Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ευχαριστω πολυ φιλε μου...αλλα θα ηθελα κατι ακομα να σε ρωτησω για αυτο το φορουμ...(κανω αυτην την ερωτηση μονο και μονο γιατι ειμαι "ασχετος" σε αυτο εδω το φορουμ..)ολοι εσεις που μας απαντατε στις αποριες μας (και σας ευγνομονουμε γιαυτο) τι ειστε????(εννοω ειστε πιλοτοι,εχετε σχεση με την σχολη αυτη??? ή ειστε και εσεις ενδιαφερομενοι σαν και εμας??)ρωταω απλα για να δικτυωθω..τπτ παραπανω....

φιλε μου οι χρηστες του φορουμ ειναι απο παιδια που ψαχνονται σαν και σενα και μενα..ειναι πιλοτοι εκπαιδευομενοι και επαγγελματιες.ειναι εκπαιδευτες ειναι στρατιωτικοι,οικονομολογοι και οτι αλλο μπορει να φανταστεις..αλλοι μεσα στον χωρο της αεροπορειας και αλλοι οχι..ολοι ομως αγαπουν το αεροπλανο και την πτηση γενικοτερα για αυτο ειναι εδω..εδω θα βρεις παρα μα παρα πολλες πληροφοριες που αλλοι εψαξαν-ρωτησαν-απαντησαν πριν απο σενα.ελπιζω να πηρες μια ιδεα. :great:

Παιδιά, γεια σας και από μένα. Και έγω ακόμα ένας νέος στο φορουμ, από την Κύπρο. Καταρχάς συγχαρητήρια για τις πολύτιμες συμβουλές που δίνετε σε όλα τα νέα παιδία. Είμαι σίγουρος ότι βοηθήσατε πολύ κόσμο.

Εγώ είμαι μαθητής της 3ης λυκείου και μέχρι πρόσφατα δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για τη σχολή Ικάρων. Έγω σχεδίαζα να σπουδάσω μηχανολόγος, όμως πρόσφατα, μιλώντας με ένα φίλο που τώρα είναι στο 2ο έτος της Ευελπίδων για την όλη φάση με τις στρατιωτικές σχολές, άρχισα να σκέφτομαι τη σχολή Ικάρων. Για ιπτάμενος ούτε λόγος, λόγω της μυωπίας. Άρα εξόσων γνωρίζω μένουν τα πόστα του μηχανικού και του ελεγκτή αεράμυνας. Όποιος μπορούσε να μου πει λίγα λόγια για τα πόστα αυτα θα του είμουν ευγνώμων.

Επίσης, αν κάποιο άλλο μέλος του φορουμ είναι από την Κύπρο και γνωρίζει το πως δουλεύει το σύστημα εισδοχής για τους Κύπριους, θα με βοηθούσε πολύ.

Φίλε kostas.ath δεν μπορούμε να μιλάμε όλοι οι παρευρισκόμενοι στο blog ετούτο εδώ με ονοματεπώνυμο και πλήρη στοιχεία στη φόρα.Εσύ, από την μεριά σου μπορείς να καταλάβεις εάν κάποιου οι συμβουλές είναι από προσωπική του εμπειρία ή απλές προτροπές που έχει ακούσει από κάποιους άλλους και απλώς τις αναπαράγει...

Παιδια θα ηθελα να μου απαντησει καποιος σε κατι γιατι αλλα λεει ο ενας αλλα λεει ο αλλος!Ο αξιωματικος στην Αεροπορια στην ΣΜΑ π.χ η γενικα ενας αξιωματικος στις αρκετα μεγαλες βαθμιδες που φτανει (Σμηναρχος π.χ) παιρνει αρκετα χρημητα? μηπως γνωριζει καποιος?Γιατι ειναι πολλα τα μορια των αξιωματικων και υπευθυνη η δουλεια τους! παρακαλω περιμενω απαντηση!

Andreas2000":3fh3ebzd said:
Παιδιά, γεια σας και από μένα. Και έγω ακόμα ένας νέος στο φορουμ, από την Κύπρο. Καταρχάς συγχαρητήρια για τις πολύτιμες συμβουλές που δίνετε σε όλα τα νέα παιδία. Είμαι σίγουρος ότι βοηθήσατε πολύ κόσμο.

Εγώ είμαι μαθητής της 3ης λυκείου και μέχρι πρόσφατα δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για τη σχολή Ικάρων. Έγω σχεδίαζα να σπουδάσω μηχανολόγος, όμως πρόσφατα, μιλώντας με ένα φίλο που τώρα είναι στο 2ο έτος της Ευελπίδων για την όλη φάση με τις στρατιωτικές σχολές, άρχισα να σκέφτομαι τη σχολή Ικάρων. Για ιπτάμενος ούτε λόγος, λόγω της μυωπίας. Άρα εξόσων γνωρίζω μένουν τα πόστα του μηχανικού και του ελεγκτή αεράμυνας. Όποιος μπορούσε να μου πει λίγα λόγια για τα πόστα αυτα θα του είμουν ευγνώμων.

Επίσης, αν κάποιο άλλο μέλος του φορουμ είναι από την Κύπρο και γνωρίζει το πως δουλεύει το σύστημα εισδοχής για τους Κύπριους, θα με βοηθούσε πολύ.
φιλε Αντρεα μπορω πιστευω να σε βοηθησω καπως! λοιπον ο ελεγκτης Αεραμυνας ειναι υπευθυνος για τον εναεριο χωρο μεσω ρανταρ κυριως!αρκετα καλη σχολη!απο λεφτα αν σε ενδιαφερουν ειναι περιπου κοινα με ολων των αξιωματικων!Αν σε ενδιαφερουν οι ανωτατες θεσεις καλυτερα να μην επιλεξεις ελεγτης αεραμυνας γιατι οι ελεγτες αεραμυνας φτανουν σιγουρα ως Σμηναρχοι!Πολυ λιγοι ταξιαρχοι και ελαχιστη μπορουν αποστρατευτουν με την Βαθμιδα του Υποπτεραρχου.εσυ αποφασιζεις!

Για Σχολη Ικαρων τμημα μηχανικης (ΣΜΑ) ειναι απο τις ανωτατες και σοβαροτερες σχολες! με πολυ καλες σπουδες και μεταπτυχιακα!εκει θα δηλωσω κι εγω φετος!Τα μορια ειναι υψηλα λογω της μεγαλης ζυτησης που εχει! ειναι 19.040 βεβαια αν εισαι πολυτεκνος κατεβαινουν!Υπαρχουν τρεις ειδηκοτητες:1)Μηχανικος τηλεποικινωνιων και ηλεκρικων! 2)Μηχανικος Αεροσκαφων 3) Μηχανικος Εγκαταστασεων.Θα σου προτεινα το πρωτο ειναι ειδηκοτητα με μελλον ειδικα αν τα πας καλα με υπολογιστες και ηλεκτρονικα πραγματα!Για τις ανωτερες θεσεις που σου μιλησα πριν ο μηχανικος φτανει ως Αντιπτεραρχος!Τα λεφτα ειναι αρκετα!Στην σχολη μπορει να τα βρεις λιγο δυσκολα αλλα αν το θες θα τα καταφερεις!Α και μηχανικος μην νομιζεις οτι ειναι με καβουρες και σφυρια!..ειναι πολυτελειας!Τελος μπορεις να φυγεις απο την αεροπορια αν θες και να πας στην πολιτικη με πολυ καλα λεφτα και σιγουρη δουλεια λογω των ανωτατων σπουδων σου!
Ελπιζω να σε καλυψα καπως!

παιδια εχω αλλη μια ερωτηση που θελω αν μπορειτε να μου απαντησετε.....για να γινω πιλοτος στην πολιτικη αεροπορια (που ειναι αυτο που θελω και περισσοτερο)τι πρεπει να κανω???που πρεπει να περασω και πως θα καταφερω να μπω στην πολιτικη αεροπορια....?????(πρεπει πρωτα να μπω απο την ικαρων η δν εχει σχεση??)και τι απαιτειτε??

καταρχάς καλως ήρθες στο forum

Το ερώτημα σου θα μπορούσες πολύ εύκολα να το απαντήσεις μόνος σου αν έριχνες μια μόνο ματιά σε μερικά άλλα θέματα του forum και αν τέλος πάντων το έψαχνες λίγο περισσότερο πριν γράψεις αυτό που έγραψες. Επειδή το θέμα έχει τίτλο Σχολή Ικάρων(Ερωτήσεις) όσα γράφονται θα πρέπει να είναι σχετικά με αυτό. Και αυτό για δική μας εξυπηρέτηση κυρίως! Όσοι διαβάζουν για πρώτη φορά το θέμα πιστέψτε με είναι πολύ κουραστικό να διαβάζουν και άλλες πόσες άσχετες με αυτό που τους ενδιαφέρει αναρτήσεις!

Για να μην αφήσω και αναπάντητο το ερώτημά σου.. ΌΧΙ για να γίνεις επαγγελματίας πιλότος στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ αεροπορία δεν πρέπει απαραίτητα να περάσεις από την Ικάρων. Για να γίνεις πιλότος στην πολιτική αερ. θα πρέπει να τελειώσεις κάποια (Ιδιωτική!)σχολή ειδική για αυτό το σκοπό που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ικάρων.. Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ ψάξε σε κάποια άλλα θέματα όπως αυτό για παράδειγμα : viewtopic.php?f=24&t=6286

Γενικότερα ψάξε ορισμένα παρόμοια θέματα εδώ : viewforum.php?f=24

καλή αναζήτηση.. αν μετά από αρκετή προσπάθεια πάλι δεν βγάζεις άκρη.. ρώτα!

Ας σταματήσουν τα offtopic υπάρχουν παιδία που προσπαθούν να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα από εδω μέσα..

Γειά σας . . . Μπορώ απο το επαγγελματικό λύκειο να πάω στην Ικάρων? Και πόσο είναι η βάση?

Φίλε Σμηναρχος-F22 Raptor σ' ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες.
Πραγματικά με κάλυψες πλήρως.