Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ευχαριστω πολυ!!
Προς marinaki84 το τεστ περιέχει ψυχομετρικες ερωτήσεις ομως οχι τιποτα τρομερό. Επίσης, μια πρόταση να την μεταφράσεις σε οποία γλώσσα γνωρίζεις. Πραγματικά δεν ειναι τιποτα μην άγχωνεστε.
Καλη επιτυχία σε όλες/ους!

marinaki84":32wr4cuf said:
Δεν εχω προυπηρεσια σαν αεροσυνοδος..και με αυτα που διαβασα εχω τρομαξει λιγο κ το σκεφτομαι αν θα παω αυτη την στιγμη....

Εννοείται πως θα πας. Μην αφήνεις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες και μην αγχώνεσαι.

Καλή επιτυχία!

Δεν ασχολούμαι γιατί δε καταλαβαίνετε βασικά πράγματα αλλά: Εγώ δε μίλησα άσχημα σε κανέναν ούτε το παίζω κάτι εδώ μέσα, έχω επίπεδο λεξιλογίου κάτι που μερικοί εδώ δεν έχουν και σου μιλάνε δες και σε ξέραν από χθες. Προσέλαβαν στην Αθήνα πέρυσι γνωστές μου με την αξία τους από εκεί τα ξέρω τι ζητάνε... Ζητούσαν κείμενο Μαρίνα όχι πρόταση αλλά κάθε χρονιά το επίπεδο πέφτει και άλλο μάλλον. Το τεστ είναι εύκολο, κάτι με ναι / όχι. Η ηλικία σου Μαρίνα είναι από τις καταλληλότερες οπότε προσπάθησε κοπέλα μου να κάνεις τη διαφορά αφού σε κάλεσαν αν και πραγματικά υπάρχουν τόσοι που θέλουν να ικανοποιούν τον εαυτό τους με το να λένε ότι βολεύει μόνο και δε χωνεύουν ότι στην Ελλάδα προηγείται το βύσμα. Και όσο για τις κοπέλες ναι ζηλεύω τα αγγλικά τους και μερικών την εμφάνιση οπωσδήποτε... Μη πω τίποτα για την εξυπηρέτηση που μου ζητούσαν να τις βοηθήσω για να ανεβάσω μόνη μου την αποσκευή μου πάνω. Πόσο έλεος... Και ναι για να γίνεις αεροσυνοδός πρέπει να ξέρεις να επικοινωνείς και στην γλώσσα σου και στις ξένες. Και όποιοι δεν έχουν προσόντα δε χρειάζεται να με βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Παράγινε το κακό. Ας μάθουν πρώτα να συνεννοούνται για να προσφέρουν βασική βοήθεια σε επιβάτες και η εταιρεία ας ήταν εντάξει να κάνει προσωπική συνέντευξη με τον καθένα και να μη κρίνει από το τεστ νηπιαγωγείου και τα 2 λεπτά που θα σε δουν. Μαρίνα πήγαινε αλλά το δύσκολο είναι να νικήσεις το μέσον και να σοκαριστούν μαζί σου στα 2 λεπτά. Αν μπεις είσαι ηρωίδα. Εvsourkou πιο πληγωμένη πεθαίνεις. Χαλάρωσε λίγο. Στην επαρχία ήσουν, με βύσμα πήραν. Στην Αθήνα δοκίμασε, μπορεί να σε πάρουν στις λίγες θέσεις που θα απομέινουν αξιοκρατικά.

Anastasia5 το πληρωμα καμπινας δε βρισκεται εκει περα ουτε για να σερβιρει ουτε βεβαια για να ανεβαζει βαλιτσες και να βοηθα οπως λες εσυ τους επιβατες...το πληρωμα βρισκεται πανω απο ολα για την ασφαλεια των επιβατων...Το να απαξιωνεις τοσο πολυ αυτο το επαγγελμα ειναι κατι που με θλιβει και πραγματικα αισθανομαι οτι θα επρεπε να μαθεις πρωτα για το τι προκειται και μετα να στειλεις αιτηση..Σα κυβερνητης αεροσκαφων σε διαβεβαιω οτι με αυτα τα μυαλα κοριτσακι μου οχι η aegean αλλα ουτε καμια αλλη αεροπορικη εταιρεια θα σε προσλαβει ποτε κι αν παρολα αυτα κατα τυχη τα καταφερεις πιστεψε με ο πρωτος κυβερνητης που θα καταλαβει το ηθος σου και τα πιστευω σου θα σε στειλει σπιτι σου αμεσα....

A και δεν είναι εκεί για να βοηθάνε τους επιβάτες αν θέλουν ή πάθουν κάτι; Είναι εκεί για service. Αρέσει ή όχι πρέπει ο επιβάτης να ναι ικανοποιημένος και το να ξέρεις να μιλάς είναι από τα πιο βασικά. Eίπα πόσες φορές ότι την αίτηση την έκανα για σίγουρα χρήματα αλλά το 6μηνο δε με συμφέρει καθόλου και αφού βλέπω ποιοι επιλέγονται τελικά ακόμα καλύτερα που δε ξεφτιλίστηκα πηγαίνοντας στις συνεντεύξεις τους. Οι μισές αξίζουν, όχι όλες. Εκτός αν πιστεύετε ότι είναι φυσιολογικό να σας αξιολογήσουν σε 5 λεπτά. Ούτε για την ασφάλεια δε μπορώ να μαι σίγουρη γιατί ο τρελόs μια χαρά μπορεί να κρυφτεί σε μια τέτοιου είδους συνέντευξη!!!!!!!!!!!!!! Kαι κάντε μια αναζήτηση σε όλες τις συζητήσεις, δεν έχω μόνο εγώ να λέω αρνητικά λόγια. Αλλά μάλλον πολύ έρωτας έπεσε ή κόλλημα για να ασχολούνται όλοι μαζί μου.

Πραγματικά εισαι εξοργιστική. Την ειπες την γνώμη σου και με τον χειρότερο τροπο, το εμπέδωσε ο καθένας εδω. Δε μπορω να καταλαβω ομως τι ακριβως ζητάς ακομα σε αυτο το forum. Δεν ειπε κανεις οτι ειναι δίκαιη η συνέντευξη του 5λεπτου και ποσο μαλλον σε γκρουπ αλλα ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Δεν με επέλεξαν, μπορω να πω και εγω το μακρύ μου και το κοντό μου ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ. Δε θελουμε να μάθουμε αλλο για τα προσόντα σου οποτε χαλαρωνε εσυ και δειξε την αξία σου κάπου αλλου. Μπαίνουμε να δουμε καμια πληροφορία και έχουμε την πίκρα του καθενός.
Get a life

Αναστασια5, ποιος σου είπε ότι αξιολογεισαι μόνο στη συνέντευξη; Η συνέντευξη είναι ΜΟΝΟ η αρχή. Θα αξιολογεισαι στο training και εάν τυχόν προσληφθείς, θα αξιολογεισαι καθημερινά απο τον προϊστάμενο και τους συναδέλφους σου.

Η πεντάλεπτη συνέντευξη είναι απλά το επόμενο στάδιο στη διαδικασία πρόσληψης.

Επίσης, οι αεροπορικές εταιρίες που θέλουν να προστατέψουν τους εργαζομενους, τους απαλλάσσουν από την υποχρέωση να σηκώνουν τη χειραποσκευή του καθενός. Φαντάσου μια αεροσυνοδό να ήταν υποχρεωμένη να βάζει 100 χειραποσκευές στα ντουλαπακια κάθε μέρα. Είναι ευθύνη του επιβάτη να είναι σε θέση να εχει μια αποσκευή την οποία θα μπορεί να βάλει μόνος του στο ντουλάπι. Εξαιρούνται βέβαια οι περιπτώσεις αναπηρων, παιδιών, ηλικιωμένων κλπ.

Ναι αυτο ισχυει μονο για αναπηρους και για συνοδευομενα παιδια um..υπαρχουν ομως και επιβατες σαν την αναστασια5 που νομιζουν οτι οι κοπελες εκει μεσα ειναι σερβιτορες και αχθοφοροι...προχθες ενας τετοιος επιβατης απαιτησε απο μια αεροσυνοδο της lh να του βαλει τη βαλιτσα βριζοντας τη μαλιστα..τελικα απο οτι εμαθα την κουβαλησε μονος του τη βαλιτσα στο αστυνομικο τμημα μετα την απομακρυνση του απο το αεροσκαφος...μαλλον οι αεροσυνοδοι της lh δεν ειναι σωστα εκπαιδευμενες και επρεπε να του βαλουν την βαλιτσα του κυριου..μαλλον επρεπε να τις ειχε εκπαιδευσει ενα μορφωμενο ατομο με τοσα πτυχια και τοση ομορφια σαν την αναστασια5....

Να είναι καλά αυτή η Αναστασία που μέσα σε μια πραγματικότητα γεμάτη προβλήματα, αυτή έρχεται για να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές γέλιου. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα χρεοκοπήσει η χώρα, η αν θα μας πάρουν τα λεφτά οι τράπεζες και αυτή μας λέει ότι ήθελε να πάει στην aegean για σίγουρο μισθό, εν έτη 2015. Σήμερα δεν υπάρχει καμία εργασία που να σου προσφέρει έναν σίγουρο σταθερό μισθό, ακόμα και οι πολιτικοί είναι μέσα στην αβεβαιότητα. Πλέον είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αποκτήσει πότε μια θέση μέσα στον πονεμένο αεροπορικό μας χώρο, και αυτό γιατί όχι μόνο η aegean αλλά και οι υπόλοιπες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ενημερωθεί διαβάζοντας όλα αυτά εδώ μέσα, γράφοντας το όνομα της στις black list. Μάλιστα μας το παίζει επαναστάτρια και ότι δεν πρόκειται να εργαστεί πότε για αυτούς, αλλά την επόμενη φορά που θα θελήσει να πετάξει θα μπει στο site της aegean ψάχνοντας το εισήτηριο με την χαμηλότερη τιμή.