SKG/LGTS Thessaloniki TRAFFIC

Re: Thessaloniki-Singapore

Ναι, πρωτεύουν άλλες συνδέσεις πρώτα......... Είναι λίγο άσχημο μόνο μία πόλη και συνήθως η πρωτεύουσα όπως είναι η Αθήνα, να έχει συνδέσεις σχέδον με όλλων τον κόσμο και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας όπως η Θεσ/νίκη να έχει συνδέσεις απλός για να κρατήτε ανοικτό το αεροδρόμιο......... Σε άλλες χώρες αυτό δεν γίνετε σε καμία περίπτωση (βλέπε Στουτγάρδη που έχει σύνδεση με Ατλάντα)

Re: Thessaloniki-Singapore

Αγαπητέ airfrance300, δεν νομίζεις πως αν υπήρχε η ζήτηση από Θεσσαλονίκη για οποιονδήποτε προορισμό, όλο και κάποια εταιρεία θα βρισκόταν να την καλύψει?
Η Delta πετάει για Στουτγάρδη γιατί προφανώς υπάρχει ζήτηση από τις ΗΠΑ για αυτόν τον προορισμό. Εδώ η Αθήνα, που έχει τετραπλάσιο μέγεθος από τη Θεσσαλονίκη και διατηρεί μόλις 2 πτήσεις/εβδομάδα για Σιγκαπούρη (το χειμώνα).
Και εγώ θα ήθελα απ΄ευθείας πτήση από Αθήνα για Ώκλαντ με Air New Zealand :mrgreen: , αλλά η πραγματικότητα άλλα προστάζει. :deadthread:

Μόλις πριν λίγο αναχώρησε πάλι για Αθήνα αεροσκάφος της Ολυμπιακής με κωδικό πτήσης "001Τ" η οποία εδώ και 2 ώρες περίπου πετούσε στην περιοχή του αεροδρομίου για την εκτέλεση κάποιων touch and goes για εκπαιδευτικούς λόγους υποθέτω.( :?: ) (κάτι που εξηγεί και το "Τ" στο callsign...)

Δυστυχώς δεν είχα οπτική επαφή οπότε δεν ξέρω τον τύπο του αεροσκάφους... :(

Μου είπαν για ένα Airbus στην περιοχή της Τούμπας που το είδαν να κάνει πολλές φορές προσγείωση αργά το βράδυ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μάλιστα να πετάει πολύ χαμηλά σε περιοχές που δεν είναι πολύ συνηθισμένο... στροφή πάνω από Πυλαία, Τούμπα και μετά συνέχιζε προς τον Θερμαϊκό για να ευθυγραμιστεί. Αυτό έγινε πολλές φορές μου λένε! :great: κι άλλο κι άλλο...

Όντως! Έκαναν αριστερόστροφα "traffic patterns" στον 16 απ' ότι άκουσα από το scanner.

Ναι, θέλουμε κι άλλο... :mrgreen:

Πριν από κάποια λεπτά προσγειώθηκε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο με callsign "weather 1".

Από τις συνομιλίες του αεροσκάφους με τον πύργο υποθέτω ότι ελέγχει "από πρώτο χέρι" τις καιρικές συνθήκες γύρω από το αεροδρόμιο και αναφέρει σημαντικά φαινόμενα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε moderate windshear στην τελική του 16. Είχα και μια οπτική επαφή με το αεροσκάφος αλλά από μακριά. Πρέπει να ήταν μικρό δικινητήριο.

Ξέρει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες; Μήπως ήταν της ΥΠΑ το κλασσικό Beechcraft που χρησιμοποιείται και για τις βαθμονομήσεις;

Δεν αποκλείεται να ειναι και ενα απ τα cheyenne του ΕΛΓΑ

Εχει κανείς ιδέα τι ήταν το Α-320 με πορτοκαλί (έτσι φάνηκε μεστης νύχτας τα φώτα) κινητήρες που προσγειώθηκε στο Μακεδονία σαββατο αργά κατά τις 02:30;Καθυστερημένη άφιξη της ΕΖΥ;Κάποιο τσάρτερ;