Star Alliance

• Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ και γιαυτό εγκατέληψα την κάρτα της LH και έβγαλα με την A3 ώστε τουλάχιστον να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω αλλιώς.

Τα διάφορα τέλη εξαρτώνται κάπως από το booking class , δηλ. είναι πιο φθηνά στην περίπτωση φθηνών εισιτηρίων. Ενώ εφ΄όσον ξέρω για τα Award tickets το Miles &More χρεώνει τα τέλη των full fare eco flex. Που σημαίνει ότι εάν υπάρχουν σχετικά φθηνά εισιτήρια πραγματικά δεν συμφέρουν τα Awards.

Σε πτήσεις της LH / LX / OS κλπ. εντός Ευρώπης μπορείς όμως να πληρώσεις και τα τέλη με μίλια (15.000). Μαζί με τα FlySmart Awards μπορείς να κλείσεις εισιτήριο για 30.000 μίλια Economy ή 40.000 μίλια Business εντελώς δωρεάν, κάτι μου για μένα συχνά αξίζει.

Η άποψη μου είναι ότι 15.000 μίλια για τους φόρους είναι πολλά, εκτός βέβαια και εάν δεν ξέρεις τι να τα κάνεις.

Θα έλεγα ότι εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Εάν τα τέλη είναι αρκετά πάνω από 200 Ευρώ (που συχνά είναι σε πτήσεις με ανταπόκριση) μπορεί να αξίζει, διαφορετικά μάλλον όχι.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι από αυτήν την άποψη το Miles & Bonus της Aegean είναι όντως καλύτερο. Απλά στις δικές μου πτήσεις (κυρίως με Swiss, LH etc.) στο Miles & More παίρνω αρκετά μίλια παραπάνω, και με την χρυσή κάρτα της LH έχω και κάποια άλλα προνόμια, εκτός από τα κοινά της Star Alliance.

Δε ξέρω αν είναι νέο αλλά η Star Alliance έχει βγάλει ένα app για iphone (εκτός από το navigator) το fare finder

Από 11 Δεκεμβρίου η συμμαχία έχει Νέο Σπίτι στο Heathrow = Terminal 2 (στα χαρτιά βέβαια).
Όλες μαζί για γρηγορότερες ανταποκρίσεις. 45 λεπτά μεταξύ πτήσεων, 31% περισσότερες δυνατές ανταποκρίσεις και 21% των κινήσεων του αεροδρομίου.
Όλα αυτά τα ωραία από 2014 που θα ανοίξει το κτήριο.

http://www.staralliance.com/en/press/he ... rport-prp/

Υπάρχει κάποιος κανόνας ή μπούσουλας που να μπορείς να χρησιμοποιείς ώστε να ξέρεις ποιο λογαριασμό αεροπορικής εταιρείας θα χρησιμοποιήσεις για να μαζέψεις μίλια από την ίδια συμμαχία;
Μου έτυχε να χρησιμοποιήσω τον λογαριασμό της LH miles-and-more σε πτήση της SAS και δεν πιστώθηκαν μίλια (αργότερα τα ζήτησα και μου απάντησαν ότι δεν δικαιούμαι).
Το ίδιο συνέβη και με την Wideroe, όπου αυτό το καταλαβαίνω γιατί μπορεί να είναι θυγατρική της SAS αλλά να μην είναι σε συνεργασία με την LH.
Τυχαία ανακαλύπτω μιλώντας με την A3 ότι η πτήση Αθήνα – Κίεβο δεν δίνει μίλια στην LH και θα πρέπει να χρησιμοποιήσω τον λογαριασμό της Α3 miles-and-bonus.
Από ότι καταλαβαίνω, δεν ισχύει ο εύκολος κανόνας είναι στην ίδια συμμαχία άρα μαζεύω μίλια από όλες τις εταιρείες.

Έξοδος της US Airways από τη Star Alliance

Στη Star Alliance προετοιμάζονται για την έξοδο της US Airways από τη συμμαχία, εξέλιξη αναμενόμενη μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης με την American Airlines. Το άρθρο απευθύνεται σε συνδρομητές, η επικεφαλίδα όμως από μόνη της αρκεί.