SKG/LGTS Thessaloniki TRAFFIC

Καλησπέρα και πάλι,

Απευθύνομαι στο συγκεκριμένο θέμα μιας και χρειάζομαι πληροφορίες όσον αφορά το traffic του αεροδρομίου...

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να ξεκινήσω διπλωματική εργασία η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τα επίπεδα θορύβου στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα χρειαστώ αναλυτικά στοιχεία της κίνησης του αεροδρομίου. Για παράδειγμα θα χρειαστούν στοιχεία για κάθε άφιξη και αναχώρηση όπως ημερομηνία, ώρα, τύπος και διάδρομος που χρησιμοποιήθηκε.

Στο site του αεροδρομίου και της ΥΠΑ που κοίταξα τα μόνα στοιχεία που έχει είναι ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών και των επιβατών εντός του έτους...
Υπάρχει κάποιο site με αναλυτικότερα στοιχεία;

Θα κάνω βεβαίως και μια επίσκεψη στο αεροδρόμιο έχοντας και τα επίσημα χαρτιά από το πανεπιστήμιο τα οποία θα αναγράφουν τον σκοπό για τον οποίο ζητάμε τα στοιχεία αυτά. Απλά, δεν ξέρω που ακριβώς να απευθυνθώ... στην ΥΠΑ; στον αερολιμενάρχη; που; :?:
Και βεβαίως, τι ελπίδες έχω να μου δοθούν τέτοια στοιχεία..;

Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα και δεν θα ήθελα να το αφήσω λόγω έλλειψης στοιχείων... :?

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη!

Φιλικά
Δημήτρης

Στην ΥΠΑ, η οποία θα σε πάει στον αερολιμενάρχη του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ........ Έχεις έντυπα τα οποία λένε τον σκοπό της ενέργειας σου? Αν ναι τότε μάλλον η ΥΠΑ θα σε βοηθήσει και με το παραπάνω..........Καλή τύχη :great:

Έχουν γίνει πάντως στο παρελθόν αντίστοιχες μελέτες για το θόρυβο αλλά και τη χρήση των διαδρόμων: και κατά τη διάρκεια σύνταξης του Master Plan του αεροδρομίου, και κατά την περιβαλλοντική μελέτη της επέκτασης του διαδρόμου 10/28, αλλά και αργότερα... Οπότε δεν γνωρίζω τι ουσιαστικά καινούργιο θα δώσει μια ακόμη αντίστοιχη μελέτη.

--off topic--

Σίγουρα έχουν γίνει μελέτες και παλαιότερα (και σίγουρα πιο ολοκληρωμένες από μια διπλωματική εργασία)... Παρ ' όλα αυτά το γεγονός ότι μια μελέτη καταπιάνεται με το ίδιο αντικείμενο με προηγούμενες δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί και για τον ίδιο σκοπό. Και στο κάτω κάτω... διπλωματική είναι... έχει ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Αν θα είναι χρήσιμη σε άλλους φορείς, θα φανεί εκ του αποτελέσματος.

--off topic--

Φιλικά
Δημήτρης

Ένα C-130 έρχεται που και που στην Θεσσαλονίκη και από οτι έχω ακούσει είναι κάποιες προγραμματισμένες πτήσεις. Ξέρει κανείς πότε είναι?

Πριν μια ώρα περίπου προσγειώθηκε ένα ολολευκο 735...ξέρει κανεις τι ήταν;

Δεν ήρθε ποτέ τετοιο αεροσκάφος........... Μήπως είδες το airbus 320-200 της Aegean απο μακριά?

Ήταν το Β735 της Donavia το οποίο αφίχθηκε από το Rostov και αναχώρησε για το Rostov.
Η εν λόγω εταιρεία πετάει κάθε Κυριακή

Έχει δίκιο ο SAKISKG. Ήμουν το απόγευμα στο αεροδρόμιο προσγειώθηκε στις 18:20. Το παράξενο είναι ότι δεν εμφανιζόταν η πτήση στον πίνακα ανακοινώσεων ούτε στις αφίξεις ούτε στις αναχωρήσεις