Στατιστικά για τις πτήσεις σας

• Thread starter Thread starter Neki
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Flightmemory.com: στατιστική για τις πτήσεις σας

Νομιζω (χωρις να βαζω το χερι στην φωτια) οτι το "προβλημα" λυνεται αν γινεις PREMIUM μελος... Τι να κανουμε, καθε τι ομορφο εχει και τα στραβα του... :wink:

Δεν λύνεται με το να γίνεις premium. Αν δεν θες να βάλεις ότι έχεις περάσει από ένα αεροδρόμιο, αφού δεν κατέβηκες, μπορείς να βάλεις στα remarks "via SKG".
Εγώ πάντως το βάζω σαν 2 σκέλη αφού υπάρχει προσγείωση και απογείωση στο αεροδρόμιο

Μήπως ξέρει κάποιος αν το flightmemory αναγνωρίζει την Κύπρο ως χώρα της Ασίας;;;;;

Στο χάρτη τη δείχνει στην Ευρώπη αλλα...κάτι δε πάει καλά.... δεν έχω κάνει 108 intercontinental πτήσεις!!!! :lol:

Όντως αυτό συμβαίνει! Αντίστοιχα στη δική μου στατιστική, οι 2 πτήσεις από/προς Κύπρο έχουν υπολογιστεί ως διηπειρωτικές. :roll:

Γεωγραφικά η Κύπρος ''ανοίκει'' στην Ασία (αλλά πολιτικά, εθνοτικά κ "πολιτισμικά" στην Ευρώπη- νησί εξ'ορισμού δεν ''υπάγεται'' σε ήπειρο). Τώρα για το διηπειρωτικό, έχει όσο έννοια κ το Κων/λη - Σμύρνη..

Σχετικά με τους τύπους αεροσκαφών - ποιά μέθοδο καταχώρησης προτιμάτε; Απλή, ή με περισσότερες λεπτομέρειες;
Δλδ, ποιό απο τα επόμενα καταχωρείτε;

A320;
Α320-200 'Η π.χ.
Α320-232;

Απο την μία ένα 732 έχει σαφώς διαφορές απο ένα 738, αλλά απο την άλλη αν καταχωρηθούν έτσι τότε στην πλειοψηφία των χρηστών το top-10 των τύπων των αεροσκαφών θα ήταν μόνο 737 & Α320 με όλους τους τους τύπους...

(Κ όποιος ξέρει με τι πήγαινε η Saudia στο HEW (1978-1980) (Tristar / B707 / ?) θα με βοηθούσε πολύ στο να συμπληρώσω τα κενά μου...ξέρω οτι έχω ξαναρωτήσει αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...)

YCNZ":2ykq273k said:
(Κ όποιος ξέρει με τι πήγαινε η Saudia στο HEW (1978-1980) (Tristar / B707 / ?) θα με βοηθούσε πολύ στο να συμπληρώσω τα κενά μου...ξέρω οτι έχω ξαναρωτήσει αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...)

Σταθερά με Tristar...

Εγώ αγαπητέ YCNZ πάντα γράφω τα αεροσκάφη στο στυλ Β737-800. Ακριβώς γιατί ένα 732 διαφέρει από ένα 738 και θέλω να γνωρίζω πόσα ταξίδια έκανα με ένα 732 και πόσα με 738! Μπορεί μεν τα top μου να γεμίζουν έτσι, αλλά δεν με χαλάει ;)

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο site (εκτός τα επίσημα των αεροπορικών εταιριών) που να δίνει πληροφορίες για παλιότερα timetables;
Ή αν υπάρχει άλλος τροπος να βρω τους ακριβής αριθμούς πτήσεων για να τα περάσω στο ιστορικο του flightdiary

Ξεθάβω αυτό γιατί προέκυψαν απορίες και μαζέυω γνώμες:

1-Πως συνηθίζετε να αναγράφετε εταιρείες που ξεκαθαρα διαδέχονται η μία την άλλη, ασχετα αν σαν τελικο προιον εχουν διαφορες; Καταγράφετε ξεχωριστά την ΟΑ σαν "Αεροπορία/Αεροπλοϊα", Olympic Airlines, Olympic Air, ή μια φορά μόνο σαν Ολυμπιακή; Επίσης, πχ, Swissair / Swiss.

2-Πως συνηθίζετε να αναγράφετε εταιρείες που συγχωνεύθηκαν; Ειδικά στις ΗΠΑ, αναγράφετε ακόμα την εταιρεια που πεταξατε εκεινη την ημερα, πχ Northwest, America West, TWA, Continental κλπ, ή τις έχετε συνενώσει σε όποια εταιρεία τις απορρόφησε και λειτουργεί πλεον σήμερα, δλδ Delta, American, United etc;

3-Οταν ενα αεροδρόμιο κλεισει και μεταφερθεί, αλλα διατηρηθεί ο κωδικός του, (πχ Ελληνικο), το καταγράφετε σαν ενα ενιαιο αεροδρόμιο ή διαχωριζετε τα δυο αεροδρομια ασχετα με το αν και τα δυο χρησιμοποιουν το, πχ ΑΤΗ; - Αν δειτε στον συνδεσμο με τα στατιστικα μου πιο κατω, το HEW δεν το δεχεται πια και αναγκαστικα το εκανα ΑΤΗΧ.

4-Στην περιπτωση της Α3/ΟΑ σημερα, αν πχ πεταξετε στην Κωνσταντινουπολη με κωδικο Α3 αλλα με αεροσκαφος ΟΑ, ποια εταιρεια καταγραφετε; Και αναποδα, οταν πετατε πχ στην Θεσσαλονικη με κωδικο ΟΑ και αεροσκαφος Α3.
-Γενικα στην περιπτωση που η πτηση ειναι με καποια εταιρεια αλλα εκτελειται με πληρωμα και αεροσκαφος αλλης, τι καταγραφετε;

5-Αποδεχεστε τους χρονους πτησης που δινει αυτοματα το συστημα με την εισαγωγη της καθε πτησης, η μετράτε με αλλον τροπο; (πχ Αθηνα-Θεσσαλονικη δινει 50 λεπτα - ενω πραγματικα κυμαινεται απο 28 εως 42 λεπτα στον αερα - εγω στις πτησεις μου μετραω ακριβως απο στιγμη απογειωσης μεχρι στιγμη προσγειωσης - δλδ καθολου τροχοδρομηση κλπ.).

Τα φωτα σας παρακαλω