SkyEurope

Re: SkyEurope στην Αθήνα

Συνεργασία ελληνικής εταιρίας για την απόκτηση τηςSkyEurope

Σε άρθρο του http://www.traveldailynews.gr (http://www.traveldailynews.gr/new.asp?newid=43592&subcategory_id=1) αναφερεται ότι ιδρύεται εταιρεία, η Longstock SAPO ΕΠΕ, για να διεκδικήσει τη Sky Europe όχι μέσω δημόσιας προσφοράς αλλά εξασκόντας το δικαίωμα στην αναδιάρθρωση εταιρειών που προβλέπει ο Αυστριακός νόμος.

Σε ανακοίνωση της, η Sky Europe λέει ότι πήρε δάνειο €10 εκατ. από την εταιρεία Longstock SAPO Limited με έδρα το Γιβραλτάρ, στα πλαίσια μελλοντικής κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας. Παράλληλα, αναφέρει ότι τα δάνεια των €25 εκατ. που είχε πάρει από τη YORK, πήραν παράταση μέχρι 15 Ιανουαρίου.

Για να δούμε τι θα βγεί απ΄ όλο αυτό το παιχνίδι...

δε το πιστευω!εχω κλεισει για 19/1 ...αν αγοραστει τελικα απο την αλλη εταιρια...οι πτησεις πιστευετε θα γινουν κανονικα?

μιλησα με την εταιρια sapo international κ μου επιβεβαιωσαν οτι οι πτησεις θα συνεχιστουν κανονικα οπως εχουμε κλεισει τα εισητιρια κ η μονη αλλαγη που θα γινει στην ελλαδα τωρα με την αγορα της εταιριας η οποια εγινε ηδη ειναι οτι θα πραγματοποιουντε περισσοτερες πτησεις απο κ προς Ελλαδα....
:D

Γειά χαρά σε όλους.
Ενημερώθηκα και εγώ από συνεργάτες της SAPO πως έχουν ήδη στην κατοχή τους εξολοκλήρου την Skyeurope και πως δεν πρέπει να ανησυχούμε γιά την πτητική της δράση. Σύμφωνα όμως με κάποια δημοσιεύματα η νέα εταιρία δεν έχει ακόμα , γιά τυπικούς λόγους που έχουν σχέση με την Αυστριακή νομοθεσία, την κυριότητα των μετοχών. Ελπίζω πάντως πως έχουμε σωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαίριου. Εξάλλου σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν πρόβλημα. Εγώ έχω αγορασμένα πολλά εισιτήρια.
Συμφωνώ πως είναι μία από τις καλύτερες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη .
Επειδή ταξιδεύω με την Skyeurope σχεδόν κάθε μήνα σε διάφορους προορισμούς ( με ενδιάμεση την Πράγα συνήθως) σας λέω πως την μεγαλύτερη πληρώτητα ΠΑΝΤΑ την έχουν οι πτήσεις από και προς την Άθήνα. Ακόμη και η πτήση γιΆ Κρακοβία παλιά ήταν εντυπωσιακής πληρώτητας και απορώ γιατί δεν τόλμησαν μέχρι τώρα να κάνουν μία μικρή βάση στην Αθήνα. Μία από τις πιό ζημιογόνες διαδρομές (σύμφωνα με αυτά που βλέπω) πρέπει να είναι αυτή των Βρυξελλών.
Τέλος συνηστώ σε αυτούς που βγάζουν αρκετά εισιτήρια δικά τους ή φίλων τους την εγγραφή στο πρόγραμμα Skysaver.
Καλές πτήσεις
pictures

Καλημέρα σε όλους, το πρώτο μου ποστ εδω, και έχει περιεχόμενο εκτός από την ευχή μου να πανε ολα καλα με την skyeurope, πραγματικά δίνει νόημα στο low fare και οχι low cost μοντέλο, την απορία μήπως η ελληνο-πορτογαλική προσπάθεια για την αγορά της έχει να κανει με το ενδιαφέρον της skyeurope για την ΟΑ. Θα μπορούσε να είναι όχημα για την απόκτηση της οπως μοιάζει. ειδηκα εφόσον ειδα του η skyeurope συνεχίζει και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. καμία ιδέα κανένας;

το ερώτημα είναι πως μια εταιρία που έχει τόσα εκατομμύρια δολλάρια ζημιά κάθε μήνα θα καταφέρει να κάνει μία επίσης ζημιογόνο εταιρία, τελικά έναν όμιλο κερδοφόρων εταιριών !!

Η Skyeurope αποτελεί πρότυπο καλών υπηρεσιών low cost εταιρίας και μακάρι να επιζήσει από την οικονομικη κρίση. Πάντως δίνω ελάχιστες πιθανότητες η ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει την Ολυμπιακή στη Skeyrope. Ας μη ξεχνάμε πριν λίγα χρόνια οι ελληνοαμερικανοί μέτοχοι της Skyeurope είχαν πάλι προσπαθήσει να πάρουν την ΟΛυμπιακή αλλά απέτυχαν...

Καλησπερα και χρονια πολλα!Ετοιμαζω ενα ταξιδακι για το καλοκαιρι και βρηκα φθηνη επιστροφη VIE-SKG στα 70Ε πανω κατω.Η ερωτηση μου ειναι η εξης:Θα υπαρχει η εταιρια μεχρι τοτε η ΜΠΑΑααααα..?

Νομίζω πως δεν μπορεί κανένα μέλος, κανενός φόρουμ να σου απαντήσει στα σίγουρα σε μια τέτοια ερώτηση. Σίγουρα πρόκειται για μια εταιρεία που αντιμετωπίζει προβλήματα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο (και προφανώς δεν είναι η μόνη). Ωστόσο τους τελευταίους μήνες δείχνει να αντέχει. Οπότε γιατί να μην αντέξει και μέχρι το καλοκαίρι αυτό, το επόμενο, το μεθεπόμενο ή και όλα τα καλοκαίρια από εδώ και πέρα... Ευχή όλων, είμαι σίγουρος, είναι η SkyEurope να μην φτάσει στο σημείο να κλείσει.

Όσο για την προσφορά, νομίζω πως αν δεις τα 70ευρώ σε βάθος χρόνου, δεν πρόκειται για σημαντικό ποσό. Είναι λιγότερα από 10ευρώ το μήνα από τώρα μέχρι το καλοκαίρι, δηλαδή περίπου 3 πακέτα τσιγάρα ή 2 ποτά σε ένα μπαρ. Κλείσε τα εισιτήρια, κλείσε και τα ξενοδοχεία (για τα οποία λαμβάνεις πάντα διορία ακύρωσης χωρίς επιβάρυνση έως κάποιες ημέρες πριν) και καλό σου ταξίδι. Αν τώρα στο μεταξύ επέλθει το "μοιραίο", περισσότερο θα έχεις να κλάψεις για το χαμένο ταξίδι παρά για τα χρήματα... Ακόμα και αυτό όμως δεν φέρνει την καταστροφή... ;)

Χρόνια πολλά,
Μιλάς πραγματικά σοφά.
Εξάλλου εγώ πιστεύω πως άν η εταιρία δεν είχε κάτι για να προσελκήσει επενδυτές θα είχε πτωχεύσει με τη μία , όπως συνέβη με την Sterling.
Προσωπικά άν φοβόμουν τις πτωχεύσεις δεν θα είχα γυρίσει τα τελευταία 6 χρόνια όλη την Ευρώπη. Όσα και να χάσω θα είναι ελάχιστα μπροστά
σε αυτά που έχω πληρώσει στην Ολυμπιακή ( τα οποία κατασπατάλησε με τον πιό αισχρό τρόπο ) από το 1989 που ταξιδεύω . Είναι πραγματικά
μία περιουσία.
Συμπέρασμα πως πρέπει να στηρίξουμε τις LCC ακόμη και με το ενδεχόμενο απώλειας χρημάτων λόγω πτώχευσης.
Όσο για την ματαίωση ταξιδιού βλέπε ALITALIA , LUFTHANSA όπου μπορεί κάποιος να μην χάνει τα χρήματά του όμως οι πτήσεις τους ματαιώνονται
με μεγάλη συχνότητα τελευταία, και η απόκτηση άλλου εισιτηρίου μπορεί να είναι περισσότερο δαπανηρή.
Καλή Χρονιά σε όλους

Οπως ειπα ξανα μακαρι να αντεξει γιατι ποιο φθηνα πετας για Βιεννη παρα για Αθηνα απο Κυπρο :? :? :? :?