Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

  • Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φίλε ryuky, το ηλικιακό όριο για είσοδο στη Σχολή Ικάρων είναι 17-21 ετών, όπως θα δεις και στο λινκ που σου παραθέτω.Τώρα, όσον αφορά το laser γνωρίζω πως η επέμβαση φαίνεται απ΄όποιον σε εξετάσει κατά τις εισαγωγικές ιατρικές εξετάσεις,όπως επίσης και δεν επιτρέπεται καθόλου μυωπία κατά την διάρκεια της φοίτησης στη Σχολή.Μετά σαν αξιωματικός, επιτρέπεται η χρήση διορθωτικών φακών.Για περισσότερα ακολούθησε το παρακάτω λινκ.Καλή αρχή σε ότι και αν κάνεις....


http://www.haf.gr/el/career/academies/si/info.asp
 
ερωτήσεις σχετικά με την Σχολή Ικάρων

Χαιρετώ όλα τα μέλη αυτής της καταπληκτικής ιστοσελίδας. Αρχικά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποιες λεπτομέριες σχετικά με την πολεμική αεροπορία έιμαι 16 ετών και θα πάω δευτέρα λυκείου και θέλω όσο τίποτα αλλο να μπω στην σχολή Ικάρων. Από μικρός μου άρεζε να πετάω και είμαι τυχερός που αρέσει και στον πατέρα μου διότι πάμε και πετάμε μαζι στην αερολέσχη στην Θεσσαλονικη με αεροπλάνο τύπου Ceesna sx- AVP c-172 sp. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε με υπευθυνότητα λεπτομέριες για την σχολή όσα δηλαδη πρέπει να γνωρίζω, επίσης θέλω να μου πείτε αν επιλέγω τον τύπο του αεροπλάνου που θα πιλοτάρω δηλάδη αν θα είναι πολεμικό τύπου F-16 ή τύπου C-130 ? και τέλος θα ήθελα να μάθω πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλχεσε στα G θα τα συνηθίσω μετά από πολύ εκπαίδευση? Συγχωρέστε με για τυχόν ανοησίες διότη δεν είμαι γνώστης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μιχαηλίδης Αθανάσιος.
 
Re: ερωτήσεις σχετικά με την Σχολή Ικάρων

Κάνε πρώτα μια αναζήτηση φίλε Θανάση και μετά ρωτάς.....

Διάβασε το Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις) και αν δεν καλυφθείς, ρωτάς επιπλέον. Επίσης, διάβασε κ λεπτομέρειες από το site της ΠΑ, το http://www.haf.gr/el/career/academies/si/
 
Σας ευχαριστώ vassdel που με απαντήσατε , τα είδα όλα αυτά που με υποδειξατε απλώς αυτό που δεν ξέρω είναι :D αν επιλέγω τον τύπο του αεροπλάνου που θα πιλοτάρω δηλάδη αν αυτο που θα πιλοταρω θα είναι πολεμικό τύπου F-16 ή τύπου C-130 ? αν θα μπορούσατε να μου απαντήσετε σε αυτό θα σας είμουν ευγνομον, είστε πιλότος ; ( ευχαριστώ εκ των προτέρων ) Μιχαηλίδης Αθανάσιος .
 
Απ' όσο γνωρίζω από γνωστούς μου, δηλώνεις τις επιθυμίες σου για τον τύπο του αφους που θες να ακολουθήσεις όταν έχεις τελειώσει την Σχολή και εάν υπάρχουν θέσεις και ''σου κάτσει'' που λένε τότε πηγαίνεις εκεί που θέλεις.Δεν υπάρχει δηλαδή δέσμευση κατά την φοίτησή σου στην Σχολή ,ότι εσύ θα πετάξεις F-16, εσύ Μ-2000 και εσύ CL-415.
 
Με τι αεροπλάνο θα πετάξει ένας απόφοιτος της Ικάρων το αποφασίζει η υπηρεσία σύμφωνα με την ικανότητα που αποδεικνύει στην εκπαίδευση αέρος στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.Οι εκπαιδευτές εκεί αποφασίζουν αν ένας ιπτάμενος είναι ικανός για μαχητικό ή μεταγωγικό κλπ,και μετά η επιθυμία του ίδιου.
 
Μετά την φοίτηση στη Σχολή, κατά τη διάρκεια του προκεχωρημένου σταδίου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, γίνεται η δήλωση επιθυμίας από τους νεαρούς Ανθυποσμηναγούς του μέσου με το οποίο θέλουν να πετάνε. Η επιλογή γίνεται βέβαια με βάση της απαιτήσεις της Αεροπορίας - δεν μπορεί να χρειάζονται 10 άτομα στα F-16, να δηλώσουν επιθυμία 20 και να πάνε όλοι. Με κάποιον τρόπο πρέπει να γίνει επιλογή.
Αυτό που συνηθίζεται είναι οι πρωτεύσαντες σε βαθμολογία Σχολής αλλά και οι καλύτεροι στις πτήσεις, να επιλέγουν πρώτοι και να πηγαίνουν εκεί που θέλουν. Οι επόμενοι με διάφορα κριτήρια, τα οποία δεν χρειάζεται να αναλυθούν επί του παρόντος.

ΥΓ Σε αυτό που λέει ο imaginas έχει δίκιο, αλλά η επιθυμία του Ανθυποσμηναγού λαμβάνεται πάντα υπόψη, εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι (αυτό που χωριάτικα λέμε "δεν κάνει"
 
Σας ευχαριστώ, επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να με φέρουν κάποτε θεσσαλονίκη γιατι εκεί μενω. Δηλαδή τι γίνετε με τις μεαθέσεις και και πόσα χρόνια είναι το ''αγροτικό'' ?
 
Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει "αγροτικό" με την έννοια που (νομίζω) πως εννοείς.
Αν όμως έχεις γίνει πιλότος σε πχ F-16 και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ΔΕΝ υπάρχει μοίρα με F-16, πώς θα μετατεθείς εκεί;
 
Θανάσης":7a2tn5p4 said:
Σας ευχαριστώ, επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να με φέρουν κάποτε θεσσαλονίκη γιατι εκεί μενω. Δηλαδή τι γίνετε με τις μεαθέσεις και και πόσα χρόνια είναι το ''αγροτικό'' ?

Φίλε,μπες με το καλό στη σχολή,αποφοίτησε και άσε το σπίτι σου.Το επάγγελμα του στρατιωτικού έχει μεταθέσεις και δυσκολίες.Πριν αποφασίσεις να γίνεις στρατιωτικός πρέπει να τις σταθμίσεις για να έχεις την ψυχική σου υγεία,και να κάνεις και τη δουλειά σου καλά.Αν βλέπεις το επάγγελμα του στρατιωτικού ως "σίγουρο μισθό" ή νομίζεις πως είναι top gun η υπηρεσία στην Π.Α,καλά θα κάνεις να αναθεωρήσεις.Θα πας εκεί που θα σε στείλουν και θα πεις και ευχαριστώ.Μπορεί να μείνεις για πολλά χρόνια στην Τανάγρα,μπορεί να πας όμως στο Καστέλι στην Κρήτη,στην Ανδραβίδα,τον Άραξο,την Αγχίαλο κλπ.Μπορεί μετά να πας στο ΓΕΑ στην Αθήνα,και τη Θεσσαλονίκη να τη δεις ξανά ως συνταξιούχος απόστρατος.Έτσι είναι το επάγγελμα,δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.Πάντως,αν σε "ανακουφίζει" αυτό,θα είσαι σε καλύτερη μοίρα από τόσους άλλους που θα έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για ένα μεροκάματο.Πάντως αν θέλεις πράγματι να πας στην αεροπορία,κάνε ένα κόπο και πήγαινε σε καμιά ανεμολέσχη να κάνεις πτήση εθισμού,ίσως να μην σου πηγαίνει το αεροπλάνο.Δεν είναι όλα όπως τα βλέπουμε.
 
Top