SKG/LGTS Thessaloniki TRAFFIC

• Thread starter Thread starter LEKPO1A
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Απο την περιοχή της Περαίας, ο φακός είναι ο Sigma 70-300mm f4-5.6 DG (δυστυχώς χωρίς σταθεροποιητή εικόνας)

Οι εικόνες είναι μια χαρά "παγωμένες". Δεν χρειάζεσαι τον σταθεροποιητή. Το θέμα είναι ότι είσαι αρκετά μακριά και με το κροπάρισμα φαίνεται η παραμόρφωση που δημιουργείται στην ατμόσφαιρα λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

σε ευχαριστώ, το φαινόμενο φαίνεται περισσότερο τις μεσημεριανές ώρες, όπου η θερμοκρασίες είναι κοντά στους σαράντα και έτσι δημιουργείται αυτό το στρώμα θολούρας, σαν κύματα πάνω στην πίστα του Μακεδονία όπως και στις γύρω περιοχές. Πιστεύω πως η καλύτερη ώρα για μια καθαρή φωτογραφία είναι την ώρα που δύει ο Ήλιος. Επίσης η φωτογραφίες είναι tonemapped που ίσως να παίζει κάποιον ρόλο όσον αφορά την παραμόρφωση.

Ποιος ο λόγος να βγάζεις αυτές τις φωτογραφίες;
Γιατί μπαίνεις στη διαδικασία να βγάλεις, να αποθηκεύσεις, να επεξεργαστείς και να ανεβάσεις φωτογραφίες οι οποίες είναι τόσο μακρινές και με τόσο haze που ούτε το νηολόγιο δεν φαίνεται;(δεν ξέρω αν στο πλήρες μέγεθος διάβαζεται)

Και για να μην παρεξηγηθώ εχω βγάλει κι εγώ χιλιάδες τέτοιες (και ακόμα βγάζω) αλλά τουλάχιστον σε όλες φαίνεται καθαρά το α/φος και κυρίως το νηολόγιο που κατά τη γνώμη μου είναι το στοιχείο που εξασφαλίζει την ιστορικότητα της φωτογραφίας.
Παραδείγματα:
1
2
3

Όντως το να ανεβάζεις και να λινκάρεις τόσο χαμηλής ποιότητας και τόσο μακρινές φωτογραφίες δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το φόρουμ. Να το καταλάβω αν ήταν ένα αεροσκάφος πολύ σπάνιο που δεν το έβγαλε κανείς. Αλλά να ανοίγουμε τα link για να βλέπουμε αυτό το αποτέλεσμα, είναι απλώς χάσιμο χρόνου και για τον φωτογράφο και για τα μέλη που μπαίνουν στη διαδικασία να κλικάρουν τα links.

Είπαμε, δεν ψάχνουμε τις τέλειες φωτογραφίες αλλά αξιολογείτε τι ανεβάζετε...

Όπως και προανέφερα τις ανεβάζω για να έχουμε μια εικόνα τις κίνησης του αεροδρομίου, δεν προσπαθώ να βγάλω την ''καλύτερη'', και ούτε κυνηγάω τα ''νηολόγια'', δεν είμαι ''planespotter'', άνοιξα μια σελίδα στο photobucket τις ανέβασα και σας τις πρόσφερα, όποιος θέλει είναι ευπρόσδεκτος να τις βλέπει, μακάρι να είχα τον τηλεφακό να έβλεπες και τα νηολόγια καλέ μου σύντροφε όμως τραβάω με ότι έχω. Απλά πράγματα :roll:

O φακός που έχεις μιά χαρά είναι. Είναι λάθος το μέρος που κάθεσαι και φωτογραφίζεις . Για τις απογειώσεις από τον 16 , μπορείς να κάτσεις πιο κοντά στο αεροδρόμιο, λίγο πριν τη στροφή για Ρύσιο, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όπου θα πιάνεις και τις προσγειώσεις του 34. Για τις απογειώσεις του 34, δεν υπάρχει ασφαλές σημείο, θα πρέπει να κατεβείς χαμηλά, προς το εργοταξιο της επέκτασης, αλλά δε θ στο συνιστούσα.

astronautofemotion":7wx9k4w2 said:
Όπως και προανέφερα τις ανεβάζω για να έχουμε μια εικόνα τις κίνησης του αεροδρομίου,
Το να βάζεις πράγματα που έρχονται Θεσσαλονίκη κάθε μέρα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα παρά γεμίζει το παρόν θέμα με περιττά posts. Όταν θα υπάρχει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον, ευχαρίστως να μας το παραθέσεις, έστω και με χαμηλή ποιότητα. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης παρόμοιων μηνυμάτων. Τις φωτογραφίες σου με πχ το C-17, το Α340, το An-124 κλπ τις αφήσαμε γιατί έδειχναν (έστω και όπως το έδειχναν) κάτι ενδιαφέρον.
Πάρε μια ιδέα κοιτάζοντας παλιότερα μηνύματα του συγκεκριμένου θέματος ή και των υπολοίπων θεμάτων που έχουν να κάνουν με το traffic διαφόρων αεροδρομίων για να δεις πως λειτουργούν. Είναι κρίμα να έχεις 70-300 φακό και να τραβάς τέτοιες "φωτογραφίες" που φαίνονται σαν να είναι τραβηγμένες με κινητό nokia 6110!!!

ευχαριστώ, θα τσεκάρω, τα ίδια αεροπλάνα και οι ίδιες εταιρείες είναι σαν να λέμε ότι το βράδυ έχει Φεγγάρι και την ημέρα Ήλιο