Re: Flightmemory.com: στατιστική για τις πτήσεις σας
Ξεθάβω αυτό γιατί προέκυψαν απορίες και μαζέυω γνώμες:
1-Πως συνηθίζετε να αναγράφετε εταιρείες που ξεκαθαρα διαδέχονται η μία την άλλη, ασχετα αν σαν τελικο προιον εχουν διαφορες; Καταγράφετε ξεχωριστά την ΟΑ σαν "Αεροπορία/Αεροπλοϊα", Olympic Airlines, Olympic Air, ή μια φορά μόνο σαν Ολυμπιακή; Επίσης, πχ, Swissair / Swiss.
2-Πως συνηθίζετε να αναγράφετε εταιρείες που συγχωνεύθηκαν; Ειδικά στις ΗΠΑ, αναγράφετε ακόμα την εταιρεια που πεταξατε εκεινη την ημερα, πχ Northwest, America West, TWA, Continental κλπ, ή τις έχετε συνενώσει σε όποια εταιρεία τις απορρόφησε και λειτουργεί πλεον σήμερα, δλδ Delta, American, United etc;
3-Οταν ενα αεροδρόμιο κλεισει και μεταφερθεί, αλλα διατηρηθεί ο κωδικός του, (πχ Ελληνικο), το καταγράφετε σαν ενα ενιαιο αεροδρόμιο ή διαχωριζετε τα δυο αεροδρομια ασχετα με το αν και τα δυο χρησιμοποιουν το, πχ ΑΤΗ; - Αν δειτε στον συνδεσμο με τα στατιστικα μου πιο κατω, το HEW δεν το δεχεται πια και αναγκαστικα το εκανα ΑΤΗΧ.
4-Στην περιπτωση της Α3/ΟΑ σημερα, αν πχ πεταξετε στην Κωνσταντινουπολη με κωδικο Α3 αλλα με αεροσκαφος ΟΑ, ποια εταιρεια καταγραφετε; Και αναποδα, οταν πετατε πχ στην Θεσσαλονικη με κωδικο ΟΑ και αεροσκαφος Α3.
-Γενικα στην περιπτωση που η πτηση ειναι με καποια εταιρεια αλλα εκτελειται με πληρωμα και αεροσκαφος αλλης, τι καταγραφετε;
5-Αποδεχεστε τους χρονους πτησης που δινει αυτοματα το συστημα με την εισαγωγη της καθε πτησης, η μετράτε με αλλον τροπο; (πχ Αθηνα-Θεσσαλονικη δινει 50 λεπτα - ενω πραγματικα κυμαινεται απο 28 εως 42 λεπτα στον αερα - εγω στις πτησεις μου μετραω ακριβως απο στιγμη απογειωσης μεχρι στιγμη προσγειωσης - δλδ καθολου τροχοδρομηση κλπ.).
Τα φωτα σας παρακαλω