Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα σας..Έχω μια ερώτηση για την Σχολή Ικάρων,τμήμα ιπτάμενων:Μπορω να μπω στην σχολη εφοσον εχω κανει σφραγίσματα στα δόντια και έχω φτιαξει ενα σπασμένο δόντι;(ενα μικρο κομματι)

Για τα σφραγίσματα δε θα έχεις πρόβλημα σίγουρα.Για το επιδιορθωμένο δόντι λογικά ούτε σε αυτό θα έχεις πρόβλημα αλλά δεν είμαι σίγουρος 100%.

Ευχαριστώ για την απάντηση...αρα για τα σφραγίσματα δεν θα έχω πρόβλημα...οποίος ξέρει τι γίνεται με τα σπασμένα δόντια ας απαντησει γιατί έχω λίγο άγχος μην με κοψουν γιαυτον τον λογο.

Λοιπόν,βρήκα το Προεδρικό Διάταγμα 11/2014 που αναφέρει όλες τις παθήσεις και τις υγειονομικές προϋποθέσεις για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές.Εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε.Αλλά το καλύτερο,αν έχετε κάποια αμφιβολία,είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό να γνωρίζει.

Κατεβάστε το από εδώ:
http://www.filedropper.com/112014

ΥΓ:Αν υπάρχει τρόπος να μπει ως pin στο παρόν θέμα το pdf θα είναι καλό για όποιον ενδιαφέρεται.

Γεια σας :D . Εχω εναν ξάδερφο που σπουδάζει τωρα στο τρίτο έτος της σχολής Ικαρων και σκέφτεται οταν αποφοιτήσει να παει αν μπορει στο σχολειο βασικής εκπαίδευσης διασωστών μάχης. Επειδη ομως "βρίσκεται στο σκοτάδι" θα ηθελα να σας κανω κάποιες ερωτήσεις και αν ξερετε να μου πειτε! :)
α) μπορει να μπει ως πιλότος; Και αν ναι κατευθειαν μετα την αποφοίτηση ή πρεπει να περασει και αλλα στάδια εκπαίδευσης;
β) η εκπαίδευση που θα κανει στο σχολειο θα ειναι σχετική με την ειδικότητα του ως πιλότος ή θα ειναι κοινή για ολους;
γ) οταν και αν αποφοιτήσει απο το σχολειο στις "αποστολές" του θα δουλεύει ως πιλότος ή οπως οι υπόλοιποι;
Ελπίζω να έγινα κατανοητή και οι ερωτήσεις μου να στέκουν γιατι δεν ξερω τίποτα για αυτο τον τομέα. Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικά :D

Αν και δεν είμαι σίγουρος,νομιζω ότι αυτές τις αποστολές τις αναλαμβάνουν υπαξιωματικοί που επιχειρούν με ελικόπτερα SAR,τα οποια τα χειρίζονται αξιωματικοί βεβαίως..Αλλά δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος κάποιος που πάει για ιπτάμενος να πάει να περάσει τέτοια εκπαίδευση...Ας ρωτήσει κάποιον αξιωματικό από τη σχολή,αφού είναι στο 3ο έτος.Εκτος αν ενδιαφέρεται να πάει στα ελικόπτερα ως χειριστής,αλλά και πάλι δεν ξέρω αν παίρνουν τους απόφοιτους της Σ.Ι κατευθείαν στα ελικόπτερα.Αυτές τις εξειδικευμένες πληροφορίες μόνο μέσα από τη σχολή θα τις μάθει.

Ρε παιδιά με το συμπάθειο τώρα αλλά θα τρελαθούμε στο τέλος...το παλικάρι είναι 3ετης Ίκαρος και βάζει την ξαδέλφη του να μάθει πληροφορίες που θέλει μέσω ενός sait??? :?

Γεια σας. Ως καινούργια σε αυτό το forum έχω κάποιες ερωτήσεις για τους ιπτάμενους.
1. Όλοι οι ιπτάμενοι γίνονται χειριστές όταν τελειώσουν τα 4 χρόνια;
2. Υπάρχουν γυναίκες χειριστές;
3. Οι ιπτάμενοι που δεν γίνονται χειριστές( όχι αν κρίνονται ακατάλληλοι αλλά επειδή λογικά χειριστές γίνονται οι καλύτεροι) κάνουν δουλειά τύπου γραφείου;
4. Διάβασα ότι το όριο βάρους είναι 63.5 και για άντρες και για γυναίκες. Εγώ που είμαι στα 52 υπάρχει περίπτωση να μην πετάξω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά

1. Αν τελειώσεις επιτυχώς την πτητική εκπαίδευση μέσα στην σχολή (Τ-41 και Τ-6) τότε ορκίζεσαι στα 4 χρόνια ως ιπτάμενος πράγμα που σημαίνει ότι είσαι χειριστής. Υπάρχει και ένα τελευταίο εκπαιδευτικό αεροπλάνο το Τ-2 που σήμερα γίνεται αφού ορκιστείς.
2. Ναι. Από το 2002 το τμήμα ιπταμένων άρχισε να παίρνει και γυναίκες!
3. Όλοι οι ιπτάμενοι είναι χειριστές. Δουλεία γραφείου κάνουν σε μεγαλύτερες ηλικίες που δεν πετάνε πια.(Συνήθως πάνω από τα 35+)
4. Το όριο αυτό είναι για την εισαγωγή σου. Αν σκοπεύεις να μπεις πρέπει να τα φτάσεις τα 63 κιλά και μετά μπορείς να τα χάσεις και θα πετάς κανονικά!

Καλή επιτυχία!