Ryanair στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
etzanidi":22x4prnc said:
Ο γνωστος ξερολας ο ελληναρας που εκφραζει αποψεις χωρις να ξερει που του πανε τα τεσσερα.
Πολύ ευγενικός ο χαρακτηρισμός σου απέναντι στο πρόσωπό μου. Πιστεύω ότι τέτοιου είδους απόψεις δεν βοηθούν την επιχειρηματολογία σου και δεν βοηθούν την δημιουργία διαλόγου. Το θεωρώ λογικό να υποστηρίζεις άλλη άποψη από μένα, που είμαι απλώς επιβάτης και γράφω αυτό που αντιλαμβάνομαι ως απλός επιβάτης. Δεν πρέπει να έχω αναγκαστικά και κάποια σχέση με το επάγγελμα για να εκφέρω άποψη, όπως και εσύ δεν πρέπει να έχεις σχέση με το δικό μου επάγγελμα για να εκφέρεις άποψη για το αν μια εταιρία internet είναι καλή ή όχι.

Όσον αφορά τώρα την ουσία. Αναφέρθηκες μόνο σε ένα σημείο των όσα έγραψα. Ίσως το 2:45 να ήταν λίγο παρατραβηγμένο. Βάλε 2:30 τότε και πιστεύω ότι είναι οκ. Το ότι η εταιρία σας ΔΕΝ σέβεται τους επιβάτες της (βλ. π.χ. πρόστιμο από την ιταλ. ΥΠΑ) αυτό το θεωρώ σοβαρή -για να μην πω εγκληματική- έλλειψη.

Είναι μια από τις λίγες εταιρίες που για να πάρεις όσα δικαιούσαι από τον κανονισμό 261/2004 της ΕΕ πρέπει να κινηθείς νομικά εναντίον της εταιρίας. Αλλιώς δεν σου δίνει αυτό που δικαιούσαι. Ναι, η άποψή μου για την εταιρία δεν είναι η καλύτερη. Το έγραψα και χθες σε ΠΜ στον OA701 ότι «την εμπιστεύομαι όσον αφορά την ασφάλεια πτήσεων, αλλά σε ότι αφορά το customer service απλά δεν υπάρχει.»

Και συγνώμη αλλά αυτό το πιστεύω δεν μπορείς να το αλλάξεις, διότι δεν θα βρεις επιχειρήματα. Όταν πετάς στο TSF και μετά από τρεια missed approach κάνεις diversion στο TRS είναι όλα οκ. Αλλά από εκεί έχεις μια υποχρέωση να μεταφέρεις τον επιβάτη στον τελικό του προορισμό και όχι να τον αφήσεις στο έλεος της τύχης. Συνέβη σε έναν φίλο μου πριν 2-3 χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική, αλλά σε καμιά περίπτωση είναι «μία εταιρία που θεωρείται πρώτη στην εξυπηρέτηση των επιβατών.» Αυτό είναι και το σημείο που ήθελα να τονίσω με την δημοσίευσή μου.

Υ.Γ. Ίσως να μην είναι η σωστότερη κίνηση να δημοσιεύσεις το ρόστερ σου σε δημόσιο χώρο. Δεν ξέρεις άλλωστε ποιοι άλλοι διαβάζουν εδώ. Άλλοι που μπορεί να έχουν περισσότερη σχέση με το επάγγελμα από μένα. Εντελώς φιλικά η συμβουλή μου
 
Αγαπητε akis δεν εχω κατι να κρυψω.
Ουτε το ονομα μου οθτε και το ροστερ μου.
Δεν εινε ο τραπεζικος μου λογαριασμος.Ενα απλο ροστερ ειναι.
ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΩ ΤΟ ΛΕΩ ΕΠΩΝΥΜΑ.

Νομιζω το κουρασαμε αρκετα το θεμα ομως.
Δεν γινεται να αρεσουμε σε ολους. Προς το παρων μας αρκουν 73 εκατομμυρια επιβατες για φετος και αλλα 80 αεροπλανα που ερχονται
τα επομενα 2 χρονια.ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

φιλικα
 
Καταρχην να σημειωσω κατι...ενω αυτο το forum εχει αρκετα λιγοτερους χρηστες απο πολλα αλλα παρατηρω μια πολυ τεταμενη ατμοσφαιρα συνεχεια σε αρκετα topic που διαβαζω...

Anyway στο θεμα μας τωρα...Ναι η Ryanair δεν ειναι απο τις καλυτερες εταιριες οσο αφορα την εξυπηρετηση...Ναι η Ryanair γινεται ακριβη οταν δεν εχεις prepaid Mastercard και θελεις να κουβαλησεις βαλιτσες...Θα συμφωνησω σε παρα πολλα αρνητικα μαζι σας...ΑΛΛΑ προσωπικα εχω πεταξει και εχω δει περιοχες τηε Ευρωπης που ουτε τα λεφτα θα ειχα, ουτε την δυνατοτητα αν δεν υπηρχε η Ryanair...(και ξερω οτι το επομενο σχολιο θα ειναι περι αεροδρομιων που πεταει η εταιρια...προσωπικα παντως μια χαρα βολευτηκα τον τελευταιο χρονο με Βρεμη, Βερολινο, Μασσαλια, Πορτο, Δουβλινο, Κορσικη και μερικους αλλους προορισμους παντα κοντα η μεσα στην πολη...και ολα αυτα με βαση το Stansted και εισιτηριο RTN λιγοτερο απο €40 παντα).
 
Σωστή η παρατήρησή σου, Draken. Κι εγώ έχω πετάξει με την ryanair, αλλά την επιλέγω πολύ σπάνια γνωρίζοντας τα αρνητικά της. Εσύ έχεις όμως ένα θετικό, ότι (μάλλον) ζεις στο Λονδίνο και σχετικά κοντά σε αεροδρόμιο / βάση της εταιρίας. Όταν όμως ζεις σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, όπως ο μισός πληθυσμός της χώρας, τότε μάλλον ο Βόλος δεν είναι και η οικονομικότερη λύση. Πόσο μάλιστα από άποψη χρόνου μετάβασης εκεί.

Ειλικρινά πάντως, ελπίζω να φτιάξει βάση στον Βόλο, ώστε να τονώσει την οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής. Όμως φοβάμαι ότι μετά από λίγο καιρό η περιοχή θα έχει εξάρτηση από την ryanair και αυτό ίσως να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Το μέλλον θα δείξει. :rolleyes:
 
Θεωρειτε οτι αν ο Βολος γινει βαση , δε θα χωραει καμια αλλη εταιρια εκει??βλεπε easyjet ??
να συμπληρωσω για αλλη μια φορα οτι δεν αφορα μονο τον Βολο το αεροδρομιο αλλα ολη την κεντρικη ελλαδα , κοντα στο 1.000.000 κοσμο
 
Ετυχε να έχω την πρωτη μου εμπειρια με low cost ...χτες κιολας!!!
Κάθισα και διαβασα λοιπόν όλα τα τελευταια θέματα και θα ήθελα να πω την άποψη μου.
Επίσης να ενημερώσω ότι πέταξα με την easy jet.

Αν και όλα ήταν υπέροχα στο ταξίδι, χωρίς καθυστερήσεις πολύ καλό προσωπικό ..μπλα μπλα μπλα...είχα(με) ένα απίστευτο άγχος.
Να καθίσουμε όλοι μαζί, να μην μας κόψουν τις χειραποσκευές, να μην πληρώσουμε υπέρβαρο ...να μην..να μην,....να μην.

Αν δεν ήταν φθηνό το εισιτήριο δεν νομίζω να την επέλεγα εύκολα. Και το καλό με την easy είναι ότι πετάει στα κεντρικά αεροδρόμια των πόλεων.

Εγω θα έδινα πάντως αν χρειαζόταν 20-30 ευρώ παραπάνω για να ταξιδέψω με τις άλλες εταιρείες. (και όχι για τον δωρεαν μινι καφέ με το κρακεράκι ή το μαφιν)
Αλλα ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και είναι δεκτό.

Επίσης η γνώμη μου είναι ότι στην Ελλάδα εκτός απο τα κεντρικά αεροδρόμια Αθήνα-Θεσσαλονίκη ...δύσκολα θα πιάσουν τα υπόλοιπα σαν βάσεις lοw cost.
δεν είμαστε εδω ούτε Γερμανία,Αγγλία Ιταλία.
 
Η πρώτη πτήση από το Bergamo του Μιλάνου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βόλου με αυξημένη πληρότητα. Περισσότεροι από 140 επιβάτες ταξίδεψαν από την Ιταλία με προορισμό την Ελλάδα, ενώ 80 άτομα το αντίστροφο, κρατήσεις που ξεπερνούν ακόμη και τις αρχικές προσδοκίες της εταιρίας, τα στελέχη της οποίας δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένα.

Χθες προσγειώθηκε και η δεύτερη πτήση της Ryanair από Φρανκφούρτη, με 150 επιβάτες. Άλλοι 120 αναχώρησαν από για τη γερμανική πόλη.

taxydromos.gr
 
Να πω πρώτα πως η Ryanair (αλλά και καμία εταιρία) δεν χρησιμοποιεί πλάγιους τρόπους στην τιμολόγηση. Διότι θα υπάρξουν νομικά προβλήματα!
Αν διαβάσουμε τα terms and conditions, δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία. Αλλά πιστεύω πως ελάχιστοι διαβάζουν πριν κάνουν click στο accept (και εγώ μέσα σε αυτούς που δεν διαβάζουν!)
Για το θέμα των χρόνων πτήσης, δεν ισχύει πως η Ryanair αναγράφει μεγαλύτερο χρόνο από τον πραγματικό, για να λέει πως είναι η καλύτερη εταιρία σε αυτόν τον τομέα! Με όλες τις εταιρίες κάποιες φορές θα φτάσεις πιο νωρίς και κάποιες άλλες φορές πιο αργά. Σπουδαίο ρόλο σε αυτό παίζουν η υπόλοιπη εναέρια κυκλοφορία και οι αέρηδες!
Τώρα για την παρουσία της εταιρίας στην Ελλάδα, από όσα postάρουν οι συμφορουμίτες, δεν είναι άσχημα τα νούμερα για τις πρώτες πτήσεις. Οι τοπικές εφημερίδες είναι απλά για γέλια και δεν αξίζει να σχολιαστεί το περιεχόμενό τους και οι "ειδήσεις" τους. Το μόνο σχόλιό μου είναι πως ο Βόλος δεν θα είναι σίγουρα η 42η βάση! Πρόλαβε η Βαρκελώνη... Ας ελπίσουμε όμως να πάνε καλά τα δρομολόγια. Εγώ θέλω να δώ δρομολόγια όλο το χρόνο, αύξηση προορισμών και συχνοτήτων και ένα σοβαρό terminal. Αν γίνουν αυτά, το ξανασυζητάμε για βάση... Και μία ερώτηση. Δεν δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα (κυρίως για μελλοντική βάση) το γεγονός πως το αεροδρόμιο είναι στρατιωτικό και μάλιστα από τις πιο μάχιμες πτέρυγες της ΠΑ;
Τέλος για το υποτειθέμενο fuel emergency το οποίο κατά πολλούς είναι SOP της Ryanair, να πω πως θεωρείται συμβάν, καταγράφεται, πρέπει και το ATC και ο κυβερνήτης να γράψουν αναφορές και το θέμα θα διερευνηθεί από τις αρχές της χώρας. Μάλλον λοιπόν δεν γίνεται να δηλώνεις fuel emergency για να προσγειωθείς γρήγορα...


Υ.Γ. Μία εβδομάδα στην Ελλάδα η Ryanair, και το forum γέμισε posts! Τα κατάφερε πάλι η επίσημη αγαπημένη :D
 
Φυσικά γέμισε posts, αφού μαζεύτηκε όλο το ελληνόφωνο headcount της για να μας πει τι γ...τη εταιρία είναι. :banana:
 
Kαι ένα μικρό ρεπορτάζ της επίσημης υποδοχής της FR στον Διαγόρα (απο ένα ταπεινό τοπικό μμε). Με την συγκεκριμένη πτήση του περασμένου Σαββατόβραδου ήρθαν και αρκετοί επίσημοι της αδελφοποιημένης με τη Ρόδο Πίζα.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top