Spotting in Athens (LGAV/ATH)

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΩ ΑΝ ΥΠAΡΧΕΙ ΚAΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΌΓΙΑ ΠΤΉΣΕΩΝ ΣΤΟ EL.ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΊΝΕΤΕ KAI ΕΜΠΟΡΙΚΏΝ ΕΤΑΙΡΙΏΝ ΜΑΖΊ ? :D :D :D

( αν υπαρχει κατι σχετικο ζητω συγγνώμη , και δεν εχω καταφέρει ακόμη να βρώ το κουμπάκι που κανει Search. :shock: :shock: :?: :?: )

Χαίρετε !

Μιας και οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια έχουν δημιουργήσει υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, αποφάσισα αύριο να πάρω το βάπτισμα του πυρός ( :twisted: ) και να πάω για spotting στον Βενιζέλο. Θα ήθελα να ρωτήσω ένα σωρό πράγματα ! Κατ'αρχήν Δεν έχω αυτοκίνητο και άρα θα πάω με μετρό/προαστιακό. Σκοπεύω να πάω στα σημεία 6 και 7 του χάρτη που έχει ο σύλλογος Απογείωση.

1. Σε ποιά στάση πρέπει να κατέβω; Μια σύντομη αναζήτηση δείχνει ότι το Κορωπί είναι η κοντινότερη και καλύτερη, και είναι περίπου 2km από τα σημεία αυτά. Σωστό ή λάθος (edit.. Μόλις είδα την απάντηση του jerry παραπάνω, άκυρη η ερώτηση !)

2. Τι περίπου να περιμένω από πλευράς ασφάλειας; Μετά και την επίθεση στην πρεσβεία λέτε να είναι πιο σφιχτά τα πράγματα; Τι να προσέχω για μη δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν;

3. Τα χωράφια εκεί είναι ιδιόκτητα/περιφραγμένα; Μη με κυνηγάνε με το δίκαννο οι αγρότες αντί η ασφάλεια :oops:

4. Έχω έναν φακό 300mm και την 300D, δηλαδή λογικά (μαζί και με το crop της μηχανής), 500άρη. Αρκεί αυτός για να βγούνε καλές φωτογραφίες από εκείνα τα σημεία;

5. Μέχρι που περίπου μπορώ να φτάσω; Δεν σκοπεύω να κρεμιέμαι στα κάγκελα της περίφραξης, αλλά τι αποστάσεις "αρέσουν" στην ασφάλια, αν έχετε υπ'όψιν σας;

6. Εναλλακτικά (και με γνώμονα το 4), πιστεύετε ότι το κτίριο του μετρό ή ακόμα και το πάρκινγκ του IKEA πχ. είναι καλές θέσεις;

Αυτές είναι οι ερωτήσεις ενός άπειρου LGAV-planespotter...Παρακαλώ τη βοήθειά σας οι πιο έμπειροι και αν έχετε και καμία άλλη συμβουλή, μη διστάσετε να τη βάλετε...

Ευχαριστώ :)

Αγαπητέ pingu, θέτεις πολλά θέματα με τη μία! Και μάλιστα θέματα που ταλανίζουν τη σποττερική ανθρωπότητα από τις απαρχές της δημιουργίας της... :lol:

Αυτή την Κυριακή πάντως θα τα πούμε όόόλα αυτά από κοντά στην κοπή της πίτας μας. Κι αν θες να έρθεις, πάμε και μια βόλτα από τα σημεία αυτά στα γρήγορα, να έχεις και μια ιδέα από πριν. Μη σου πω ότι μπορεί να φύγεις και με δωράκι.

Πληροφορίες ξέρεις πού θα βρεις: https://www.airliners.gr/community/viewt ... 1694#51694 :wink:

Και μετά, θα μπορείς να απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και εσύ ο ίδιος. :D

άκουσα ότι έρχονται οι IRON MAIDEN ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛIΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤA ΤΗΝ 11 ΜΑΡΤΊΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΊΝΕΙ. ΥΠ’ΡΧΕΙ ΤΡΌΠΟΣ ΝΑ Μ’ΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΈΡΘΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΈΛΟ? ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΔΩ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚA ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΛΟΝΔΊΝΟ
ΜAΛΛΟΝ ΜΕ BRITISH AIRWAYS

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ :D :D :D :D :D :D :D

γεια σε ολους,ειμαι νεος στο φορουμ.κατα τυχη βρηκα το site και εχω κολλησει απο τοτε. :evil: :!:

τυχαινει και μενω πολυ κοντα στο ελ-βελ (κανει ρημα ετσι) ,ειμαι απο τη μερια της νεας λουτσας.απο κεινη τη μερια λοιπον ειναι ενα λοφος πολυ κοντα στα συρματα του αεροδρομιου και εχει παρα πολυ καλη θεα!!ειναι προσβασιμος με αυτοκινητο και ασφαλτος.απο κεινο το σημειο μπορειτε να περπατησετε και να βρεθειτε στα συρματα του αεροδρομιου αφου περασετε και ενα ποταμακι!!

attach.gif
ScreenHunter_22.jpg (187.29 KB)

στο χαρτη http://www.geocities.com/sfa_apogeiosi/LGAV_spotting.htm ειναι κοντα στο σημειο 21L.

:D :D HELLO
ενδιαφερον η νεα αυτη δίοδος , 8) το θεμα ειναι τι γίνετε με την ασφαλεια ,
του αεροδρομιου ? αν σε δουν στα σύρματα ,υπάρχει μια πιθανότητα παρατήρησης Κ.Τ.Λ. Δεν ακουγετε σαν προβλημα αλλα καθε φορα που παω στο αεροδρομιο για Φωτογραφιση μου κανουν παρατηρηση και δείχνουν να ενοχλούνται :cry: :cry:

alexandrospilot":hpwwk713 said:
:D :D HELLO
ενδιαφερον η νεα αυτη δίοδος , 8) το θεμα ειναι τι γίνετε με την ασφαλεια ,
του αεροδρομιου ? αν σε δουν στα σύρματα ,υπάρχει μια πιθανότητα παρατήρησης Κ.Τ.Λ. Δεν ακουγετε σαν προβλημα αλλα καθε φορα που παω στο αεροδρομιο για Φωτογραφιση μου κανουν παρατηρηση και δείχνουν να ενοχλούνται :cry: :cry:

Πως το καταφέρνεις αυτό; Εγώ έχω πάει πάρα πολλές φορές και καμία φορά δεν μου έχουν πει τίποτα; Τι κάνεις; Κρεμιέσαι στα σύρματα!??

χαχαχα :D :D :shock: :shock: :shock: Mα είναι αξιοπερίεργο κάθομαι ωραία ωραία στην στροφή π.χ που έρχονται για να προσγειωθούν στον 21 δεξιό και μετά από κάνα 30 λεπτό ένα περιπολικό και μέσα ένας βιαστικός κύριος να σου λέει φύγε από εδώ και να μην σε ξαναδώ όταν γυρίσω!!!!

έλεος ρε παιδιά δεν βάζω καμια φωτιά ούτε τρέχω μέσα στον δρόμο, κάθομαι ήσυχα ήσυχα πίνω το καφεδάκι μου ακούω τον δεκτη μου και βγάζω φωτογραφίες.

αλλα όχι εγώ τους έφταιξα τι να πω.... :idea: :idea: :evil:

Είναι θέμα ψυχολογίας. ’Aτομα με χαμηλή θέση προσπαθούν να ασκήσουνε "εξουσία" σε άτομα που έχουνε ακόμα πιο χαμηλή θέση. Εμείς ως spotter έχουμε στην Ελλάδα το δικό μας Γολγοθά. Γιατί? Γιατί πολλοί security (άθλιοι συνάδελφοι δηλαδή ;) ) και αστυνομικοί βγάζουνε απωθημένα. Όχι ότι ενοχλούμε πραγματικά. Τι να ενοχλήσουμε τη στιγμή που οποιος θέλει να κάνει κάποια τρομοκρατική ενέργεια φτάνει να ανοίξει το internet.. ;) Δεν τον ενοχλούμε εμείς ούτε και του δίνουμε επιπλέον υλικό.

Stay cool! ;)