Ryanair

Πολύ σωστά. Όποιος έχει πετάξει low-cost θα έχει παρατηρήσει αγανακτισμένους επιβάτες να προσπαθούν να χώσουν τσάντες, τσάντες λάπτοπ κλπ σε μικρές βαλίτσες για να τους αφήσουν να επιβιβαστούν. Μια χειραποσκευή = μια. 1.

Προσωπικά δε μου έχουν κάνει πρόβλημα για τσαντάκι, που όμως είχα φροντίσει να το έχω βάλει στον ώμο μου μέσα από το μπουφάν. Και κάποιους τους άφησαν να περάσουν με τσάντα από τα duty free ή κάποιες κυρίες με την τσάντα τους. Εξαρτάται ίσως και από το πόσο είναι γεμάτο το αεροπλάνο ή από τη διάθεσή τους. Μια λύση είναι να έχετε μπουφάν με τεράστιες τσέπες τις οποίες θα έχετε γεμίσει φυσικά πιο πριν για να αφήσετε χώρο στη βαλίτσα!!! Με μέτρο φυσικά, μην το παρακάνετε!!! :D

Δεν είναι να το ρισκάρεις πάντως, είδα να αφήνουν άτομο τα Χριστούγεννα να μην επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, γιατί η βαλίτσα του δε χώραγε για 2 εκατοστά στο box, το οποίο όμως δεν είναι 20 εκατοστά βαθύ αλλά κάτι παραπάνω, οπότε για να μη χωράει η βαλίτσα του κυρίου, σημαίνει ότι ήταν γύρω στα 25 εκατοστά. Δεν τον άφησαν να επιβιβαστεί και είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Μεγάλη προσοχή λοιπόν,για να μη χτυπάτε το κεφάλι σας μετά!!! :wall: !!! Μέτραμε και μάξιμουμ 55χ40χ20 με όλα μέσα, τσάντες και ότι πάρετε από τα duty free!!! ;)

Επειδη ταξιδευω παρα πολυ συχνα με την Ryanair εχει να κανει αποκλειστικα και μονο με τον υπαλληλο στο check in η' στον ελεγχο πριν μπεις στο αεροπλανο.
Παραδειγμα στα αεροδρομια Charleroi,Hahn,Weeze,Bergamo,Stansted,Torp o ελεγχος ειναι αυτος που πρεπει.Σε αεροδρομια οπως Riga,Malta,Budapest ειναι λιγο πιο ελαστικα τα πραματα.Το αεροδρομιο της Παφου ειναι μονο του σε μια κατηγορια οπου οι υπαλληλοι ελεγαν ''ατε τελειωνε εφυες'' :D με μια κοπελα με τσαντα γυναικεια,τσαντα για το laptop και βαλιτσα του ταξιδιου της.

Καλησπέρα. Πρόκειται σύντομα, 4 άτομα, να ταξιδέψουμε με Ryanair από SKG για HHN. Ο ένας από εμάς είναι στρατιωτικός και κατά συνέπεια κάτοχος στρατιωτικής ταυτότητας. Διάβασα στους σχετικούς όρους στο site της Ryanair πως δε δέχονται τη στρατιωτική ταυτότητα ως πιστοποιητικό, http://www.ryanair.com/en/terms-and-con ... umentation. Τυχαίνει μήπως κάποιος να έχει άποψη επί του θέματος ίσως από προσωπική εμπειρία? Ευχαριστώ.

Όταν είσαι στο στρατό δε μπορείς να βγαίνεις απο τη χώρα οπότε θελεις. Αυτο μπορει να γίνει μόνο με ειδικά έγγραφα που στα δίνει ο στρατός (τουλάχιστον έτσι είχε γίνει με γνωστό μου που πήγαινε εκτός Ελλάδος για υπηρεσιακούς όμως λόγους).

Κατα συνέπεια δε θα μπορέσει να έρθει μαζι σας στο ταξίδι δυστυχώς...

Η απορία μου δεν έχει να κάνει με την απαιτούμενη από την υπηρεσία του άδεια. Αυτή την έχει, βεβαίως πριν τον προγραμματισμό του ταξιδιού εξασφαλίσει και φυσικά είναι κάτοχος όλων των απαραίτητων σχετικών εγγράφων. Αυτό που με απασχολεί είναι η στρατιωτική του ταυτότητα ως κατάλληλο ή όχι για τη Ryanair πιστοποιητικό. Δεν είχε πότε στο παρελθόν πρόβλημα με τη χρήση αυτής σε άλλες αεροπορικές( πχ A3), οπότε δε πήγε και το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο..τυχαία μου ήρθε να το τσεκάρω και διαπίστωσα πως μάλλον θα έχει πρόβλημα..έτσι προκύπτει η ερώτηση μου..

Αυτο εννοω, οτι επειδη δεν εχει την κανονικη του ταυτοτητα, του εκδιδουν ενα εγγραφο με το οποιο μπορει να ταξιδεψει απο το στρατο μονο. Με τη στρατιωτικη ταυτοτητα απο την Ελλαδα δε βγαινεις. Αν με τα εγγραφα που λες ειχε παει με την Α3 ΕΚΤΟΣ Ελλαδας, τοτε με τα ιδια ειναι υποχρεωμενη η FR να τον δεχτει.

Υπάρχει διαβατήριο τελικά, όπως και οι σχετικές άδειες, συνεπώς κανένα πρόβλημα. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

NFEFEE":1c5qcai6 said:
...Με τη στρατιωτικη ταυτοτητα απο την Ελλαδα δε βγαινεις...
Με τη στρατιωτική ταυτότητα μπορείς να ταξιδέψεις εντός Σένγκεν όπως ακριβώς και με την αστυνομική ταυτότητα. Τυπικά, είναι πρόβλημα και δουλειά του υπαλλήλου που κάνει τον έλεγχο να εξακριβώσει την αυθεντικότητα ή μη της (κάθε είδους) ταυτότητας.
Πρακτικά όμως, επειδή μπορεί να καθυστερήσει και να ταλαιπωρηθεί ο ταξιδεύων με στρατιωτική ταυτότητα, καλό είναι να χρησιμοποιήσει το διαβατήριό του.
Άλλωστε, όπως έχει γράψει και ο xristos:
xristos":1c5qcai6 said:
...έχω πάντα μαζί μου διαβατήριο είτε ταξιδεύω εντός Ελλάδας, εντός Schengen, εντός Ε.Ε. ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αφενός υπάρχει έλεγχος ταυτοπροσωπίας από τις αεροπορικές εταιρείες σε check-in/baggage-drop/gate και πρέπει να έχεις ένα έγγραφο με λατινικούς χαρακτήρες, και αφετέρου δεν έχω χρόνο για χάσιμο να εξηγώ σε κάθε αστυνομικό ή υπάλληλο σε border control τα δικαιώματά μου (που πολλές φορές παίζει να μην τα γνωρίζει ή να μην έχει διάθεση να βοηθήσει) και να περιμένω να ανοίξει τα εγχειρίδια του και να κάνει την αντιστοιχία ελληνικών-λατινικών χαρακτήρων. Επιπλέον, είναι στην ευχέρεια κάθε χώρας, ακόμα και αν ταξιδεύεις εντός Schengen να ζητήσει να σου κάνει έλεγχο, στα σύνορα ή εκτός συνόρων...

H στρατιωτική ταυτότητα δεν αναγνωρίζεται ως ταξιδιωτικό έγγραφο για τις χώρες της Eυρώπης (όπως γίνεται με τις αστυνομικές ταυτότητες), κι έτσι οι στρατιωτικοί είναι αναγκασμένοι να εκδίδουν και να χρησιμοποιούν το διαβατήριό τους ακόμα κι αν πρόκειται να ταξιδέψουν στην Eυρώπη όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=9412897