Τιμολογιακή πολιτική της Olympic Air

• Thread starter reyad
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Φιλε "Cross" δεν νομιζω οτι 15 Ιουνιου ειναι η καρδιά του καλοκαιριού... BTW οι ιδιες τσουχτερες τιμες που προανέφερα, παιζουν και τελος Μαιου!!!
Oσο για τον 'Υγιή ανταγωνισμό" νομιζω η λεξη "Υγιής"" ειναι Περιττή, απλα δεν υπαρχει ανταγωνισμος! Ειδικα απο τοτε που τα εκανε πλακακια με την Aegean!!! Συγκεκριμενα για Σαμο μετα την γαλαταδικη της ΟΑ στις 5:50, η επομενη ειναι της Α3 στις 7:30 κι απο κει και περα μεσημερι + απογευμα η ΟΑ το εχει μονοπωλειο για αυτο και βαραει τις τιμες...δεν το ψαχνω απλα το γραφω για να ακουγεται...

Φιλε "tasos-SMI" η προσφορα της ΟΑ που τρεχει...
ειναι για όλα τα δρομολόγια εσωτερικού της Olympic Air (32 προορισμοί) μαλλον σε πιανω αδιαβαστο... :D
http://www.olympicair.com/Default.aspx?a_id=2042

Φίλε red_fly9,το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό για την πολιτική της Olympic Air...32 προορισμούς λέει και ουσιαστικά ισχύει για λίγους από αυτούς...Η φωτογραφία της διαφήμισης δεν δείχνει τυχαία μόνο 6 νησιά!! :D
Για τη Σάμο συγκεκριμένα,τα εισητήρια προσφοράς ήταν ελάχιστα απ'ότι είδα πριν λίγες ημέρες...

Σάμος κ Χϊος απ' ότι διάβασα κι εγώ μένουν μόνο με Ο.Α καθώς η Α3 απ' το φθινόπωρο σταματάει. Βέβαια, έχει ήδη εμφανιστει μια περίεργη που θα πετάει το καλοκαίρι Χίο ενώ υπάρχει και η Astra που ενδεχομένως να σπεύσει να καλύψει κενά.
Ωστόσο, η ΟΑ έχει νομίζω το πάνω χέρι λόγω μεγέθους και για ένα διάστημα αν φανεί ανταγωνιστής/ες θα εμφανιστούν ξανά και χαμηλές τιμές. Αφού δώσει στίγμα, SMI και JKH θα μπούν στη λίστα με ZTH, KVA, IOA, EFL...

Παρατηρώ ότι σε πολλά δρομολόγια η τιμή της "Premium Economy" είναι χαμηλότερη από την "Οικονομική χωρίς περιορισμούς".
Π.χ. ATH-IOA η Premium economy κoστίζει 85€ (+φόρους) ενώ η οικονομική χωρίς περιορισμούς 114€ (+φόρους).

Μεχρι τις 2 Αυγουστου υπαρχει μια προσφορα "γνωριμιας", αν μου επιτρεπεται η εκφραση, η οποια κοστιζει λιγοτερο απο τη τιμη ενος semi flexible εισιτηριου.

Περισσοτερες πληροφοριες:
http://www.olympicair.com/el-gr/prosfores/2454-premium-economy-5+1-logoi-.cmt
+ Προσγειωμένες τιμές!

Προσφορά:

Για να γνωρίσει το επιβατικό κοινό τη νέα θέση, η τιμή εισιτηρίου για το ταξίδι από την Αθήνα προς τους προορισμούς εσωτερικού, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων (τελική τιμή) ορίστηκε στα 127,6 ευρώ, ενώ από τους προορισμούς εσωτερικού προς την Αθήνα, η τιμή ορίστηκε στα 109 ευρώ. Στα 109 ευρώ πωλούνται τα εισιτήρια για τα απευθείας δρομολόγια μεταξύ από (και προς) Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, Ρόδου, Χανίων και Μυτιλήνης.

Θα νιωσει πολύ θύμα όποιος το πάρει χαμπαρι αφού αγοράσει εισιτηριο οικονομικής.....

Δε νομίζω. Το "R" (ναύλος RPROMO) της ΟΑ έχει περιορισμούς στις ακυρώσεις και τις αλλαγές, σε σχέση με τα M και Υ, που κοστίζουν μεν παραπάνω, αλλά στην περίπτωση που χρειαστείς αλλαγή ή ακύρωση, μπορείς να το κάνεις χωρίς επιβάρυνση. Επίσης, το R είναι το φθηνότερο από την ομάδα Premium Economy (με τα Α και P να συμπληρώνουν την ομάδα).

Από 2 Αυγούστου, το RPROMO ακριβαίνει και μετατρέπεται σε RHPREM και τοποθετείται τιμολογιακά κάπου μεταξύ M και Υ.

Προσπαθώντας να κάνω κράτηση για το AMS, αναχώρηση 10/1/2012 και επιστροφή 16/1/2012 διαπίστωσα το εξής παράλογο:
Αν επιλέξω το φθηνότερο ναύλο (54 Ευρώ - Οικονομική με περιορισμούς) και στα δύο σκέλη το σύνολο ανέρχεται στα 243,72 Ευρώ με 135,72 Ευρώ Φόρους & Τέλη
Αν επιλέξω τον επόμενο (107 Ευρώ - Οικονομική με ορισμένους περιορισμούς) και στα δύο σκέλη το σύνολο ανέρχεται στα 224 Ευρώ με 10 Ευρώ Φόρους & Τέλη.
Αν επιλέξω συνδιασμό τους, το σύνολο ανέρχεται στα 165 Ευρώ με 4 Ευρώ Φόρους & Τέλη.. :wall: :wall:
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Ευχαριστώ.

Λεει απο κατω αυτο "Η επιμέρους ανάλυση των φόρων δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή"..

αρα μαλλον δεν τους γλυτωνεις

Άμα πας στο επόμενο βήμα θα εμφανιστεί η κανονική τιμή των φόρων .Σε διάφορα δρομολόγια αρχικά εμφανίζονται οι φόροι σε χαμηλή τιμή ενώ στο επόμενο βήμα σε υψηλότερη (κανονική) τιμή.