ΘΟΥ-ΒΟΥ

• Thread starter panos
  • Ημερομηνία δημιουργίας
flying Doc":2n1mojam said:
Από σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη και μικρότερη.

Δεν συμφωνώ γιατρέ.Η Ελλάδα θα γινει μικρότερη όταν ξεχάσουμε αυτά που ήθελε να μας πεί ο Βεγγός με τις ταινίες του δηλαδή την συνεχή προσπάθεια για το οτιδήποτε, τη τιμιότητα ,το να είμαστε καλοπροαίρετοι(αυτό φαίνετι μεσα από το σήμα κατατεθέν του <<Καλέ μου Άνθρωπέ>>).Όσο τα έχουμε αυτά μέσα στο μυαλό μας τόσο θα βελτιωνομαστέ.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι ο Βέγγος ήταν ένας πραγμάτικος εργάτης του κινηματογραφου.Για τις επικύνδυνες σκηνές δεν χρησιμοποιούσε κασκαντέρ αλλά τις εκτελούσε ο ίδιος με κυνδινο γαι τη σωματική του ακεραιότητα οπώς
panos":2n1mojam said:
ή ακόμα και αυτή.

Θανάση είσαι όπως λέει και το όνομα σου ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Δέν αντιλαμβάνομαι πάντως γιατί ο Βέγγος θεωρείται μόνο κωμικός ηθοποιός.Επαιξε εξ ίσου μαγευτικά σε ταινίες όπως το "Μάθε παιδί μου γράμματα" που δέν ήταν αμιγώς κωμική ή τον "Δράκο",που ήταν τελείως δραματική.

Επίσης είχε το ταλέντο να μετατρέπη ατάκες φαινομενικά κοινές σε "γελαστικές":το πασίγνωστο "καλέ μου άνθρωπε,ξέρεις από βέσπα;" ή το "αμάν,ο Καζαμπούμπου"-ακόμα και το "ωραίος είμαι" στην σκηνή όπου περνά μέσα από την τζαμόπορτα στον "Παπατρέχα",δέν περιέχουν αφ'εαυτές κάποιο αστείο,το αστείο είναι στον τρόπο που τίς λέει χωρίς να τίς γελοιοποιή.

Ηταν πράγματι ο "καλός μας άνθρωπος",ο Θανάσης-ο ίδιος δέν ήθελε να τον αποκαλούν "κύριε Βέγγο"....

Μόνο το avatar........χωρίς λόγια. :thx: