Συρρίκνωση δρομολογίων της ΟΑ

• Thread starter Thread starter ivan_the_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ω πληρώνω, αν και όχι πολλά γιατί αντίστοιχο είναι και το πορτοφόλι.

Παρ'όλα αυτά, η νοοτροπία "πρώτα να διορθωθεί ο γείτονας και μετά εγώ" δεν μου αρέσει και δεν την ασπάζομαι. Να διορθωθούν όλα στον καιρό τους. Αν οι (μεγαλό-) επιχειρηματίες δεν φορολογούνται (γιατί εώς τώρα δεν έχω δεί κάποιον μικρομεσαίο να στέλνει τα πάντα στη Βουλγαρία) ας πάμε να τους φορολογήσουμε. Αν η Aegean κάνει κακίες, ας την διαλύσουμε στα πρόστιμα. Αν οι αστυνόμοι δεν μπορούν να πιάσουν έναν γιατί είναι όλοι δόκιμοι, ας αλλάξει. Αυτά δεν πρέπει να αποτελούν παρεκτροπή από το να διορθωθεί το πρόβλημα το οποίο φέρουμε. Γι'αυτό υπάρχουν αρμόδιοι, υπουργεία και ένα κάρο υπάλληλοι....Θα μου πείς, "όλα πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν". Εμ, άμα θέλουμε να είμαστε με τη βίτσα για να κουνηθούμε, γιατί διαμαρτυρόμαστε όταν μας χτυπάνε;

Εννοώ όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς, συνδικαλιστές κλπ. που από τη μια κόπτονται για το ποιός φταίει, από την άλλη αδρανούν για να λύσουν ένα πρόβλημα το οποίο είναι καθαρά τεχνοκρατικό. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για εμάς τους πολίτες κατ'εμέ, αλλά σε άλλη κλίμακα (που ζητάνε όλοι την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από το BMW X5). Ίσως τώρα να παρεκτρέπομαι, αλλά ήταν καθαρά εξήγηση της "βίτσας"....

Κύριοι το θέμα μας είναι "Συρρίκνωση δρομολογίων της ΟΑ" και όχι τα οικονομικά της εταιρίας. Το τελευταίο έχει συζητηθεί σε πολλά θέματα εδώ στο φόρουμ.

Απ΄ότι είδα στον πίνακα αναχωρήσεων από τη σελίδα του Ελ.Βενιζέλος,σήμερα είχε πτήση για Γενεύη!Αναχώρησε κανονικά στις 09:20!!!Καλά,θα είχε αυτή η πτήση επαρκή πληρότητα;Ο περισσότερος κόσμος θα νόμιζε ότι είχε διακοπεί...Ξέρει κάποιος με ποιο α/φος εκτελέστηκε;

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που θα πω αλλά μήπως επανήλθε το δρομολόγιο από σήμερα επειδή απο σήμερα εκτελεί πτήσεις και το νεόφερτο SX-BKU?
Δεν είμαι σίγουρος αλλά μήπως δεν είναι και τόσο τυχαίο?

Αν κάνατε τον κόπο να διαβάζατε καλύτερα όσα γράφονται εδώ (μπηχτή), θα βλέπατε πως η γενεύη είχε κοπεί για το μήνα ιούλιο. Ξεκίνησε να εκτελείται κανονικά την 1/8. Επίσης, κάποιες μέρες εκτελείται ξώφαλτσα και κάποια απογευματινή FRA.

δηλαδή μεστην σταθερότητα κ αξιοπιστία τα δρομολόγια της ΟΑ...Κοιτάμε το φλιντζάνι για να δούμε σήμερα ποια δρομολόγια εκτελούνται κανονικά,ποια ξώφαλτσα και ποια μπήκαν στον πάγο..

Πάντως απ'ό,τι έμαθα, η Γενεύη ήταν γεμάτη.

Μήπως ξέρουμε και ποιο α/φος χρησιμοποιήθηκε;Έκοψαν τη σελίδα με τις πληροφορίες από την Ο.Α και δεν μπορείς να βρεις ποιο α/φος πάει πού... :rant:

Εν συντομία τα δρομολόγια που επηρεάζονται κατά το άρθρο της Ναυτεμπορικής, καθώς και τα ετήσια αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Θεσσαλονίκη - Λονδίνο (Γκάτγουϊκ) - Θεσσαλονίκη: Αναστολή * -3,6εκ ευρώ/έτος
Αθήνα - Φρανκφούρτη - Αθήνα: 1 πτήση ανά ημέρα (αντί 2) * -9,6εκ ευρώ/έτος
Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα: 3 πτήσεις ανά εβδομάδα (αντί 5) * -3,5εκ ευρώ/έτος
Αθήνα - Στουτγάρδη - Αθήνα: 3 πτήσεις ανά εβδομάδα (αντί 5) * -3εκ ευρώ/έτος
Αθήνα - Ντουμπάι - Κουβέιτ - Αθήνα: 4 πτήσεις ανά εβδομάδα (αντί 6) * -6εκ ευρώ/έτος

Αν και τα νούμερα είναι αρνητικότατα, μου προκαλεί εντύπωση πως τα δρομολόγια μειώνονται τη στιγμή που οι ΟΑ παραλαμβάνουν νέα αεροσκάφη! Δεν γνωρίζω πόσα χρειάζονται για να εκτελεστεί το παρόν ή το τροποποιημένο/μειωμένο πρόγραμμα, ωστόσο ελπίζω η μεταβολή να είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού και όχι του στυλ "πονάει πόδι, κόψει πόδι". Ελπίζω επίσης τα δρομολόγια που κόπηκαν να αντικατασταθούν από άλλα, νέα (κυρίως σε προορισμούς αλλά και σε συχνότητες), κερδοφόρα και πάντα βάσει των διαθέσιμων αεροσκαφών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αναφέρω ξεχωριστά από το link που δόθηκε από τον manaras, διότι η Ναυτεμπορική συνηθίζει να "κλειδώνει" τα άρθρα της μετά από λίγες ημέρες.