Ryanair

Re: RYANAIR news

Απο τη μια παρλαπίπα στην επόμενη αυτός ο άνθρωπος. Δεν ησυχάζει καθόλου. Πριν αρχίσετε οποιαδήποτε κατακραυγή ξεχάσατε να τονίσετε 3 βασικά σημεία που καθιστούν την ιδέα μη πραγματοποιήσιμη από την αρχή..

:arrow:
θα μπορέσει να μειώσει των αριθμό των φορτωτών από πέντε ανά αεροσκάφος σε έναν, κερδίζοντας έτσι ως και 30 εκ. ευρώ το χρόνο.
Σε ενα Β738 με 160+ θέσεις και ένας εργαζόμενος να αδειάζει και να γεμίζει τη κοιλιά του αεροσκάφους με αντίστοιχο αριθμό αποσκευών? Το σκέφτηκε πριν το πει? Ένα άτομο να κάνει αυτή τη δουλειά είναι αδύνατον! Πρώτα απο όλα το συνολικό βάρος όλων των αποσκευών θα είναι τεράστιο. Πιθανόν να υπάρχουν και κανονισμοι που δεν επιτρέπουν να σηκώσουν τόσα κιλά σε λίγο χρονικό διάστημα οι rampers. Κατα δεύτερον θα διπλασιαστεί τουλάχιστον ο χρόνος φορτοεκφώρτησης αφου η χρήση κάποιου μηχανήματος απαιτεί τουλάχιστον 2 άτομα και ήδη τα turnaround times της RYANAIR είναι στενά. Αυτοαναιρεί το μότο του ο Ιρλανδο-Μιχάλης. "Planes make money only when they fly".

Σύμφωνα με τα σχέδια της Ryanair, οι επιβάτες δεν θα επιτρέπεται πλέον να μεταφέρουν υγρά, ξυράφια, και τα υπόλοιπα απαγορευμένα ήδη για την καμπίνα ακόμα και στις άλλες αποσκευές τους, όπου μέχρι σήμερα επιτρεπόταν
Οπότε ξεχάστε κολώνιες, αποσμητικά, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, ξυραφάκια και οτιδήποτε άλλο γενικά απαγορεύεται στην χειραποσκευή. Στον προορισμό σας θα πρέπει πρώτα απο όλα να πάτε σε ένα super market μην σας φάει η μπίχλα. Δεν μπορώ να πώ..συμφέρει αφάνταστα κάτι τέτοιο τον επιβάτη.

..αλλά υπάρχουν πρακτικά προβλήματα και θέματα ασφαλείας. Π.χ. ο μεγαλύτερος αριθμός αποσκευών που θα πρέπει πλέον να περνά από έλεγχο θα μεγαλώσει τις ουρές, ενώ μερικά μεγάλα κομμάτια ίσως να μην χωρούν καν στα μηχανήματα.
Εμένα η βαλίτσα μου δεν χωράει να περάσει μέσα απο μηχάνημα χειραποσκευών και δεν είναι καν μπαούλο. Δεν ξέρω η δικιά σας. Μπορεί κάποιος να πει..πάρε ένα σάκο.. αν χωρούσαν τα πράγματα θα το έκανα..

Απο μπαρούφες άλλο τίποτα. Μπορεί ο Αγγλοσάξωνας να αναζητεί την ευκαιρία, αλλά έχει και αυτός τα όρια του. Άν έρθει αντιμέτωπος με κάτι τέτοιο στο αεροδρόμιο, δεν θα αργήσει να ξεστομίσει το f*** off και να γυρίσει τη πλάτη μια και καλή. ;)

Aν εφαρμόσει και τα παρακάτω στασίδια καμια εταιρία, πέρα απο καμιά κινέζικη, που θα χρησιμoποιήσει κανένα 380 να χωρέσει 2000 άτομα :banana: , φαντάζομαι μονο σε ryanair :)

Attachments

• 2_44563e2485fde.jpg
    2_44563e2485fde.jpg
    10,9 KB · Προβολές: 1.605

Δεν έχω πετάξει ποτέ μαζί τους (ούτε πρόκειται βέβαια) οπότε άποψη για το service δεν έχω.
Όμως, βλέποντας τις δηλώσεις αυτού του Μιχάλη, παρατηρώ οτι έχει τον τρόπο και για τσάμπα διαφήμιση. Είτε θετική είτε αρνητική, δεν παύει να ακούγεται και να συζητιέται συνεχώς το brand name του, άσχετα του τι λέει στην τελική.
Σούσουρο να γίνεται και τσάμπα μάλιστα... Στα marketing του, του βγάζω το καπέλο :thx:

Σύμφωνα με την Ryanair, ήδη το 70% των επιβατών της δεν κάνει καθόλου check-in αποσκευών, δηλ. έχει μόνον carry-on.
Σίγουρα οι περισσότεροι επιβάτες έχουν συνηθίσει να το αποφεύγουν, αφού το κόστος για μία αποσκευή μέχρι 15kg είναι 20 ευρώ. Από 15kg και άνω είναι επιπλέον 15 ευρώ το κιλό, οπότε μια αποσκευή 20 kg κοστίζει 95 ευρώ.
(Τα στοιχεία και ανάλυση στο δημοσίευμα της Βloomberg).

thanosp":1ehcp1tr said:
Σε ενα Β738 με 160+ θέσεις και ένας εργαζόμενος να αδειάζει και να γεμίζει τη κοιλιά του αεροσκάφους με αντίστοιχο αριθμό αποσκευών?

Angel Aviation κανε ένα forward στον Ο'Leary την φωτογραφία k μέχρι το σεπτέμβριο θα δεις 738 με χωρητικότητα 250 pax
Εάν k λάτρης των loco (όντας φοιτητής) τέτοιου είδους παρατραβηγμένες ιδέες μείωσης budget με αηδιάζουν. Προσωπικά η τακτική του Κου Ο?Leary μου θυμίζει κάτι "κτελ" στην somalia που κρέμονται άνθρωποι ακόμα k από τους υαλοκαθαριστήρες.

Ένα έχω να πω R.I.P. Sterling...

Νομίζω προκειται για μια "φανταστική" ιδέα για τον ΜΟΛ να βγάλει απτη μύγα ξύγκι.. :rant: ..εγώ προτείνω για να μειώσει τα κόστη ακόμη περισσότερο, εκτός απτο να κουβαλανε μόνοι τους τις βαλίτσες οι επιβάτες,μ'ενα "έι..οοπ" όλοι μαζί να σπρώχνουν τη σκάλα στο αεροπλάνο, να βάζουν τα καύσιμα με κλήρωση (και δώρο 10 λίτρα βενζίνη), να ρίχνουν καμιά σκούπα στο αεροπλάνο πριν κατέβουν, ε, και αν υπάρχει και καμιά ομορφούλα να φροντίζει ο πιλότος να ανταποκρίνεται στο.."ύψος" των περιστάσεων,ώστε να ξεκινάει ξεκούραστος και ευδιαθετος(πάντα με δώρο 2 ταξίδια δωρεάν).. :twisted: :twisted:

Και μόνο το ότι τόσοι άνθρωποι μόνο σε αυτό το φόρουμ (και φανταστείτε πόσοι άλλοι σε τόσα άλλα forum/chat/bloggs) συζητάνε για τις ανακοινώσεις της Ryanair, αυτό είναι επιτυχία. Αν και οικονομικά δεν έχω πρόβλημα, αν και είμαι (θεωρητικά) επιλεκτικός στις επιλογές μου γενικώς, αν, αν, αν, παρόλα αυτά, αν μου δώσεις πήγαινέλα 15 ευρώ Βερολίνο, έφυγα αύριο, έστω κι όρθιος, έστω και χωρίς βαλίτσα, έστω και Ζμπρώχνοντας. Και επειδή πολύ σκέφτονται σαν κι εμένα, η Ryan θα ζει και θα βασιλεύει (αν δεν κάνει καμιά κουτσουκέλα χοντρή, χτύπα ξύλο).

Φανταστειτε ρε παιδια να ερθει η ryanair στην ελλαδα , στο Βολο ας πουμε , και να παει κανενας ανυποψιαστος πηλιοριτης η κανενας "καμπισιος" που δεν εχουν ταξιδεψει σχεδον ποτε να πεταξουν με την ryanair!!!!!!! E ρε γλεντια!!!!! :D

o Ανυποψίαστος καλά θα κάνει να υποψιαστεί όταν θα δει το σαιτ, που δεν έχει καμία σχέση με οτι αλλο σαιτ έχει δει από άλλη εταιρία, με το οτι δεν θα μπορεί να κλείσει σε πρακτορείο όπως θα έχει συνηθίσει! το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αν περάσει από το κόσκινο των δημοσιογράφων, σε εκπομπές τύπου ευαγγελάτου, σαν τα ντοκυμαντέρ που υπάρχουν ήδη στο internet.
Όπως και να έχει, για μένα η εταιρία είναι μια εξαιρετική περίπτωση εταιρίας, που παίρνεις πληρώνεις, και συνεχίζεις να πετάς μέχρι να γίνει η στραβή, όπου και θα πέσει βετο μετά! Τρίτη πχ πετάω δουβλίνο για 1 ευρώ! αν φτάσω μια χαρά δουβλίνο, γιατί να μην ξαναπετάξω? για την πιθανότητα του κάτι να μην πάει καλά? Και όσοι λέτε οτι για Ελλάδα δεν κάνει! πώς δεν κάνει, το μοντέλο της λο-κο μια χαρά θα θυσαυρίσει στην ελλάδα. παρά θα πρέπει να νιώθω τυχερός αν βρώ τον ναύλο για 60 ευρώ χανιά αθήνα μια στο τόσο, η 107 ευρώ χανιά θεσσαλονίκη. One way πάντα! ρε δε πα να μη με σερβίρει κανείς, η να μη μου βάλει κανείς τη βαλίτσα στο αεροπλάνο! στην τελική φεύγει η βαλίτσα με μια μεταφορική για 20-30 αντί να την πάρω μαζί μου,,,αλλα πού, ας συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα διπλάσια, και τα τριπλάσια!

Πάντως ποιος ξέρει, τώρα που η αθενς ήδη άρχισε να πέφτει στα μάτια του κόσμου, ήσουν να το σκεφτούν να το γυρίσουν σε λόκο, μα και η ryanair στην πρό-Μιχάλη εποχή, δεν ήταν έτσι. Service είχε και ανταγωνιζόταν την Λινγους με φτηνότερα εισητήρια, βλέπε νάυλους γνωριμίας 1 ευρώ με αθενς. anyway,,,