Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγω βασικά δε νομίζω για τα ροδάκια και μόνο να χρεωσαν τον επιβάτη.
Εν ολίγοις θελω να πω ότι οι επιβάτες λένε συνέχει ψέματα και την τρίχα την κάνουν τριχιά. Πολύ απλά η βαλίτσα δεν ήταν καν διαστάσεις χειραποσκευής (καθώς και ότι αναλογα τον τύπο του α/φ και την πολιτική της εταιρείας η βαλίτσα καμπίνας διαφέρει) .

Καλά έχουμε ξεφύγει μου φαίνεται... :thx:

Λοιπόν η πολιτική αναγράφει ξεκάθαρα:
Χειραποσκευές - Οικονομική Θέση

Μπορείτε να μεταφέρετε 1 χειραποσκευή μέσα στην καμπίνα των επιβατών, με μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις 56εκ. μήκος Χ 45εκ. ύψος Χ 25εκ. πλάτος.

http://el.aegeanair.com/hrisimes-plirof ... aposkeuon/

Τα λίτρα που τα βρήκες εσύ τώρα και μας τα αναφέρεις.... άλλη ιστορία.
Αν η βαλίτσα σου λοιπόν ειναι ΠΑΝΩ απο τις διαστάσεις η το βάρος αυτό τότε είσαι εκτός των ορίων -τα οποία συμφώνησες όταν πήρες το εισιτήριο-.

Ε ρε Ryanair που σας χρειάζεται.... Να δω που θα στείλετε email μετά!

Συμφωνώ φυσικά 1000% με τον ΙΑΤΑ/TASOS....

ΥΓ:
kbrin":2gbf3kwk said:
Την άλλη φορά που θα σε γράψει ο τροχονόμος για σπασμένο φανάρι ή καμμένη λάμπα ή για 10% πάνω από το όριο ταχύτητας, μη διαμαρτυρηθείς, δίκιο θα έχει... το λέει ο κοκ...

(Μη μου πει κανένας ότι λέω πως δεν πρέπει να τηρούνται οι νόμοι).
:hello?:

Μάλιστα... ο ένας με λέει ψεύτη (θα με ξέρει φαίνεται από κάπου) κι ο άλλος ότι έχω ξεφύγει... οκ ευχαριστώ...

Μα όταν η aegean λέει αυτές τις διαστάσεις και δεν αναφέρει πουθενά λίτρα, πως να μην το λένε; Μάλλον μπερδεύεσαι με την πολιτική αποσκευών air france, lufthansa κλπ που έχουν όριο μήκος+πλάτος+ύψος 158εκ.
Το θέμα είναι ότι η εποχή που κουβαλούσαν όλοι 3 χειραποσκευές, 5 βαλίτσες και δεν πλήρωναν τίποτα δυστυχώς(και εν μέρει ευτυχώς) έχουν περάσει ανεπιστρεπτή. Όπως είχε πει και μια κοπέλα στο τσεκ-ιν της aegean σε έναν "ελληνάρα" που ήθελε να πάρει 4(!) χειραποσκευές μαζί του, "Αν δεν θέλετε, πάρτε το ΚΤΕΛ".

Πάμε πάλι από την αρχή...

α) Σε σχέση με τα λίτρα: Τι κάνει μια βαλίτσα στο χώρο αποσκευών, πιάνει χώρο ή αλλιώς όγκο. Σε τι μονάδες δίνεται ο όγκος; Σε λίτρα. Ποιος είναι οι διαστατικές μονάδες του όγκου, το μήκος*ύψος*πλάτος ή αλλιώς στη συγκεκριμένη περίπτωση τα 56cmX45cmX25cm. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ότι είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα, ας διαβάσει λίγο γεωμετρία...

β) Η επιβάτης χωρίς να κρατάει κάτι άλλο επάνω της, πάει στο γκισέ να της τυπώσουν το εισιτήριο και ακούει από τον υπάλληλο που κόβει τη βαλίτσα με το μάτι ότι είναι μεγαλύτερο νούμερο και τη χρεώνει 25 €. Οι διαστάσεις της βαλίτσας είναι 45cmX25cmX60cm (60cm ολικό μήκος λόγω των ροδών που εξέχουν, 56 cm χωρίς τις ρόδες). Χρειάζεται και φωτογραφία; (μη πεταχτεί πάλι κάποιος και πει ας έβγαζε τις ρόδες, δεν μπορούσε να το κάνει απλά...)

Είχε δικαίωμα να τη χρεώσει; Ασφαλώς και είχε... sticked to the rules... Έκανε καλά; Για την εταιρία και για τον υπάλληλο μια χαρά.

Έγραψα τίποτα για μεγάλη βαλίτσα, υπέρβαρη βαλίτσα ή ότι η επιβάτης είχε και χίλια δυο άλλα συμπράγκαλα επάνω της; Όχι... είχε μόνο αυτή.

Τώρα, το να λες σε κάποιον ο οποίος παίρνει 400 € το μήνα και χρησιμοποιεί το αεροπλάνο για έκτακτο λόγο και για ανάγκη, ότι "άμα σ' αρέ', αλλιώς πάρε το ΚΤΕΛ"... θα το αφήσω ασχολίαστο...

α)Σύμφωνοι, έτσι μετριούνται τα λίτρα, απλά η aegean δεν λέει πουθενά για λίτρα, αλλά το λέει ξεκάθαρα, διαστάσεις. Για παράδειγμα, ένας μακρύς σάκος σαν του στρατού, μπορεί να είναι κάτω από 63 λίτρα (56επι45επι25) αλλά η μία διάσταση να είναι πάνω απο 56. Θα το πάρει; (μου είχε τύχει πριν 3-4 χρόνια μάλιστα και μου το πήραν αποσκευή αναγκαστικά).

β) Συμφωνώ μαζί σου, με το μάτι δε γίνεται να σου πει ο άλλος "ααα θα πληρώσεις". Προφανώς ο υπάλληλος δεν είχε καθόλου όρεξη! Το "αν σ'αρέσει" "πάρε το κτελ" ήταν γενικό και δεν απευθυνόταν προς εσένα προσωπικά, συγγνώμη αν σε προσέβαλα.

Πάντως επειδή τυγχάνει να δουλεύω καθημερινά σε αεροδρόμιο, τα περιστατικά σαν αυτό (όχι να κόβει τη βαλίτσα με το μάτι, αλλά να πληρώνουν αυτές τις χειραποσκευές που έχουν μεν 56εκ χωρίς τις ρόδες) είναι πάμπολα και ποτέ δεν πρόκειται να σε ρωτήσει ο υπάλληλος πόσα παίρνεις το μήνα ή για ποιο λόγο πετάς.

* Τη δημιουργία επιπλέον
εσόδων ανά επιβάτη από την
διακριτή τιμολόγηση
επιπρόσθετων υπηρεσιών
όπως έσοδα αποσκευών

Αφού έγινε επισήμανση και προσέξτε δεν έχουμε υπαλλήλους της Αιγαίου αλλά παροχο εξυπηρέτησης αεροσκαφών,σκοπός είναι να βγάζει από την μύγα ξύγκι.

* Τη δημιουργία επιπλέον
εσόδων ανά επιβάτη από την
διακριτή τιμολόγηση
επιπρόσθετων υπηρεσιών
όπως έσοδα αποσκευών...
....την κάνουν πλέον όλες ανεξαιρέτως οι αεροπορικές εταιρίες Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής!
Και τη κάνουν επειδή οι επιβάτες-πελάτες τους επιλεγούν πια το εισιτήριο και την εταιρία που θα έχει το χαμηλότερο ναύλο στη μηχανή αναζήτησης.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Όποια εταιρία καταφέρει να βγάλει λοιπόν απο τη μύγα ξίγκι επιβιώνει. Όποια δεν βάζει λουκέτο. Παραδείγματα δεκάδες κάθε χρόνο...

Η δικαιολογία ότι τη «μέτρησε με το μάτι» δεν ευσταθεί καθώς οι υπάλληλοι του αεροδρομίου λογικά θα θυμούνται όλες τις τυπικές βαλίτσες του εμπορίου που ξεπερνούν τις προβλεπόμενες διαστάσεις. Εκτός αν είχε η φίλη σου βαλίτσα ιδιοκατασκευή...

Ναι δεν λέει λίτρα ή χωρητικότητα, είπα ότι λέει πουθενά; Ο υπάλληλος το είπε στην επιβάτιδα ότι η βαλίτσα σου είναι μεγαλύτερο νούμερο, μεγαλύτερου όγκου δηλαδή. Σε αυτό επάνω γράφτηκαν τα λίτρα και τίποτε άλλο.

Για το τελευταίο που έγραψα περί μισθού ή λόγο ταξιδίου. Πρέπει να καταλάβετε μερικοί (και δεν είναι προσωπικό σχόλιο) ότι δεν ταξιδεύουν όλοι γιατί μπορούν ή για να δούνε το καινούργιο/μεγάλο αεροπλάνο ή για να πάνε σε εξωτικό προορισμό.

Άλλος του προκύπτει δουλειά, άλλος για έκτακτο λόγο και όταν πληρώνει πχ 180 € για ένα ταξίδι εντός Ελλάδας, επιτρέψετέ του νομίζω να το συζητά αν του φαίνεται ακριβή η υπηρεσία ή όχι...

Αναφέρθηκε από μερικούς ότι από τη στιγμή που κάνεις τικ το κουτάκι για τους όρους, πρέπει να τους δεχτείς και να μη διαμαρτύρεσαι... αλήθεια; Κακώς δλδ πήγαν οι "γκρινιάρηδες" τις τράπεζες στα δικαστήρια για τα ψιλά γράμματα των όρων (κι αυτές να συνεχίσουν να υπάρχουν θέλουν) και δικαιώθηκαν κόβοντας κάτι παράλογες χρεώσεις; Αλλά θα μου πείτε άλλο παράδειγμα το ένα άλλο το άλλο... Όταν δλδ θεωρώ ότι κάτι θα μπορούσε να είναι καλύτερα υπέρ μου, δεν θα πρέπει να το διεκδικήσω;

Δε νομίζω ότι μιλάω για και με υπερβολές ή με την ελληνική ψευτομαγκιά "ξέρεις ποιος είμαι εγώ, θα μου περάσεις τις 4-5 χειραποσκευές και τη βαλίτσα των 25 κιλών"

Πείτε μου λίγο, είστε ευχαριστημένοι που σας χρεώνει η aegean έξοδα έκδοσης εισιτηρίου μέσω ίντερνετ 3€ αν δεν έχετε την πιστωτική της;

andreasl θα τον ξέρεις τον υπάλληλο φαίνεται και είσαι σίγουρος ότι θυμάται, μάλιστα ΟΛΕΣ, τις βαλίτσες του εμπορίου αν είναι εντάξει ή όχι...