Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
2 σημαντικές αλλαγές στο μηχανογραφικό. Από φέτος και για πρώτη φορά νομίζω, εκτός από Ιπτάμενοι και Μηχανικοί, στη ΣΙ δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα που μπορεί να δηλωθεί εξ αρχής από τους υποψήφιους, το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

Επίσης μετά από καιρό ξανά ενεργοποιείται η Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, η οποία εντάσσεται στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο. Προφανώς δημιουργήθηκαν ανάγκες (πολλές παραιτήσεις ίσως?) στα μεταγωγικά και στα P-3

Ποιά P-3 ρε παιδιά? Αυτά μας τελείωσαν από το Σεπτέμβριο του 2009. Έγινε ένας διεθνής διαγωνισμός για αντικαταστάτες αλλά βγήκε άγονος.

Ooops δεν το ήξερα, απλά το υπέθεσα γιατί όταν ξανά είχε ενεργοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια στα μέσα του 90 ήταν για την παραλαβή των P-3.

Συγνώμη για το λάθος.

Οφφ ον: Δηλαδή τώρα δεν έχουμε Ναυτικής Συνεργασίας Αεροσκάφη?

καλησπερα σε ολους
ειμαι γεννημενος το 1989, σκεφτομαι πολυ σοβαρα το ενδεχομενο να δωσω του χρονου πανελληνιες, για να μπω στη σχολη ικαρων.. για ιπταμενος
ειμαι 1,82εκ υψος 78κιλα βαρος,
1) εχω μυωπια, αρα απορριπτομαι για ιπταμενος? (αν κανω επεμβαση laser?)
2) ηλικιακα θα γινω δεκτος, γιατι διαβασα πως παιρνουν απο 17-21?
ευχαριστω προκαταβολικα

1)Ναι απορρίπτεσαι για ιπτάμενος.Δεν γίνονται δεκτοί στο τμήμα ιπταμένων υποψήφιοι που έχουν κάνει διορθωτική επέμβαση laser.Οπότε για ιπτάμενος στην ικάρων ξέχνα το.
2)Νομίζω πως μπορείς να δώσεις μέχρι τα 21 χωρίς να τα έχεις κλείσει όμως.Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να δώσεις για ιπτάμενος.Μπορείς όμως για μηχανικός ή ελεγκτής αεράμυνας.Διάβασε την προηγούμενη προκύρηξη για τα όρια ηλικίας.

Οντως δεν γινομαι δεκτοσ παντως σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.. να εισαι καλα..

Γειά σε όλους σας..!Είμαι μαθήτρια δευτέρας λυκείου και έχω μερικές ερωτήσεις για την σχολή Ικάρων...πρέπει να πάρω σύντομα κάποιες αποφάσεις μιας και σε λίγους μήνες θα είμαι τρίτη λυκείου!Λοιπόν...ο βασικός μου προβληματισμός είναι ότι έχω ύψος 1,65 και είμαι 52 κίλα.Επίσης έχω 0,25 αστιγματισμό.Αποτελούν αυτοί οι παράμετροι πρόβλημα για την εισαγωγή μου στη σχολη? (Υποθέτωντας ότι πιάνω τη βάση!) :)

οχι δεν είναι πρόβλημα. Το ύψος το έχεις, το κατώτερο όριο είναι 1,60. Μονο που είσαι παρα πολύ αδύνατη! Το κατώτερο όριο για το εκτινασόμενο κάθισμα, είναι 64 κιλά! Κοίτα να παχύνεις λοιπόν ;) Όσον αφορά τον αστιγματισμό. το όριο είναι στο 0.75, αρά δεν έχει πρόβλημα ;)

αρα: κοίτα να κάνεις κάτι με το βάρος σου. και να κάνεις καμιά προπόνηση για να περνας τα αθλήματα ;)

Επίσης, εάν είσαι καλή μαθήτρια μπορείς να δηλώσεις και για μηχανικός αεροσκαφών, εφόσον δεν τα καταφέρεις για Ιπτάμενη.

Γεια σας παιδιά.

Είμαι νέος στο φόρουμ, και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις για τη σχολή Ικάρων.
Καταρχάς ποιο είναι το ηλικιακό όριο για να μπω στη σχολή. Φέτος φευγω για σπουδές στην Αμερική (είμαι 18)
και θα τελειώσω 3-4 χρόνια. Όταν επιστρέψω θα μπορέσω να δώσω για να μπω στη σχολή;
Επίσης έχω λίγη μειωπία (0.7) αν κάνω laser και δεν το βρουν θα υπάρχει πρόβλημα;

Αυτά
Ευχαριστώ πολύ, περιμένω με ανυπομονισία τις απαντήσεις σας.