Ryanair

Προβλήματα της "λατρεμένης" στη Βουδαπέστη διότι όπως υποστηρίζει σε ανακοινωθέν της υποχρεώνουν τα πληρώματα της που έρχονται από Μη-Σένγκεν πτήσεις (Δουβλίνο,Μάντσεστερ) να κατεβαίνει μαζί με τους επιβάτες και να περνάει έλεγχο πριν αναχωρήσουν ξανά με αποτέλεσμα να χαλάει το 25λεπτο turnaround time και να προκαλούνται προβλήματα και καθυστερήσεις.Μάλιστα τοπιο παράλογο ειναι ότι συμβαίνει με πληρώματα που ειναι ντόπια ενώ με τα υπόλοιπα που έρχονται από βάσεις εκτός Βουδαπέστης, κι ας ειναι από Μη-Σένγκεν πτήσεις, δεν συμβαίνει αυτό..Απάντηση δεν εχουν πάρει στο "γιατί", εχουν αποστείλει επιστολές και έγγραφα από άλλες χώρες που δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κοινοτική νομοθεσία που να επιβάλλει τετοιο έλεγχο..Το αποτέλεσμα ειναι ότι για τις επόμενες 2 έβδομάδες η FR ακυρώνει πτήσεις από Βουδαπεστη που εκτελούνται με πληρώματα ντόπια μεχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση..Η μπάλα παιρνει και την Θεσ/νικη..

http://www.xpatloop.com/news/69635#.T1H ... 1.facebook

Μήπως γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει σε κάτι;
Έκλεισα κάτι εισητήρια με την Ryanair Thessaloniki-Bergamo και Bergamo-Porto. Απ' ότι γράφουν στο site τους αν έχεις Mastercard Prepaid γλιτώνεις τα 6 ευρώ ανα πτήση για administration fees. Όμως αν και στις πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη όντως δεν πλήρωσα τα administration fees, όσον αφορά τις πτήσεις από και προς Bergamo πλήρωσα κανονικά τα 6ευρα όπως και ένας φίλος μου που έκλεισε τις ίδιες πτήσεις. Σε αυτό τί μπορεί να φταίει, είναι ίσως λάθος του site τους; Το θέμα είναι πώς δεν μπορώ και να επικοινωνίσω μαζί τους γιατί ο μόνος τρόπος είναι μία τηλεφωνική γραμμή με ιδιαίτερα μεγάλες χρεώσεις. Μπορώ να βγάλω κάποια άκρη η είναι καλύτερα να το αφήσω ως έχει;

Σε πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Ιταλία δε μπορείς να το αποφύγεις!

Admin Fee - Per passenger/per new one way flight - relates to costs associated with Ryanair's booking system. No fee applies to payments by:
1. Ryanair Cash Passport holders
2. MasterCard Prepaid cardholdrs in all markets (except when booking flights originating from the UK,Italy & Ireland)

Ευχαριστώ.
Ναι όντως, είδα τα προηγούμενα ποστ εδώ και διάβασα σχετικά με αυτό.

A, και μία ακόμη ερώτηση. Έχω ξαναταξιδέψει με Ryanair αλλά τώρα πρώτη φορά πλήρωσα και για μία βαλίτσα για τον χώρο αποσκευών. Από την στιγμή που το ckeck in είναι online τί ακριβώς γίνεται; Κάνω πάλι κανονικά check in online αλλά όταν φτάσω στο αεροδρόμιο περιμένω στην ουρά για το κανονικό check in για να αφήσω την βαλίτσα μου;

Ναι, για τη βαλίτσα όπως ακριβώς το λες. Σου ζυγίζουν τη βαλίτσα (πρόσεξε να μην είναι overweight διότι δεν είναι όπως με της χειραποσκευές όπου το βάρος παίζει ρόλο μόνο "θεωρητικα"), της βάζουν αυτοκόλλητο και σου κολλάνε και το αντίστοιχο αυτοκόλλητο στο boarding pass σου.
(στο skg βέβαια, επειδή μετά παίρνεις ξανά τη βαλίτσα σου και τη δίνεις για σκαναρισμα ... μπορείς να βάλεις μέσα μετά τη ζύγιση - σε κάποια εξωτερική θήκη πιθανόν - κανα μπουφανάκι βιβλίο κλπ σε περίπτωση που ήσουν οριακά με το βάρος (αφού όμως συνεχίζεις στο αεροδρόμιο του Bergamo ίσως εκεί αν έχεις πρόβλημα). Οι υπαλληλοι στο skg είναι βέβαια εξυπηρετικοί, αν βγεις overweight σου προτείνουν να αφαιρεσεις πράγματα από τη βαλίτσα για να μη πληρώσεις πρόστιμο.

Θα δοκιμάσεις να κλείσεις τις πτήσεις Thessaloniki-Bergamo και Bergamo-Porto με επιστροφή (και αν κατάλαβα καλά, έχεις mastercard prepaid).
Για την Thessaloniki-Bergamo (όπως είπε ο metanastis83) δεν πληρώνεις το fee αλλά για την Bergamo-Porto δοκίμασε να κλείσεις δύο on way πτήσεις αντί για μια return.
Έτσι, λογικά, θα χρεωθείς administration fee μόνο για την Bergamo-Porto και όχι για την Porto-Bergamo (δηλ 6€ αντί 12€).

Ακριβά δεν θα σου βγει η βαλίτσα δεδομένου οτι πρέπει να πληρώσεις και για τα δύο σκέλη? πόσο θα κοστίσει?
(btw εννοείται ότι παραλαμβάνεις τη βαλίτσα σου από το luggage claim στο Bergamo και ξαναπαραδίδεις)

Ε επομένως πηγαίνω στο skg μου την ζυγίζουν και το πολύ πολύ αν ξεφεύγω κανά κιλό βγάζω και φοράω τίποτα επιτόπου. Έτσι θα ξέρω και στις επόμενες πτήσεις τί να αφήσω μέσα στην βαλίτσα.

Ναι το σκέφτηκα αυτό με το oneway OPO - BGY αλλά λέω άστο για 6 ευρώ.

Γενικά είμαι κατά των επιπλέον αποσκευών, όχι μόνο για τα χρήματα αλλά και γιατί μετά πρέπει να τις κουβαλάω σε όλο το ταξίδι. Αλλά αυτή την φορά πήρα γιατί θα είμαι για 8 μέρες και πάω για δουλειά έτσι ίσως χρειαστώ το laptop στις χειραποσκευές. Πλήρωσα 15 ευρώ για κάθε πτήση. Δηλαδή 60 ευρώ, και το εντυπωσιακό είναι ότι για το σύνολο των πτήσεων η βαλίτσα πλήρωσε παραπάνω από εμένα. Στην τελική βέβαια θα πληρώσω 30 επειδή θα μοιραστούμε την βαλίτσα με έναν φίλο που θα ταξιδεύει με τις ίδιες πτήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ryanair, τελικά επετεύχθη συμφωνία μεταξύ εταιρείας και υπευθύνων τελωνειακού ελέγχου στη Βουδαπέστη, έτσι όλες οι πτήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά μετά τις 16 Μαρτίου

http://www.ryanair.com/hu/news/budapest ... nt-reached

Ρε παιδιά, εγώ έχω κλείσει SKG-BGY και μετά BGY-TLL. Με επιστροφή TLL-RYG και μετά RYG-SKG για 4 άτομα (οικογένεια). Στις 7/3/12, παίρνω ενα mail που μου λένε ότι Ryanair regrets that following an operational review, the below flights will cease operation from the 25/03/2012-30/04/2012.
Please advise any other passengers who may be travelling in your party.
GOING OUT
From Rygge-Moss(RYG) to Thessaloniki(SKG)
Sat, 14/04/2012 Flight 9433 Depart RYG at 0740 and arrive SKG at 1155.
μου προτείνουν δύο λύσεις: α. επιστροφή χρημάτων και β. Re-Book free of charge onto alternative Ryanair flights operating from nearby departure or arrival airports.

Please contact Ryanair reservations. Click below for details.

http://www.ryanair.com/en/questions/con ... er-service
Η δεύτερη επιλογή δεν δουλεύει κι έτσι αναγκαστικά, ζήτησα την επιστροφή χρημάτων. Πράγματι χθές πήρα μέιλ, ότι θα μου επιστραφούν τα χρήματα, εκτός φόρων. Για την πτήση που μου είναι άχρηστη, TLL-RYG, μπορεί να γίνει κάποια επιστροφή; Σημειωτέον ότι ήδη έχω κλείσει επιστροφή μέσω HAHN, με φόβο ψυχής, μην πάθω πάλι τα ίδια Πασχαλιάτικα.

Και εδώ είναι που λέμε ότι με low cost carrier δεν κλείνουμε ποτέ εισιτήρια με ανταπόκριση.