Συντριβή Flydubai FZ981

• Thread starter Thread starter Arturo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
jetpipe":2asy90u9 said:
Ποιά είναι η πηγή σου και ποιές οι πραγματικές ταχύτητες του α/φους μετά το TOGA; (GS, IAS)
Ποιά ήταν η γωνία προσβολής (ΑΟΑ) και ποιά η VS καθ' όλη την διάρκεια του επεισοδίου;
Ποιά τα στοιχεία των κινητήρων καθ' όλη την διάρκεια του επεισοδίου;

Δυστυχώς φίλε δεν έχω στα χέρια μου τα μαύρα κουτιά. Εγώ απλώς προσπαθώ να πάρω μια ιδέα σχετικά με το τι μπορεί να έγινε λάθος από τα λίγα στοιχεία και δεδομένα που είναι διαθέσιμα για τον κόσμο. Δεν βγάζω αυθόρμητα συμπεράσματα λέγοντας "ορίστε, ξέρω τι έγινε, τώρα μπορούν να με προσλάβουν στο NTSB" ούτε απορρίπτω οτιδήποτε άλλο ακούω.

Και ναι, το somatogravic illusion αποτελεί μία πολύ καλή εξήγηση. (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτουμε οτιδήποτε άλλο).

https://www.youtube.com/watch?v=9aBq8saXy2M

Ένα πολύ ενδιαφέρον 3ο βίντεο, αν δεν απατώμαι, δείχνει την τρομακτική κλίση του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης στην αρχή του διαδρόμου. Προσέξτε στο 0:06 - 0:07.

Προφανώς και δεν απορρίπτεται η απώλεια στήρηξης καθώς είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Σοκαριστικό αυτό το βίντεο και όντως το 737 φαίνεται να πέφτει με το ρύγχος και χωρίς φωτιά.

Βλέποντας το τελευταίο βίντεο θεωρώ πιθανότερα σενάρια της συντριβής :

1. Severe Icing & Lost of Control
2. Flight Control issues

Φιλε μου τι σε κανει να πιστευεις οτι το αεροσκαφος ειχε flight control problems????Το οτι εγινε stall ειναι πολυ πιθανο σεναριο αυτο ομως μπορει να οφειλεται σε παρα πολλους λογους...απο τον πιο απλο του λαθος τροπου go around πχ μεχρι και airspeed unreliable κτλπ...Ας μην προδικαζουμε τιποτε μεχρι να βγει το πορισμα..

Ο τηλεοπτικός σταθμός κάλεσε στο στούντιο ειδικούς που προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τα τελευταία αυτά δραματικά λόγια

Το κανάλι λοιπόν έχει στα χέρια του το υλικό των μαύρων κουτιών ;;;

Μα το άρθρο το αναφέρει ξεκάθαρα:
"Συγκεκριμένα το κανάλι Rossiya-1 έχει στην κατοχή του την καταγραφή των συνομιλιών το τελευταίο λεπτό της μοιραίας πτήσης.
"
Για να αναφωνήσω και πάλι, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ! Μόνο στην Ελλάδα θα προσπαθούν να εντυπωσιάσουν κάνοντας τους διερευνητές;
Και φυσικά, μόνο στην Ελλάδα θα υπάρχουν καλοθελητές που διοχετεύουν επιλεκτικά στα ΜΜΕ στοιχεία της διερεύνησης (βλέπε Φάλκον);