Σχολή Ικάρων Ιπτάμενοι

AOA, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά δεν είπα ότι ο Airboy δεν κάνει για μαχητής αλλά ούτε για πιλότος! Όποιος το πεί αυτό για άνθρωπο που δεν τον γνωρίζει, είναι μία επιπόλαιη εκτίμηση.

Λέω απλά ότι αυτές οι δουλειές (ειδικά του μαχητή), θέλουν ανάλογη τόλμη.



ΥΓ. AirNew Zealand, καμμιά φορά αναρωτιέμαι. Τί είναι καλύτερο? Να μετανιώνεις για πράγματα που έκανες ή για πράγματα που δεν έκανες?
 
Αξιότιμε Gonso ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου. Πάντα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες! Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που έγραψα όσα έγραψα.. με σκοπό να σχολιαστούν από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλύτερα το αντικείμενο από ένα οποιοδήποτε 17χρονο :!: Για να είπες όσα είπες κάτι θα ξέρεις! Επίσης νομίζω ότι είναι εξαιρετική η παρατήρησή σου στον AirNewZealand. Απάντηση όμως στο εύστοχο ερώτημα που του θέτεις, μάλλον θα υπάρξει μόνο αν δοκιμάσεις κάτι από τα δυο.. και έπειτα από καιρό θα είσαι έτοιμος να σκεφτείς αν αυτό που έπραξες ήταν ορθότερο από εκείνο που δεν έπραξες. ;)


Αγαπητέ AirNewZealand δεν είσαι καθόλου off topic! Ως δημιουργός αυτού του thread να σου πω ότι όταν το ξεκίνησα οι απαντήσεις που ήθελα να πάρω ήταν παρόμοιες με αυτήν που έδωσες καθώς μπορώ να πληροφορηθώ το πώς σκέφτονται έπειτα από μερικά χρόνια άνθρωποι που είχαν βρεθεί όταν ήταν στην ηλικία μου σε παρόμοια θέση! :) Και εδώ να πω ότι και εγώ έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να περάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο και μετά να δώσω εξετάσεις για ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Αυτή θα είναι μάλλον και η επιλογή μου αν τελικά δεν διαλέξω κάποιον από τους δρόμους που έγραψα παραπάνω. Από όσα ξέρω είναι ένα εξαιρετικό επάγγελμα με πολύ καλές οικονομικές απολαβές και σίγουρα άμεση σχέση με την αεροπορία και τα αεροπλάνα ;)


Αγαπητέ ΑΟΑ ευχαριστώ για το σχόλιο σου(ναι το ευχαριστώ έχει μια κάποια δόση ειρωνείας). Ωστόσο δεν νομίζω ότι πραγματικά πίστεψες αυτό που έγραψες. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να το σχολιάσω περαιτέρω :|

Ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες παρατηρήσεις που πιστέψτε με είναι απόλυτα επιθυμητές :)

Υ.Γ. gonso δεν είπα ότι θα ήθελα να γίνω Ίκαρος. Αυτό νομίζω το διάκρινες και από το πώς εξέφρασα τις απόψεις-σκέψεις μου στην προηγούμενη απάντηση μου.
 
Αγαπητέ Airboy, με παρεξήγησες , διότι εγώ δεν σχολίασα με ειρωνία όπως αντίστοιχα με ευχαρίστησες εσύ, απλά εξέφρασα τη γνωμη μου ως μεγαλύτερός σου, αντιλαμβανόμενος τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες για τις επιλογές σου ( μαχητής ή πιλότος, μιας και μπήκε έτσι το ζήτημα ). Ο φίλος gonso εξέφρασε τις απόψεις του ευγενικότερα, όπως επίσης ο nikos_k και άλλοι, εγώ επανέρχομαι για να σου πω ότι όποιος έχει την επιθυμία και το μεράκι να μπει σ'αυτό το χώρο, δεν συμβιβάζεται ως προς το στόχο, επιδιώκει μόνο αυτόν,αφού όπως αντιλαμβάνομαι έχεις τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να το επιτύχεις, διαφορετικά δεν θα σκεπτόσουν τώρα να πας για ελεγκτής, γι'αυτό συνηγόρησα με τη γνώμη του πατέρα σου!
Ο,τι κι αν αποφασίσεις πάντως επειδή είσαι ακόμα πολύ νέος και διακαιολογούνται οι όποιοι προβληματισμοί σου, σου εύχομαι καλή επιτυχία.
 
Κατ' αρχήν να πω πως συμφωνώ απολύτως με το post του AirNewZealand! Και από την εμπειρία μου, από συγγενείς, φίλους κλπ,
όσοι γονείς "έκαναν την καρδιά τους πέτρα" για να ακολουθήσουν τα παιδιά τους αυτό που αγαπάνε (και δεν μιλάω μόνο για το επάγγελμα του πιλότου),
μετά από πολλά χρόνια χαίρονται πάρα πολύ βλέποντας τα παιδιά τους επιτυχημένους και ευτυχισμένους επαγγελματίες (και ας είναι και σε άλλη ήπειρο)
και έχουν ξεχάσει τι λέγανε, προσπαθώντας να τα πείσουν να κάνουν αυτό που θεωρούσαν εκείνοι "σωστό" και να τα κρατήσουν κοντά τους!
Τα επαγγέλματα των ονείρων θέλουν πολλές θυσίες και τεράστιες δόσεις επιμονής και υπομονής!
Και επιμένω φίλε air_boy, έστω και αν διαφωνείς, πως για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση!
Αν λοιπόν δεν πολυενδιαφέρεσαι για την Ικάρων, παράτα την, δώσε τη θέση σε κάποιον που είναι "άρρωστος" με το αντικείμενο και κάνε αυτό
που πραγματικά αγαπάς! Αν αυτό είναι η πολιτική αεροπορία και τα cockpits των αεροσκαφών, κάν' το!
Αλλά από τα γραφόμενά σου δεν βλέπω και πολύ.... motivation που λένε και οι Αγγλόφωνοι! Βεβαίως εσύ ξέρεις καλύτερα ;)

Σε ό,τι και αν αποφασίσεις, εύχομαι καλή επιτυχία και αν μπορούμε να βοηθήσουμε, εδώ είμαστε όπως θα έχεις προσέξει :)
 
Πραγματικα με εκανες να νιωσω καπως περιεργα...Επειδη και εγω πιλοτος στην πολιτικη Αεροπορια θελω να γινω,και ο μονος τροπος που υπαρχει(εκτος απο την ΠΑ και καποια Sponsorships)ειναι να ζητησω λεφτα απο τον μπαμπα... :? Μακαρι να ηταν αλλιως,αλλα αμα δεν μου δωσει ο μπαμπας λεφτα για να ξεκινησω,πως θα βγαλω εγω λεφτα? :great:
 
AirBoy, καλό είναι να ασχοληθείς με κάτι που πραγματικά σου αρέσει. Αν επιπλέον αυτό προσφέρει και επαγγελματική αποκατάσταση, τόσο το καλύτερο. Επιπλέον, με τη λογική που ανέλυσες παραπάνω, δε θα προκρινόσουν για πιλότος μαχητικού ούτως η άλλως (δε μασάνε και κουτόχορτο οι επιλογείς). Τέλος, πιλότος ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πιο χλιδάτα και απαιτητικά επαγγέλματα και μόνο όσοι έχουν τα @@ φορούν την πουλάδα, όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια. Οι γονείς σου μπορεί να θέλουν αυτό που νομίζουν καλύτερο για σένα, αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο να ξέρεις ότι ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. (νομίζω ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει την πρώτη κρίσιμη επιλογή, αλλά αυτή τον δεσμεύει για τη συνέχεια)


Όπως και να χει, σου εύχομαι να βρεις την καλύτερη λύση
 
Ωραίες οι απαντήσεις σας.. Αλλά δεν θέλω να κρίνεται από τόσο μεγάλη απόσταση και χωρίς να με ξέρετε καθόλου το πόσο και αν θέλω να γίνω πιλότος! Αυτό δεν μπορείτε να το ξέρετε :rolleyes: (νομίζω)

Ευχαριστώ πολύ για τα πμ σας! Εκεί μου πρότεινε κάποιος φίλος να περάσω ικάρων και στην συνέχεια περνώντας τις εξετάσεις τις σχολής χωρίς άριστα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να με στείλουν σε κάποια από τις μοίρες που δεν έχουν αναχετιστηκά αεροπλάνα. Ξέρετε.. μεταφορικά , πυροσβεστικά, ελικόπτερα κτλ. Κάποιος που να είναι στην Ικάρων και να μπορεί να μας πληροφορήσει σχετικά?

Χαχα :D ωραίο αυτό με τον Αριστοτέλη, τα @@, τα χτένια κτλ.. καλά πετάτε κάτι ατάκες. Σας παραδέχομαι.

Επιτέλους μην επικεντρώνεστε στο αν θέλω να γίνω πιλότος ή όχι.. Αυτό είναι δικό μου θέμα. Και ΝΑΙ ΘΕΛΩ να γίνω πιλότος! Αλλά ποτέ δεν μου άρεσε η ιδέα της ΠΑ! Αυτό όμως που λάτρεψα και από σχετικές εμπειρίες και επειδή είχα το μικρόβιο.. είναι τα αεροπλάνα(με την ευρήτερη έννοια.. για αυτό μου αρέσουν και τα πολεμικά) , ο αεραθλητισμός και πάνω απ όλα η ΠΤΗΣΗ!!! Δεν είδα ποτέ την αεροπορία με την έννοια του Ικάρου μαχητή. Που θα πολεμάει τους τούρκους κτλ. Αυτό που με νοιάζει είναι η ιδέα της ΠΤΗΣΗΣ! Δεν νομίζω να είναι τόσο κακό αυτό.. Δεν με νοιάζει αν θα σας πείσω για το αν όντως είμαι άρρωστος κτλ .. Αυτό λίγοι μπορούν να το κρίνουν και να το ξέρουν (μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ)! ;) [απ' ότι καταλαβαίνω με βλέπετε σαν εκείνα τα βλαμμένα που θέλουν να περάσουν στην ικάρων για να κάνουν την κά**α τους.. Εκείνους που θέλουν να πάνε για την μαγκιά την μόστρα την ταχύτητα και αυτές τις καγκουριές.. Δεν είναι έτσι!]

Υ.Γ. Ευχαριστώ για την τόσο μεγάλη προθυμία σας να απαντήσετε στα ερωτήματα και να σχολιάσετε τους προβληματισμούς μου! :great:
 
gonso":3cph8e8m said:
...ΥΓ. AirNew Zealand, καμμιά φορά αναρωτιέμαι. Τί είναι καλύτερο? Να μετανιώνεις για πράγματα που έκανες ή για πράγματα που δεν έκανες?

Να μετανιώνεις για πράγματα που έκανες, εφόσον ήταν δική σου επιλογή. Ο θυμός/απογοήτευση γυρνάει σε σένα τον ίδιο και σε βοηθάει στην επίπονη διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να κάνεις κάτι που θέλεις, ακόμη και αν κάπου στο βάθος του μυαλού σου ένα καμπανάκι σου φωνάζει για τις επιλογές σου. Κι αν σου κάτσει (που λέει και η διαφήμιση... :mrgreen: ). Είναι άσχημο να μεγαλώσεις και να σκέφτεσαι "και αν είχα κάνει αυτό ή εκείνο, πού θα ήμουν τώρα?"... Και είναι επίσης άσχημο να κάνεις κάτι μετά από "ευγενική παρότρυνση" των γονέων και εκ των υστέρων να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Cyverius":3cph8e8m said:
...νομίζω ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει την πρώτη κρίσιμη επιλογή, αλλά αυτή τον δεσμεύει για τη συνέχεια...

Συμφωνώ απόλυτα.
 
Φίλε air-boy αν θέλεις να γίνεις πιλότος είτε υπάρχουν τα λεφτά είτε όχι υπάρχουν 100,000 τρόποι να το κάνεις, μην σκάς κανένας δεν ξύπνησε με ένα τσουβάλι λεφτά κάτω απο το μαξιλάρι ούτε εγώ (καλά άσε με εμένα εγώ είμαι τραγικά οικονομική περίπτωση), αλλά υπάρχει πάντα τρόπος να κάνεις αυτό που θέλεις αρκεί να το θέλεις πραγματικά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικεντρωθείς σε αυτό που θέλεις και να ρωτήσεις να ψάξεις να μάθεις και θα την βρείς την άκρη και χωρίς ενα καράβι λεφτά, (εγώ είμαι παιδί πολύτεκνης οικογένειας και είχα πανελλήνιες 14,8 έμπαινα με τα τσαρούχια ικάρων αλλά δεν με ενθουσίαζε η ιδέα) σκέψου καλά και αποφάσισε. Ελπίζω σύντομα να έχεις βρεί την καλύτερη δυνατή λύση και προοπτική σε αυτό που θες να κάνεις.

Best wishes... :great:
 
H αποφαση για να γινουμε πιλοτοι ειναι μια δυσκολη αποφαση.Πρεπει να ειμαστε 100% σιγουροι.Πρεπει να εχουμε δεχτει ολες τις πτυχες του επαγγελματος,θετικες και αρνητικες,και για τις αρνητικες πτυχες(βλεπε ωραριο,πιθανη ξενιτια) να σκεφτομαστε 'δε με νοιαζει,δεν τις σκεφτομαι,αρκει να πεταω'.Αν αρχισουν οι ενδοιασμοι,οι προβληματισμοι,καλυτερα να το ξανασκεφτεις.Μην παθεις κανεναν πανικο στη μεση της εκπαιδευσης,ενω εχεις δωσει καποια λεφτα και τα τιναξεις ολα στον αερα.Δεν ειναι και λιγα τα λεφτα που πρεπει να δαπανησεις.Επειδη και εγω ημουν στο διλλημα σου (να γινω ή να μην γινω),ακουγα απο πολλους τη φραση 'μηπως ειναι προτιμοτερο να σπουδασεις κατι αλλο και οποτε στη βαραει να πηγαινεις να κανεις μια πτηση εθισμου και να ξε..χαρμανιαζεις?Για σκεψου το κι αυτο...Τι θελουμε τελικα?Ειμαστε σιγουροι οτι θελουμε να ακολουθησουμε το επαγγελμα του αεροπορου ή μας αρκει μια πτηση εθισμου μια στο τοσο?Ειναι δυσκολο να απαντηθει αυτο,ωστοσο ειναι και αυτο μια λυση,χωρις πολλα εξοδα.. ;)
Εγω,παντως,αν ημουν στη θεση σου,την οποια την ζηλευω (με την καλη εννοια) θα διαλεγα ΠΑ με τα χιλια.Βεβαια,ολοι οι χαρακτηρες δεν ειμαστε ιδιοι,ουτε εχουμε τις ιδιες επιθυμιες..
Επειδη εισαι μικρος,ακολουθησε τωρα οσο ειναι νωρις,αυτο που σ'αρεσει.Για να μην μετανιωσεις μετα..
 
Top