Στατιστικά για τις πτήσεις σας

• Thread starter Thread starter Neki
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Flightmemory.com: στατιστική για τις πτήσεις σας

Ενδιαφέρουσες οι απορίες σου. Θα σου πω εγώ, τι κάνω προσωπικά:

1. Κρατική ΟΑ (Αεροπορία, Αερογραμμές, Αεροπλοΐα) τις διαχωρίζω σε Αεροπορία και Αερογραμμές. Θεωρώ πως η OLYMPIC AIR είναι άλλη εταιρεία. Το ίδιο και με τη Swiss / Swissair. Είναι διαφορετικές εταιρείες (ειδικά οι LX/SR είχαν και διαφορετικούς κωδικούς IATA).

2. Καταχωρώ κάθε πτήση βάσει του operating carrier/ prime flight τη δεδομένη ημερομηνία. Αν το 1994 πέταξα με NW, δεν έχει νόημα να το κάνω εκ των υστέρων DL.

3. Διαχωρίζω τα αεροδρόμια. HEW δεν είναι ATH, FBU δεν είναι OSL κλπ. Οι ICAO κωδικοί είναι διαφορετικοί.

4. Βάζω τον αριθμό της PRIME FLIGHT. Δηλαδή το ATHIST γίνεται με αεροπλάνο ΟΑ αλλά ο πραγματικός αερομεταφορέας είναι η Α3. Δε μας ενδιαφέρει ποιας εταιρείας αεροπλάνο χρησιμοποίησε. Το ίδιο και για τη Θεσσαλονίκη. Ο πραγματικός αερομεταφορέας είναι η ΟΑ, ασχέτως αν χρησιμοποιεί αεροσκάφη της Α3. Ακόμα κι αν έκανα πτήση IZMATH με αριθμό πτήσης TK codeshare και αεροπλάνο ΟΑ, θα έβαζα και πάλι Α3, γιατί αυτός είναι ο operating carrier.

5. Δεν ασχολούμαι με το χρόνο πτήσης. Είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς κατά προσέγγιση.

Ακριβώς ίδια με τον Aakunz κι εγώ.

Εδώ διαφωνώ μονο στο 4, και απορώ με τους δυο προλαλησαντες! :shock: :) Δηλ. Αν είχατε πετάξει με πτηση ΟΑ αλλα σας καθόταν το TRISTAR της Luzair, θα "γραφατε" απλα αλλη μια πτηση ΟΑ; Εγω προςωπικα οχι. Με ενδιαφερει τι έγραφε πανω το αεροπλανο που πέταξα, οχι το εισητηριο :-)

Να κάνω μια διευκρίνηση στο 4.

Ας υποθέσουμε ότι είναι να πετάξω την ΟΑ 204 και η πτήση γίνεται με το Tristar της Luzair :thx: , βάζω αριθμό πτήσης ΟΑ204, εταιρία Luzair και τύπο αεροσκάφους L-1011. Έτσι φαίνεται η αρχική εταιρία της κράτησής μου αλλά και με τι εταιρία και τύπο πέταξα.

Το ίδιο γίνεται στα εσωτερικά της Α3. Η πτήση είναι ΟΑ111 και γίνεται με 320 της Α3. Βάζω ΟΑ111 στον αριθμό πτήσης, διορθώνω το default που βγάζει αυτόματα από Olympic Air σε Aegean και τύπος Α320.

Σε codeshare όμως: Αν υποθέσουμε ότι κλείνω μέσω της KLM, AMS-PEK. Ο αριθμός πτήσης είναι KL4303 / CZ-346 γιατί εκτελείται με το Α343 της China Southern. Βάζω τον αριθμό πτήσης της εταιρίας που κάνει το Codeshare δηλαδή το CZ346.

Τωρα μιλάς σωστα! 8)

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες γενικά. Σε περίπτωση που κάτσει ξεκάρφωτος τύπος (όπως παλαιότερα έκλεισα συγκεκριμένες πτήσεις της κρατικής ΟΑ για να πετάξω με Β757 της Gadair και MD83 της Skywing) αναγράφω τα στοιχεία της εταιρίας η οποία "πουλάει" την πτήση (στα codeshare την operating carrier φυσικά) με τον ξεκάρφωτο τύπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η πτήση και βάζω υποσημείωση την εταιρία κάτοχο του αεροσκάφους.
Στο προηγούμενο παράδειγμα θα ήταν :
ΟΑ204/Olympic Airways/L1011 "operated by Luzair"
Παρατηρώ βέβαια ότι τώρα πια αυτά τα "notes" τα εμφάνιζε το flightmemory κάτω από τις αντίστοιχες πτήσεις, τώρα πια όμως όχι...

Αλλάχτηκε ο τίτλος του θέματος μιας και υπάρχουν πλέον 4-5 sites που μπορείς να κρατήσεις στατιστικά πτήσεων. Πρόσφατα το Flightdiary εξαγοράστηκε από το Flightradar24 και πλέον έχει μετονομαστεί σε myflightradar24. Το καλό εδώ είναι ότι δεν σου βγάζει τα 10 πρώτα αποτελέσματα κάθε κατηγορίας αλλά όλα, δηλαδή σαν αυτό που το flightmemory το έχει επί πληρωμή.
https://my.flightradar24.com/

Το αδύνατο του σημείο είναι ότι ενώ λέει ότι για προσθήκες - διορθώσεις (αεροδρόμια, εταιρίες κλπ) στέλνεις ένα μήνυμα για να το φτιάξουν, εντούτοις δεν το φτιάχνουν και δεν απαντούν ποτέ. Κατά τα άλλα το θεωρώ καλύτερο από το flightmemory.

Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί τρόπος να περάσεις τις πτήσεις σου από το ένα στο άλλο αυτόματα!

Υπάρχει και το openflights.org αλλά το θεωρώ εντελώς αδιάφορο.

Μπορεί να ειμαι offtopic, αλλά δεν ήξερα που αλλού μπορώ να το γράψω, θέλω να ρωτήσω σχετικά με μια πτήση που είχα, ώστε να την καταχωρήσω σωστά στο my.flightradar24.

Η πτήση μου (τσάρτερ) είχε κωδικό της Χ εταιρείας, αλλά έγινε με αεροσκάφος της Ψ εταιρείας.
Για να είμαι "σωστός? τυπικός?" και να την καταχωρήσω "σωστά" στο my.flightradar24, θα την καταχωρήσω με τον κωδικό πτήσης της Χ εταιρείας, παρόλο όμως που στην ουσία πέταξα με την Ψ εταιρεία.

Απλά, "μπερδεύομαι", διότι μετά, θα φαίνεται ότι πέταξα με την Χ εταιρεία, ενώ όλη η εμπειρία πτήσης, ήταν καθαρά από την Ψ εταιρεία.
αν με ρωτήσεις:,
έχεις πετάξει με την Χ εταιρεία; τι θα πρέπει να σου απαντήσω; Ναι, πέταξα; μα στην ουσία η Χ εταιρεία έδωσε μόνο τον κωδικό πτήσης, αεροσκάφος, πλήρωμα ήταν από την Ψ.

Και το ανάποδο, αν με ρωτήσεις, έχεις πετάξει με την Ψ εταιρεία; Τι θα απαντήσω; όχι; μα πέταξα με το Ζ σκάφος της Ψ εταιρείας.

Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη, ισως η απορία μου ειναι βλακώδης, αλλά ειμαι λίγο περίεργος με κάτι τέτοια και θα ήθελα και την γνώμη σας.

Μετέφερα το μήνυμα στο σωστό topic. Δες πιο πάνω τι έχουμε γράψει γι αυτό ακριβώς το ζήτημα, από τις αντίστοιχες απορίες του μέλους YCNZ στις 3/11/17 και κάτω

Μετά απο ανάγνωση των δημοσιεύσεων παραπάνω, αποφάσισα να υιοθετήσω την τακτική σου @GP707
Ας υποθέσουμε ότι είναι να πετάξω την ΟΑ 204 και η πτήση γίνεται με το Tristar της Luzair :thx: , βάζω αριθμό πτήσης ΟΑ204, εταιρία Luzair και τύπο αεροσκάφους L-1011. Έτσι φαίνεται η αρχική εταιρία της κράτησής μου αλλά και με τι εταιρία και τύπο πέταξα.

Το ίδιο γίνεται στα εσωτερικά της Α3. Η πτήση είναι ΟΑ111 και γίνεται με 320 της Α3. Βάζω ΟΑ111 στον αριθμό πτήσης, διορθώνω το default που βγάζει αυτόματα από Olympic Air σε Aegean και τύπος Α320.