SkyEurope στην Θεσσαλονίκη

Μια ερώτηση: έχω κλείσει ένα εισιτήριο για Πράγα και ένα από Βιάννη για Αθήνα μέσω internet.Το θέμα είναι ότι μάλλον δεν θα μπορέσω να πάω και θέλω να δώσω το εισιτήριο ΄σε μια φίλη.Πώς γίνεται να αλλάξω το όνομα αφού η κράτηση έχει γίνει on line?Όποιοσ ξέρει ασ μου απαντήσει γιατί καίγομαι :? .Ευχαριστώ!

Πρώτα πρέπει να δείς σε ποιά κατηγορία ανήκει το εισητήριο (Χ,Υ,Τ κλπ). Μετά να δεις στους "όρους και προϋποθέσεις" τους οποίους αποδέχτηκες κάνοντας click πριν πραγματοποιηθεί η χρέωση, αν γίνεται να αλλάξει το όνομα του επιβάτη και με ποιό κόστος.
Νομίζω ότι
α) ή δεν γίνεται να το αλλάξεις,
β) ή δεν συμφέρει να το αλλάξεις, διότι πέρα από την "ποινή" αλλαγής, λογικά θα πρέπει να πληρώσεις και τη διαφορά της τιμής (από την ημέρα που το έκλεισες μέχρι σήμερα είναι σχεδόν σίγουρο ότι η τιμή του θα έχει ανέβει)

(σου στέλνω pm για να σου πω έναν άλλο τρόπο ο οποίος δεν είναι και τόσο σίγουρος αλλά ίσως συμφέρει να προσπαθήσετε)

Αλλαγές μπορείς να κάνεις μέσω: http://booking2.skyeurope.com/RetrieveBooking.aspx
δίνοντας confirmation number και email που τους έχεις δηλώσει.

Επίσης:
http://www2.skyeurope.com/EN/Default.aspx?CatID=133
για πολιτική αλλαγών της εταιρείας.

κοστος

ακουστε με με προσοχη.εκλεισα εισητηρια και το συνολικο κοστος ηταν 163 ευρω.γιατι στην πιστωτικη μου εφαγα και αλλα 30 ευρω?

Επειδή δεν ξε-τσέκαρες το κουτάκι που σου πουλάει και ασφάλιση (κόστος 30 ευρώ).
Όταν σου βγάζει το συνολικό κόστος (εισητήριο + φόροι), χαμηλά (πρέπει να κάνεις scroll down στη σελίδα για να το δεις) έχει ήδη τσεκαρισμένο το κουτάκι που λέει αν επιθυμείς πρόσθετη ασφάλεια ταξιδιού.
Αν δεν το ξε-τσεκάρεις, τότε σου πουλάει αυτή την ασφάλεια και σε χρεώνει με το επιπλέον κόστος των 30 ευρώ.

Για να δεις τι επιπλέον έχεις "αγοράσει":
http://www.airlineplus.net/files/axa/sk ... us_eng.htm
και http://www.airlineplus.net/files/axa/sk ... ce_eng.pdf

kostos

καλα δεν καταλαβαινω αυτα που μου εδωσες.με λιγα λογια μπορεις ναμου πεις τι παραπανω εχω εγω απο τους αλλους?
και κατι ακομα.θελω να κλεισω ξενοδοχειο μεσω booking.com.θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιοσ τιν διαδικασια και αν εχει παει καποιοσ να μου πει αν ειναι σφαλες.τα λεφτα που λεει στο site αυτα θα πληρωσω και στο ξενοδοχειο?

Re: kostos

tolias13":pqoa16fb said:
καλα δεν καταλαβαινω αυτα που μου εδωσες.με λιγα λογια μπορεις ναμου πεις τι παραπανω εχω εγω απο τους αλλους?
και κατι ακομα.θελω να κλεισω ξενοδοχειο μεσω booking.com.θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιοσ τιν διαδικασια και αν εχει παει καποιοσ να μου πει αν ειναι σφαλες.τα λεφτα που λεει στο site αυτα θα πληρωσω και στο ξενοδοχειο?

Εχω κλείσει με το booking.com και δεν ειχα κανενα προβλημα. Νομιζω πως (ειμαι 99% σιγουρος) πως ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ στο booking.com αλλά ουσιαστικά κανεις κρατηση (σε περίπτωση που κλείσεις και δεν πας θα σου χρεώσουν μεσω της καρτας -συνήθως - 1 διανυκτερευση). Θα πληρωσεις στο ξενοδοχείο (με την τιμή φυσικά του booking.com). Καλο θα ηταν επίσης να εκτυπώσεις το confirmation email που θα σου στείλουν, οχι μονο για την τιμή αλλά και για να γνωρίζεις τι παροχες δικαιούσαι (πχ πρωινο).

Re: kostos

tolias13":1zdm1q2u said:

Tην προηγουμενη βδομαδα που ημουν στο Παρισι ειχα κλεισει ξενοδοχειο μεσω του booking.com . Τα λεφτα που λεει στο σαιτ πληρωνεις και φυσικα δεν προπληρωνεις μεσω του σαιτ....Απλα κανεις τη κρατηση και δινεις τον αριθμο της πιστωτικης για την περιπτωση που δεν πας στο ξενοδοχειο για να χρεωθεις τα ακυρωτικα...Φυσικα αν κανεις ακυρωση της κρατησης στη διορια που δινει το καθε ξενοδοχειο, δεν χρεωνεσαι τιποτα..

Προσωπικα εγω μονο μεσω booking.com θα κλεινω ξενοδοχειο οπου παω....
βαθμολογια 10/10 :)

ΥΓ. Μην ξεχασεις πριν κανεις κρατηση σε καποιο ξενοδοχειο να διαβαζεις τα σχολια πελατων......Αυτα λενε πραγματικα τι αξιζει το ξενοδοχειο!!! ;)

Γεια σας...εκλεισα εισητηριο με τη skyeurope απο Θεσαλλονίκη για Πραγα το Σεπτεμβριο..μεχρι εδω ολα καλα..αλλα επειδη εγω δεν ειμαι και πολυ σχετικη κ δεν ειχα πιστωτικη εκλεισε καποιος αλλος το εισητηριο μου για μενα (παντα μέσω internet) με αποτελεσμα το επωνυμο μου να μην ειναι σωστα ορθογραφημένο(εννοω πανω στο εισητηριο)...Στην αρχη δεν το θεωρησα σημαντικο αλλα τωρα εχουν αρχισει να με πανικοβαλουν ολοι οτι θα υπαρξει προβλημα και δεν θα μπορεσω να ταξιδεψω :(
Προσπαθω να επικοινωνησω με την εταιρια η εστω με το αεροδρομιο θεσαλλονικης αλλα ματαια..
Σας παρακαλω αν καποιος γνωριζει να μου πει αν ειναι σημαντικο να ειναι σωστα γραμμενο το ονομα πανω στο εισητηριο(δηλ να αντιστοιχει με αυτο της ταυτοτητας) η δεν υπαρχει καποιο προβλημα.. :?
Και αν δυστυχως για μενα υπαρχει προβλημα..υπαρχει κατι που μπορω να κανω??????????????????????????
Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και συγνωμη για τυχον λαθη :rolleyes:

Κοίτα, αν αντί για "Μαρία" γράφει "κατερίνα" ναι ειναι σημαντικό. Τυπικά είναι πολύ σημαντικό, πρακτικά, μάλλον είναι στην ευχέρεια του υπαλλήλου.δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μην το καταλάβουν καν. Δεν ξέρω τώρα αν είναι καλή τακτική να το ψάξεις, τηλ. κτλ κτλ, και σου προτείνουν καμιά αλλαγη ονόματος για 15-20-30 ευρώ. Το καλό είναι οτι λόγω άγχους την επόμενη φορά θα μείνεις 2-3 φορές στο επώνυμο, αν κ όπως είπες δεν είναι καν δικό σου το φταίξιμο. Επίσης, το λάθος να φανταστώ είναι στο πως γράφεται το επίθετο με λατινικούς χαρακτήρες, που θα μπέρδεψε το πρόσωπο που στο έκλεισε.
Προσωπικά θα πήγαινα στο counter και θα έκανα τον ανήξερο, και αν μου έλεγαν κάτι θα έβριζα την τύχη μου,,,ε δε νομίζω να μην με άφηναν να μπω :)
Σίγουρα θα υπάρχει αργότερα κ κάποια πιο σίγουρη απάντηση από κάποιον που ίσως δουλεύει σε counter :) so untill then, μη σε αγχώνει,,,και enjoy Prague...

Ένας φίλος μου είχε το ίδιο πρόβλημα όταν πηγαίναμε πράγα. Πήρε τηλέφωνο και του το διόρθωσαν χωρίς χρέωση. Δεδομένου δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι Papardopoulou -> Papadopoulou και όχι Papadopoulou -> Petridou :mrgreen: Τουλάχιστον τότε (Νοέμβριο 200:cool: δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν τη διόρθωση στο όνομα, την οποία δε χρέωσαν καθόλου (καθώς το είδαν ως ΔΙΟΡΘΩΣΗ και όχι ως ΑΛΛΑΓΗ). Παρ'τους τηλέφωνο κατά τη γνώμη μου :)