Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Η Aegean παρακρατεί τον ναύλο, το τέλος εξυπηρέτησης και (νομίζω) χρεώνει 14€ ακυρωτικά τέλη.

Το εχω αναφερει και παλαιοτερα αλλα επειδη βλεπω οτι πολλοι δεν τον γνωριζουν ειπα να το ξαναγραψω!
Αν εχεις κλεισει εισητηριο μετ' επιστροφης και αλλαξεις μονο το το ενα σκελος του ταξιδιου (το Πήγαινε η το Έλα) τοτε δεν χρεωνεσαι τα γνωστα ακυρωτικα της Α3 απλα χανεις μονο τον συγκεκριμενο ναυλο της αλλαγης.
Εννοείται οτι παραπανω αφορα για τον οικονομικο ναυλο.

@red_fly9:

Το μέλος michalisx ακύρωσε ΕΝΑ εισιτήριο ΑΠΛΗΣ διαδρομής με την Αιγαίου και ένα της ΟΑ

Το λέω γιατί φαίνεται ότι δεν το κατάλαβες.

Tο καταλαβα πολυ καλα φιλε “aakunz”! Εξαλου εγω δεν εκανα κανενα comment στους προλαλήσαντες για one-way!
Το δικο μου post ειχε καθαρα ενημερωτικο χαρακτηρα μονο για ακυρωτικα return κρατησεων για οσους δεν το γνωριζουν...
για αυτο και το τονισα και με bold γραμματοσειρα!

Νόμισα ότι αναφερόσουν στην πιο πάνω συζήτηση, γι' αυτό και θεώρησα περιττό το post σου.

Οκ No prob!
Απλως το εγραψα για να μην μας πιανουν κορόιδα και κανουμε πλουσια την Α3!
Εγω την πατησα με καποια return που ειχα κλεισει για Καιρο κι ενω μπορουσα να γλυτωσω τα ακυρωτικα (αφουν ειμουν ευελικτος στις ημερομηνιες)
ενω απο το τηλεφωνικο κεντρο δεν μου εκαναν την συγκεκριμενη διευκρίνηση!

Συγνώμη red fly αυτό που λες ισχύει και στην παρακάτω δική μου περίπτωση? Και αν ναι που το λέει αυτό? Κανονισμοί της εταιρίας? Του εισιτηρίου? Αλλού? Πες μου σε παρακαλώ για να πάω να τους το πετάξω στα μούτρα και αν με ξαναδούν να με αφοδεύσουν.
Είχα return εισιτήριο και τελικά γνωρίζω εκ των προτέρων ότι η επιστροφή δεν μπορεί να γίνει την μέρα που έκλεισα αλλά μετά. Αν και γνώριζα ότι μάλλον δεν θα γινόταν τίποτα πήρα στο τηλ. κέντρο του εξηγώ την κατάσταση και μου λένε ότι δεν γίνεται τίποτα για κάποια αλλαγή ακόμα και με fee. Οπότε μέσω net κλείνω 2 μέρες μετά. Στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρησή μου τους δηλώνω ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσω την επιστροφή και να προχωρήσουν στην ακύρωση και ότι είναι να μου δώσουν να μου τα δώσουν. Εκεί μου επαλήθευσαν αυτό που μέχρι τότε γνώριζα δηλ παρακράτηση ναύλος και 14 ευρώ οπότε έβγαινε 1 ευρώ να παίρνω.

Καλησπέρα σε όλους.

Μήπως γνωρίζετε πόσο νωρίς θα πρέπει κάποιος να ακυρώσει το εισιτήριό του ώστε να δικαιούται τα (όποια) επιστροφικά;
Επίσης, ο μόνος τρόπος ακύρωσης είναι το τηλ. κέντρο ή υπάρχει και on-line δυνατότητα;

Ευχαριστώ!

Το ύψος της αξίας του ναύλου που επιστρέφεται εξαρτάται από την κατηγορία του.
Επιστροφή των φόρων γίνεται.
Η Aegean χρεώνει 14€ ακυρωτικά τέλη (νομίζω).
Για δυνατότητα online ακύρωσης δοκίμασε την επιλογή "αλλάξτε την κράτησή σας" στο https://eticket.aegeanair.com/itd/itd/l ... servations

Καλησπέρα.Είμαι καινουριος στο φορουμ και θα ήθελα μια διευκρίνηση, απ' όποιον γνωρίζει σχετικά.
Θέλω να κλείσω ενα εισιτήριο ath-her-ath 5 με 21 Αυγούστου.Η Α3 στο site μου δίνει τιμή 74,01 ευρώ με 4 ευρώ service fee.
To pamediakopes αντίστοιχα μου δίνει 60,01 ευρώ με 5 ευρώ service fee, ενώ τέλος το figame 55,01 ευρώ χωρίς service fee.
Γιατί συμβαίνει αυτό το μπέρδεμα; Μπορούν τα online ταξιδιωτικά να προσφέρουν τόσο φθηνότερες τιμές ή μήπως πρόκειται για κάποιο λάθος, όπως αυτό που συνέβη πρόσφατα στο site της Alitalia;
Επισης πως γίνεται κάθε φορά που έχει προσφορά η Α3, οι φόροι αεροδρομίου να μειώνονται;Τωρα είναι 45,01 ευρώ,ενώ κανονικά ειναι 48,01.
Είναι ασφαλές να κλείσω από κάποιο online ταξιδιωτικό ή μήπως ξαφνικά αλλάξει η τιμή;
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.
Αν έχω κάνει κάπου κάθος, ως προς την επιλογή topic ή οτιδήποτε άλλο παρακαλώ διορθώστε με.