Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ επέλεξα συνειδητά να μην απαντήσω στο παλικάρι που ρώτησε για τη ΣΙ.
Κατ' αρχάς, άλλη η εποχή που ήμουν εγώ εκεί (89-93) και άλλη τώρα, 20 χρόνια αργότερα. Άρα, δεν μπορώ να του πω για τις συνθήκες, ούτε να μαντέψω ή να ρωτήσω τρίτους και να του πω κάτι που δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Δεύτερον, οι αποδοχές οι δικές μου μειώθηκαν κατά ~30% συνολικά. Δεν ξέρω αν το ποσοστό μείωσης είναι το ίδιο και στα χαμηλότερα κλιμάκια. Αν υποθέσουμε πως ο μισθός του Ανθυποσμηναγού μειώθηκε κατά 50%, τί λέει αυτό στο φίλο alexdele; Να μπει ή να μη μπει;

Με ή χωρίς βοήθεια, αν θέλει ο φίλος να δηλώσει Ικάρων ας δηλώσει. Και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, μπήκα στην Ικάρων χωρίς να γνωρίζω τίποτα για τη Σχολή, παρά μόνο ότι αν πάω εκεί, θα πετάξω αεροπλάνο. Κάποιοι έμειναν, κάποιοι έφυγαν, κάποιοι πέταξαν, κάποιοι κόπηκαν, κάποιοι (τυχεροί) πετάν ελικόπτερα. Τί να του πω εγώ; Μην μπαίνεις, αφού αν μπεις, αν μείνεις, αν δεν κοπείς και αν πας στα μαχητικά, σε 6 χρόνια θα παίρνεις Χ ευρώ το μήνα; Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες....

Τώρα, όσον αφορά το θέμα που έθιξε ο pepperakias με την μ... του καθενός:
Εγώ ειρωνεύτηκα τον φίλο που είπε
Sundick":t506dip0 said:
Αστους να λένε.επειδη ήμουν μέσα κ ξέρω τελείωσαν ιπτάμενοι που απο αγγλικά ημέρας μόνο το I am.
λόγω του ύφους και του τόνου της γραφής του. Από εκεί και μετά, κανείς δεν έχει ούτε υποχρέωση, ούτε καθήκον να απαντάει σε ερωτήσεις. Ένα φόρουμ είναι εδώ, αποτελούμενο από λογής λογής ανθρώπους, που γράφουν και διαβάζουν τα θέματα, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Δεν είναι το Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού του ΓΕΑ, ούτε η ιστοσελίδα της ΠΑ. Απευθυνθείτε σε αυτά να πάρετε εμπεριστατωμένες και επίσημες απαντήσεις. Εδώ θα πάρετε γνώμες και απόψεις και αυτές, όχι εκβιαστικά.

Καλημέρα.

dimsp81":3g6cqefa said:
Πάνε άτομα με την τρέλα,που θα το έκαναν ακόμα και τσάμπα!Κάποιος που θέλει να πάει εκεί,δεν λογαριάζει ούτε μισθό,ούτε το αν είναι απαιτητική δουλειά.
:thx:

vassdel":3g6cqefa said:
Κάποιοι έμειναν, κάποιοι έφυγαν, κάποιοι πέταξαν, κάποιοι κόπηκαν, κάποιοι (τυχεροί) πετάν ελικόπτερα.
φίλε έχεις μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καθόλου βαρετές δουλειές

μπροστα στο να φορεσω την στολη του ικαρου πιος τα λογαριαζει τα φραγκα ρε παιδια.... απλα πληροφοριακες γνωσεις ηθελα να παρω.. πιλοτος ηθελα να γινω απο παντα... αλλα ετσι οπως εφτασαν τα πραγματα μας εχουν καψει τα ονειρα μας..τελος παντω πρωτη η ικαρων θα μπει στο μηχανογραφικο και ο θεος βοηθος

Camouflage":1lprzums said:
Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου. Δηλαδη αν καταλαβα καλα το υψος για ικαρους και για ραδιοναυτιλους ειναι ιδιο ? 1,65 ? και για ΣΙΡ μπορεις να μπεις αρκει να εχεις κανει σωστη επεμβαση ?
Αν εχεις κανει λεηζερ και πας για ικαρων ιπταμενους υπαρχει περιπτωση να μην σε πιασουν ?
Για ιπταμενος ειναι μαλλον απιθανο να μην σε πιασουν αν εχεις κανει επεμβαση κι ειναι και το αλλο , με την επεμβαση λεπταινει το παχος του κερατοειδη κι υπαρχει κινδυνος αν δεχτεις πολλα g να σκιστει ο κερατοειδης, καλη επιτυχια στις εξετασεις οτι κι αν διαλεξεις

alexdele":1w8ayeg6 said:
μπροστα στο να φορεσω την στολη του ικαρου πιος τα λογαριαζει τα φραγκα ρε παιδια....
Αν πραγματικά το βλέπεις έτσι, τότε το μόνο που μπορώ να σου πω είναι καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Έχε υπόψη σου πως οι βάσεις κατά 99% θα ανέβουν, μιας και η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα και στην ΠΑ (όλο και λιγότεροι αποστρατεύονται λόγω μειώσεων στις συντάξεις, οπότε όλο και λιγότερες θέσεις "ανοίγουν" για νέους αξιωματικούς). Ανεπίσημη πληροφορία αυτή, αλλά διάβασε και γράψε όσο καλύτερα μπορείς.

alexdele":1w8ayeg6 said:
...αλλα ετσι οπως εφτασαν τα πραγματα μας εχουν καψει τα ονειρα μας...
Αυτό ισχύει παντού φίλε. Μην αφήνεις τα όνειρά σου να καίγονται. Δεν το αξίζει κανείς να στο κάνει αυτό.

το μονό που με φοβίζει είναι μήπως δεν μας δώσουν θέσεις εμάς που είμαστε Ελληνες του εξωτερικού.... ευχαριστώ πολυ vassdel για τις ευχές σου

@ alexdele & FallenGreg

Στην "3η Aviation Career Day" θα συμμετάσχει η Π.Α. δια του εκπροσώπου της Επισμηναγού (Ι) Ι. Κοράνη.
Μετά το πέρας της ομιλίας του, θα έχετε τη δυνατότητα να του θέσετε τις ερωτήσεις που θέλετε καθώς είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος να σας απαντήσει.

Παιδια να ρωτησω αν εχεις κανει τρυπα στο αυτι αλλα δεν φορας το σκουλαρικι (απλα εχεις την τρυπα) υπαρχει περιπτωση να σε κοψουν γιαυτο ?

Γεια σας παιδια ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο forum.Θα ηθελα να ρωτησω μηπως γνωριζει καποιος κατι σχετικα με τον αριθμο εισακτεων στις στρατιωτικες σχολες και ειδικοτερα στην Ικαρων Ιπταμενοι...;;;Ρωταω επειδη πολλα ακουγονται και γραφονται, αλλα κατι επισημο δεν βγηκε ακομα...

Φίλε Dreamflyer τον περσινό αριθμό εισακτέων μπορείς να τον δείς αναλυτικά εδω
http://dide.chan.sch.gr/kesyp/attachmen ... ha2011.pdf
Για φέτος ως συνήθως πολλά ακούγονται αλλα τίποτα επίσημο ακόμα.

Υ.Γ Θα ήταν καλό το google να είναι πρώτη επιλογή σου και μετα ο,τι θες ρώτα εδω :)

Φιλικά παντα, Αντρέας