Ryanair στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Σορυ για το οφ-τοπικ που συνεχιζω μαζι με τα προηγουμενα ποστ αλλα πραγματικα ανυπομονω κι εγω voyager να μας κανεις αυτη τη χρησιμοτατη λιστα γιατι ως ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ δεν ειναι δυνατον να ξεκιναμε ταξιδια με τη Ryanair και να μην ξερουμε πως θα μπορεσουμε για αλλη μια φορα να κανουμε αυτο για το οποιο ειμαστε παγκοσμιως γνωστοι, ητοι να καταπατουμε με οποιοδηποτε τροπο μπορουμε τους κανονισμους και να το παιζουμε και εξυπνακιδες απο πανω ... Ποιοι ειμαστε εμεις που τη στιγμη που κλείνουμε εισιτηρια με 10 και 20 ολοκληρα ευρω θα ταξιδευουμε με μια χειραποσκευη των 10 κιλων ? Στο κατω κατω αμα τυχει και μας πιασουν θα κανουμε το αεροδρομιο γης μαδιαμ που τολμησανε και μας την ειπανε και μετα θα κατηγορουμε δεξια και αριστερα την εταιρεια για την κακιστη πολιτικη της να μας χρεωνει (κρυφα :thx: :thx: :thx: ) για οτιδηποτε μπορει να φανταστει κανεις ... Αιδως Αργειοι :wall: :wall: :wall:

cabincrew4ever":14mx97mq said:
...ως ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ δεν ειναι δυνατον να ξεκιναμε ταξιδια με τη Ryanair και να μην ξερουμε πως θα μπορεσουμε για αλλη μια φορα να κανουμε αυτο για το οποιο ειμαστε παγκοσμιως γνωστοι, ητοι να καταπατουμε με οποιοδηποτε τροπο μπορουμε τους κανονισμους και να το παιζουμε και εξυπνακιδες απο πανω...
Λίγος σεβασμός καλό είναι να υπάρχει.
Όταν εμείς διδάσκαμε πολιτισμό και δημοκρατία αυτοί έτρωγαν βελανίδια.
Σιγά μη πλερώσουμε για τα 10-20 παραπανίσια κιλά της χειραποσκευής.
Δε φτάνει που τους δίνουμε 10€ για εισιτήριο έχουν την απαίτηση να πληρώνουμε το check in & τη χρήση πιστωτικής.
Ε όχι!!! Φτάνει πια η ζήλια τους!!!
Από εδώ και πέρα, θα βάζουμε τα πράγματά μας στις τσέπες μας:
http://www.youtube.com/watch?v=pEMS8CMfJ_g

flesland":3l95vgus said:
Και στο STN για παράδειγμα τι θα γράψει; David 1--45-- OXI, Charlie -23--67 NAI ; :roll:

Κάπως έτσι :) Δεν είναι θέμα αεροδρομίου (παρότι κάποιο μέλος μίλησε για πιό "χαλαρά" αεροδρόμια), ούτε είναι εύκολο να παραθέσει κανείς με ακρίβεια και σιγουριά πού ελέγχουν και πόσο αυστηρά τα κιλά της χειραποσκευής. Για μένα ξαρτάται -όπως είπαμε- από τον υπάλληλο, τις οδηγίες προς αυτόν και κατά πόσο τυπικός είναι στο να τις ακολουθεί, τη... διάθεσή του, την εμπειρία του, το ποσοστό επί του penalty (εάν ισχύει όπως ειπώθηκε), το πόσο καιρό είναι η εταιρεία στο αεροδρόμιο (πρώτο δρομολόγιο από Άραξο για παράδειγμα πέρασαν χειραποσκευές που αλλού θα είχαν "κοπεί" αναμφίβολα), το αν ο υπάλληλος είναι ίδιας εθνικότητας με τον ταξιδιώτη (άκουσα συνταξιδιώτες να λένε πως Έλληνες υπάλληλοι είναι πολύ ελαστικοί με τους ομοεθνείς τους), παράγοντες που εν μέρη τους λες και αστάθμητους, αλλά με μικρά περιθώρια μη τήρησης των κανονισμών στο σύνολό τους.

Aντί να ψάχνουμε πως θα τη σκαπουλάρουμε, πρέπει απλά να τους τηρήσουμε, όπως και η υπόλοιποι ευρωπαίοι ταξιδιώτες! Γιατί εφόσον υφίστανται, παντού θα τηρούνται σχεδόν αυστηρά. Αυτό που έχουμε να κάνουμε δηλαδή να απλώς να είμαστε τυπικοί και να μη ρισκάρουμε, υπερβαίνοντας τόσο τα κιλά (κυρίως), όσο τις διαστάσεις, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ταλαιπωρηθούμε, είτε λόγω αγχους, είτε σφηνώνοντας πράγματα στο hand-luggage τελευταία στιγμή με τη boarding queue να κοιτά (το έχω δει κάποιες φορές) ή πληρώνοντας extra χρήματα (το έχω δει κυρίως στο check in). Είναι κάτι που πρέπει να το "χωνέψουμε". Όταν πετάμε Άραξο-Λονδίνο με 10 ευρώ και Βουδαπέστη-Σαλονίκη με 3, ας τηρήσουμε τουλάχιστον τον κανονισμό περί κιλών κι ας πούμε κι "ευχαριστώ". Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να ελέγξεις το βάρος (και το λέω εγώ που για 3-4 μέρες και πάνω χρειάζομαι luggage! Είναι και η DSLR με τους φακούς στη μέση, καταρραμένο ship-spotting! :P )

Γενικά, εύχομαι να δω τη Ryan και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια (αυτό το Ελευσίνα πόσο ωραίο ακούστηκε, όπως και το Άκτιο για Λευκάδα, Πρέβεζα και Πάργα από Λονδίνο θα μου άρεσε και θα με βόλευε τα καλοκαίρια πολύ :D ) και να αυξήσει τους προορισμούς από τα αεροδρόμια που ήδη εξυπηρετεί. Δε λέω, καλή η Aegean και η BA από ΕΛΒΕΝ, αλλά αυτό το Άραξος-Stansted-Άραξος με το αυτοκίνητο δωρεάν δίπλα στο arrivals lounge κι εσύ να το οδηγείς 15΄μετά την άφιξη, χωρίς αναμονές και αγχωτικούς ελέγχους στην αναχώρηση και την παραλία της Καλόγριας δίπλα για μπάνιο βρε αδερφέ :thx: , λεεί πολύ, και οικονομικά συμφέρει ακόμη κι αν μένεις Αθήνα (εμένα επειδή το συνδιάζω με δουλειές-οικογένεια-φίλους Πάτρα που έχω και σπίτι, αλλά και παρέες που μπορούν να μοιραστούν τη βενζίνη).

flesland":2yeb13t6 said:
δεν κάνεις μια λίστα

Και στο STN για παράδειγμα τι θα γράψει; David 1--45-- OXI, Charlie -23--67 NAI ; :roll:

flesland και λοιποί, κόψτε την πλάκα :lol:, εγώ σοβαρά το έγραψα ...
Προφανώς ο David και ο Charlie δεν είναι αεροδρόμια, είναι; :D

Εννοείται πως αν το αεροδρόμιο έχει σύστημα μέτρησης βάρους, ... δεν παίζουμε με την τύχη μας ... δεν ρισκάρουμε
Αν δεν έχει όμως; :banana:

Από το σπίτι καλύτερα... :?

Υπάρχει και άλλος τρόπος για να γλιτώσετε βάρος από τη χειραποσκευή:
http://www.youtube.com/watch?v=KZEagtG6AL4

(Τώρα που ξαναβλέπω το συγκεκριμένο βίντεο μου 'ρθε η εξής ερώτηση:
Βρακί δε θα αλλάξει η τύπισσα; Μόνο ρούχα θα αλλάζει;)

Τι πιο βολικό από το να φοράς 10 στρώματα ρούχων; Ειδικά εαν έχει και 35 βαθμούς, ακόμα καλύτερα...

Θεσσαλονίκη: ο έλεγχος σπάνιος, όσες φορές έχουν κοιτάξει ήταν για όγκο και μόνο 1 χειραποσκευή.
Ρώμη: Εξαρτάται ο προορισμός. Στον γενικό έλεγχο περνάς, μετά στα εισητήρια στην πύλη ελέγχουν σπάνια και κυρίως αυτούς που το παρακάνουν. Ισχύει το 1 χειραποσκευή. Πήγα όμως Μαρακέζ πέρσυ. Στους Άραβες, αυτοί που δεν είχαν ευρωπαϊκά διαβατήρια και ήταν μελαμψοί απίστευτος έλεγχος. Με το παραμικρό τους στέλναν να πληρώσουν.
Φες: Πέταξα με σακίδιο 15κιλών που δε χωρούσε με την καμία στα σίδερα. Μηδαμινός έλεγχος. Πέρασα Αλκοολούχο ποτό 1 λίτρου...
Καρλσρούη: Εδώ γίνεται έλεγχος σε όλους σε βάρος.

Αυτά... (δυστυχώς είχα 4 πτήσεις για Λονδίνο κτλ αλλά ήμουν στο νοσοκομείο και δεν έγιναν ποτέ)
Ας μας πουν και για τα υπολοιπα αεροδρομια

Μιλάνο/Μπέργκαμο: 2 φορές έχω πάει, και τις 2 κοιτούσαν μόνο όγκο αλλά τελικά δε πλήρωσε κανείς, τις στρίμωχναν μέσα με το ζόρι και παιρνούσε ο κόσμος, μία κοπέλα φόρεσε 6-7 ρούχα που είχε μέσα για να χωρέσει η βαλίτσα και μετά τα ξανάβαλε μέσα όταν πέρασε :P Γενικά δε δίνουν και πολύ σημασία, η μία κοπέλα που κοιτούσε τα χαρτιά δε κοίταξε ποτέ χειραποσκευή, ένας πέρασε με κιθάρα ή κάτι τέτοιο!
Παρεμπιπτόντως, ο έλεγχος στο αεροδρόμιο μηδαμινός, στον έλεγχο ένας τύπος που περίμενε πέρασε, σφύριξε η πύλη, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν ήταν κανείς να τον ελέγξει οπότε απλά σηκώθηκε και πήγε στην πύλη επιβίβασης!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.