Ryanair

Re: Ryanair news

Ακόμη και αν υπήρχε το LTN-TLV σαν δρομολόγιο της FR δεν θα ήταν μεγαλύτερο. Το EDI-LPA δεν είναι μεγαλύτερο.

Κάνει τέτοια πράγματα η "πολυαγαπημένη" ?
Δεν το πιστεύω καθόλου !!!

http://www.thelocal.se/30714/20101209/

Να τα βλέπουν αυτά κάποιοι εκεί από το "νησί των Ιπποτών" :evil:

Όσο η FR ανεβάζει την επιβατική κίνηση της y2y και όσο πραγματοποιεί αυτά που έχει υπογράψει στα συμβόλαια με τους εκάστοτε προορισμούς, ποιόν ακριβώς ενοχλεί? Όποιος δεν επιθυμεί, απλά δεν κλείνει και έχει 101% ήσυχο το κεφάλι του.-

Υπάρχουν κάποιο άνθρωποι στον κόσμο (πολλοί μάλιστα), οι οποίοι δεν γνωρίζουν το μοντέλλο loco. Απλά βλέπουν ένα φτηνό εισιτήριο και το αγοράζουν. Τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουν διαφορά και είναι πανευτυχείς που γλύτωσαν από λίγα έως πολλά χρήματα για το ταξίδι τους. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις σαν αυτή, όπου κάποιοι πληρώνουν πολύ ακριβά αυτήν τους την άγνοια.
Εγώ προσωπικά είμαι φαν των loco, απλά πάω προετοιμασμένος (νερό-σνακ-βιβλίο, το τρίπτυχο του FLF-Frequent Loco Flyer). Είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω την ταλαιπωρία αυτή (που δεν συμβαίνει και τόσο συχνά πια), για να κερδίσω κάποια χρήματα (που συμβαίνει συχνότατα). Αυτοί που δεν γνωρίζουν, νομικά δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται, αφού όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν έκαναν μια έρευνα αγοράς και διάβαζαν και τα "ψιλά γράμματα".
Απλούστατα, η πιθανότητα ταλαιπωρίας σε πτήση με loco, είναι δεδομένη, οπότε το συγκεκριμένο θέμα δεν ανήκει στην κατηγορία "Ryanair News", αλλά στην κατηγορία "Loco Possibly" :mrgreen:

Βασίλειε,μιά χαρά τα λές,αλλά νομίζω πως υπάρχουν και κάποια όρια,ακόμα και στίς loco.Δέν μπορείς να κλείνης τους επιβάτες σ'ένα αεροπλάνο στο έδαφος γιά πέντε ώρες χωρίς φαϊ και νερό.Αν,γιά οποιοδήποτε λόγο,έπρεπε οι άνθρωποι να παραμείνουν στο αεροπλάνο επί τόσες ώρες,θα μπορούσαν οι υπεύθυνοι τής εταιρείας να βρούν μιά λύση ώστε τουλάχιστον να μήν πεθάνουν τής πείνας.Δηλαδή άν το αεροδρόμιο δέν έκλεινε στίς 11 το βράδυ τί θα γινόταν;Θα έμεναν οι άνθρωποι μέσα στο αεροπλάνο θεονήστικοι και διψασμένοι μέχρι όποτε κατόρθωναν να κάνουν οι τεχνικοί de-icing γιά να φύγη;Επειτα,υπήρχαν παιδιά μέσα στο αεροπλάνο,δέν έπρεπε τουλάχιστον να ληφθή μέριμνα γι'αυτά;

Και η EZ είναι loco αλλά δέν ακούμε να γίνωνται τέτοια πράγματα στίς πτήσεις της...

Όπως πάντα συμφωνώ μαζί σου, αλλά αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο συμβάν κυρίως για να τονίσω την άποψή μου περί του loco model. Στο συμβάν, υπήρχε πρόβλημα με το de-icing. Το πλήρωμα είδε πως δεν μπορούσε να απογειωθεί στην ώρα του και προέβλεψε καθυστέρηση αγνώστου διάρκειας
Attempts to de-ice the wings were unsuccessful. The passengers were finally allowed to leave the plane at 11pm.
.
Στο διάστημα αυτό, η πολιτική της εταιρίας είναι να μην πουλάει (και φυσικά να μην δίνει τζάμπα) φαγητά και αναψυκτικά στο έδαφος. Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο η Ryanair το κάνει αυτό, αλλά αφού μιλάμε για μία καθαρά κερδοσκοπική εταιρία, αν μπορούσε να πουλήσει, θα τα πούλαγε χρυσά. Προφανώς κάποιο πρόβλημα με φόρους, υγειονομικές άδειες, ή κάτι συναφές τους εμπόδισε να πουλήσουν. Τα καβούρια στην τσέπη τους (καλά κάνουν αφού αυτό είναι το buisiness plan τους) τους εμπόδισαν να χαρίσουν τα αγαθά, ειδικά για μια καθυστέρηση αγνώστου διάρκειας όπως προείπα.
Τελικά αν το καλοσκεφτείς από όλες τις πλευρές, θα δεις πως και εσύ σε ανάλογη θέση, κάπως έτσι θα αντιδρούσες. (δεν αναφέρθηκα καθόλου στην περίπτωση αποβίβασης των επιβατών, αφού αν γινόταν τελικά επιτυχής αποπαγοποίηση, το αεροσκάφος θα ήταν έτοιμο για απογείωση και άδειο :D ). Απλά, το θεωρώ ως ένα μεμονωμένο περιστατικό που οφείλεται στην γενική φιλοσοφία του "no frills". Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή. Η κακιά η στιγμή για τους συγκεκριμένους επιβάτες, τέλος καλό όλα καλά και άλλες παροιμίες ... :mrgreen:

'Οοοοοοοχι.

Σε περιπτωσεις μεγαλων καθυστερησεων, οι σοβαρες εταιρειες βαζουν το χερι στην τσεπη, κι ας εχει καβουρια αυτη μεσα. Πληρωνουν κανενα κουπονακι για φαγητο. Κερνανε κατι απο το on-board catering και ας χρειαστει να αναπληρωθει αυτο αν τελικα αναχωρησει η πτηση.
Στον οικο ανοχης που λεγεται ryanair, οι επιβατες για μια ακομη φορα αντιμετωπιστηκαν οπως προβλεπει(και παντα προεβλεπε) το business plan της "εταιρειας" : σαν γιδια στο μαντρι.
Ευχομαι μια τετοια εμπειρια στους fan της, να δω τι θα λενε μετα. :)

Μου είχε τύχει ένα περιστατικό πριν μερικούς μήνες στην Τουλούζη: ο πιλότος (είμασταν σε ένα CRJ700 ) της LH βγήκε στην καμπίνα και μας είπε ότι λόγω καιρού δεν θα μπορέσουμε να απογειωθούμε στην ώρα μας και ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι 'νεωτέρας'... Θυμάμαι δε, ότι ήταν Παρασκευή βράδυ - με ότι αυτό συνεπάγεται- και ήδη οι περισσότεροι είχαμε ταλαιπωρηθεί από μια απεργία της Γαλλικής ΥΠΑ, φτάνοντας μια μέρα αργότερα. Η αεροσυνοδός μοίρασε τότε σοκολάτες (lindt όχι τίποτα στρίτζικες) χωρίς να προβλέπεται στο μενού της πτήσης και ήταν κάτι που εκτίμησα ιδιαιτέρως καθώς δεν καθυστερήσαμε πάνω από 20 λεπτά τελικά.

Κόστος :ίσως 1-2Ε παραπάνω αλλά και ένα + για την επόμενη κράτηση...

Όπως και το ότι λόγω της απεργίας μού πληρώσαν ξενοδοχείο ενώ μένω 1 ώρα μακριά απο το αεροδρόμιο, ταξί και φαγητό (όπως και στις υπόλοιπες εκατοντάδες των επιβατών που είχαν την ίδια τύχη). Σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες κρίνεται η αγορά κατά την γνώμη μου και η φήμη της κάθε εταιρείας. Τώρα για την Ryanair πιθανότατα η φήμη της να μην πάει πιο κάτω και να μην νοιάζεται παρά για το ρευστό ντούκου (για δεν έχω καμιά αυταπάτη ότι η LH προσφέρει τα έξτρα για την ψυχή της μανούλας της).

O Michael πήρε το δρεπάνι και άρχισε το κόψει-κόψει απο τη Γερμανία λόγω του νέου φόρου..Αποτέλεσμα: απο SXF κόβει 4 προορισμούς, από BRE 8, από NRN 13! και από HHN 9..Μεγάλοι χαμένοι οι BRE (επειδή είχε μεγάλη εξάρτηση..) και NRN, κερδισμένη η U2 στο SXF...Αυτό το SKG-NRN που κυνηγάνε οι δικοί μας εδώ δύσκολο το βλέπω, ακόμα και παράς να βρεθεί (που δε θα βρεθεί..)

http://www.ryanair.com/en/news/berlin-b ... l-tax-cuts

γεια χαρα,θα ηθελα να ρωτησω με ποιας ελληνικης τραπεζας καρτα δεν πληρωνω booking fees στην ryanair ευχαριστω(sorry για το off topik) :|