flesland":3l95vgus said:
Και στο STN για παράδειγμα τι θα γράψει; David 1--45-- OXI, Charlie -23--67 NAI ;
Κάπως έτσι
Δεν είναι θέμα αεροδρομίου (παρότι κάποιο μέλος μίλησε για πιό "χαλαρά" αεροδρόμια), ούτε είναι εύκολο να παραθέσει κανείς με ακρίβεια και σιγουριά πού ελέγχουν και πόσο αυστηρά τα κιλά της χειραποσκευής. Για μένα ξαρτάται -όπως είπαμε- από τον υπάλληλο, τις οδηγίες προς αυτόν και κατά πόσο τυπικός είναι στο να τις ακολουθεί, τη... διάθεσή του, την εμπειρία του, το ποσοστό επί του penalty (εάν ισχύει όπως ειπώθηκε), το πόσο καιρό είναι η εταιρεία στο αεροδρόμιο (πρώτο δρομολόγιο από Άραξο για παράδειγμα πέρασαν χειραποσκευές που αλλού θα είχαν "κοπεί" αναμφίβολα), το αν ο υπάλληλος είναι ίδιας εθνικότητας με τον ταξιδιώτη (άκουσα συνταξιδιώτες να λένε πως Έλληνες υπάλληλοι είναι πολύ ελαστικοί με τους ομοεθνείς τους), παράγοντες που εν μέρη τους λες και αστάθμητους, αλλά με μικρά περιθώρια μη τήρησης των κανονισμών στο σύνολό τους.
Aντί να ψάχνουμε πως θα τη σκαπουλάρουμε, πρέπει απλά να τους τηρήσουμε, όπως και η υπόλοιποι ευρωπαίοι ταξιδιώτες! Γιατί εφόσον υφίστανται, παντού θα τηρούνται σχεδόν αυστηρά. Αυτό που έχουμε να κάνουμε δηλαδή να απλώς να είμαστε τυπικοί και να μη ρισκάρουμε, υπερβαίνοντας τόσο τα κιλά (κυρίως), όσο τις διαστάσεις, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ταλαιπωρηθούμε, είτε λόγω αγχους, είτε σφηνώνοντας πράγματα στο hand-luggage τελευταία στιγμή με τη boarding queue να κοιτά (το έχω δει κάποιες φορές) ή πληρώνοντας extra χρήματα (το έχω δει κυρίως στο check in). Είναι κάτι που πρέπει να το "χωνέψουμε". Όταν πετάμε Άραξο-Λονδίνο με 10 ευρώ και Βουδαπέστη-Σαλονίκη με 3, ας τηρήσουμε τουλάχιστον τον κανονισμό περί κιλών κι ας πούμε κι "ευχαριστώ". Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να ελέγξεις το βάρος (και το λέω εγώ που για 3-4 μέρες και πάνω χρειάζομαι luggage! Είναι και η DSLR με τους φακούς στη μέση, καταρραμένο ship-spotting!
)
Γενικά, εύχομαι να δω τη Ryan και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια (αυτό το Ελευσίνα πόσο ωραίο ακούστηκε, όπως και το Άκτιο για Λευκάδα, Πρέβεζα και Πάργα από Λονδίνο θα μου άρεσε και θα με βόλευε τα καλοκαίρια πολύ
) και να αυξήσει τους προορισμούς από τα αεροδρόμια που ήδη εξυπηρετεί. Δε λέω, καλή η Aegean και η BA από ΕΛΒΕΝ, αλλά αυτό το Άραξος-Stansted-Άραξος με το αυτοκίνητο δωρεάν δίπλα στο arrivals lounge κι εσύ να το οδηγείς 15΄μετά την άφιξη, χωρίς αναμονές και αγχωτικούς ελέγχους στην αναχώρηση και την παραλία της Καλόγριας δίπλα για μπάνιο βρε αδερφέ
, λεεί πολύ, και οικονομικά συμφέρει ακόμη κι αν μένεις Αθήνα (εμένα επειδή το συνδιάζω με δουλειές-οικογένεια-φίλους Πάτρα που έχω και σπίτι, αλλά και παρέες που μπορούν να μοιραστούν τη βενζίνη).