις για το customer service της Α3 αλλά όχι για τα κιλά. Αφού ταξιδεύεις συχνά γνωρίζεις ότι υπάρχει ένα όριο στις αποσκευές, το οποίο μπορεί να είναι ευέλικτο όχι μόνο αν είσαι gold, αλλά αν είσαι μοντέλο, ποδοσφαιριστής, ελληνίδα μάνα, φοιτητής κλπ και άλλοτε όχι.

Όσο για τις σακούλες με τα duty free επίσης γνωρίζεις ότι αυτή είναι η Ελλάδα, που είχε πει και μια ψυχή κάποτε, και αν ήσουν στις ΗΠΑ ή στην Αραβία που βάζουν και τις κότες χειραποσκευή, θα ήταν διαφορετικά προς την μια ή την άλλη πλευρά.

sv1xv":1p3b6jy8 said:
Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι πως επιτρέπεται σε μερικούς να μεταφέρουν στην καμπίνα κιθάρες.

Είπαμε: ανοχή

Αν δεν κάνω (μεγάλο) λάθος υπάρχει παγκόσμιος κανονισμός ότι όργανα σε μέγεθος μέχρι κιθάρας επιβάλλεται να γίνονται δεκτά στην καμπίνα. Ο λόγος είναι ότι συχνά δημιουργούνταν προβλήματα όταν έμπαιναν κάτω.

Προφανώς υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στο "επιβάλλεται", δε φαντάζομαι να μπορείς να ανεβάσεις πάνω 160 κιθάρες αν όλοι φέρουν από μία, αλλά σε γενικές γραμμές αυτός νομίζω είναι ο κανόνας.

Την περασμένη Παρασκευή έκλεισα με Aegean ταξίδι Θεσσαλονίκη Αθήνα Εδιμβούργο με επιστροφή για Δεκέμβριο με κόστος 166,42 ευρώ. Σήμερα οι ίδιες ακριβώς πτήσεις το κόστος είναι 974,39!!!!!

polman":3ct9fudt said:
Είμαι gold member με aegean

Σήμερα για πρώτη φορά με έβαλαν να πληρώσω υπερβαρο 35 ευρώ (!) για πτήση εσωτερικού. Ήταν 27 κιλά.

Πραγματικά νοιώθω τεράστια απογοήτευση όταν πετάω συνεχώς με αυτή την εταιρεία και περίμενα μια ευελιξία τουλάχιστον. Δλδ ποιο είναι το νόημα του gold αν σου συμπεριφεροντε με αυτό τον τρόπο? Και η κοπέλα στο Gate πολύ αγενης και απορομη.

Το πρόβλημα – σε όλες τις εταιρίες με hand baggage only fares – είναι ότι ελέγχουν κυρίως αυτούς που έχουν και μια βαλίτσα να παραδώσουν και πηγαίνουν στο Check in, όπου πολύ εύκολο μπορούν να ζυγίζουν τη βαλίτσα, την χειραποσκευή κλπ.

Ενώ στο Gate είναι πιο δύσκολο να ελέγχουν κάθε βαλίτσα, να ζητάνε και πληρωμή εάν μια βαλίτσα δεν διατηρεί το βάρος/ τις διαστάσεις των χειραποσκευών και πρέπει να παραδοθεί κλπ. Αν το έκαναν συστηματικά θα καθυστερούσαν κάθε πτήση (ή εναλλακτικά θα έπρεπε να ζητάνε από κάθε επιβάτη να είναι στη πύλη μια ώρα πριν από την πτήση). Επομένως απλά ρωτάνε για εθελοντές που θα ήθελαν να παραδώσουν δωρεάν τη βαλίτσα τους, για να μην υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις μετά στην επιβίβαση και γενικά – λόγω αδυναμίας στη πράξη - δεν εφαρμόζουν την δική τους πολιτική.

Κάτι που φυσικά οδηγεί σ΄αυτό το αίσθημα αδικίας, εάν κάποιος πλήρωσε για τη βαλίτσα, ίσως και πρόστιμα για υπέρβαρο, έξτρα βαλίτσα κλπ., και μετά βλέπει ότι άλλοι παίρνουν τη δική τους βαλίτσα που προφανώς υπερβαίνει το βάρος ή/και τις διαστάσεις χειραποσκευής, συν ένα προσωπικό αντικείμενο σε μέγεθος βαλίτσας συν κάποιες σακούλες duty free μαζί τους στην καμπίνα ή τις παραδώσουν δωρεάν στο gate…

Η Aegean ελεγχει οντως χειραποσκευες; Αρχες Ιουλιου στο μερος του LGAV για πτησεις για Γερμανια που περιμενα να δωσω τη βαλιτσα μου δεν τσεκαραν καμια χειραποσκευη. Την ειδε η υπαλληλος αλλα δεν ζητησε να τη ζυγισω.

Re: Οικονομικά Θέματα για την Aegean Airlines - Ισολογισμοί

Παιδια σοβαρευτειτε λιγο.Βαζετε προσφορες και οι τιμες σας ειναι στον ουρανο. Η νομιζετε οτι η Ελλαδα ειναι μονο Αθηνα ; :rant: