Πτυχίο χειριστή ιδιωτικών αεροπλάνων

• Thread starter Thread starter blade__cool
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

blade__cool

Νέο μέλος (Tourist)
Περιοχή
athens
edo kai liges meres exo ginei melos sto airliners.gr. exo diabasei polla themata kai tha paro ligo apo ton xoro sas gia na kanoume mia pio sigkekrimeni sizitisi pou me endiaferei.
san pio palaioi tha ithela na mou pite pou mporei na paei kapios athinaios gia na parei to anotero ptyxio gia erasitexniko skopo.

Αγαπητέ φίλε,

Χαίρεται και καλωσήρθες στην παρέα.....υπάρχουν ήδη κάποια θέματα στο forum σχετικά με πτυχία καθώς και με ποιον μπορείς να επικοινωνήσεις.

Για μένα το απόλυτο πτυχίο για έναν ερασιτέχνη είναι: PPL + IR (instrument rating). Με αυτό το συνδυασμό μπορείς να πετάς και VFR και IFR. Τέλος θα σου πρότεινα να κάνεις και Multi -Engine...αλλά εκτός του ενδεχόμενου να έχεις άπειρα λεφτά να πάρεις δικινητήριο....θα βρείς ελάχιστα α/φ για να πετάξεις σε αερολέσχες ή εταιρείες ...και είναι και ακριβααααα!!

Τώρα για αθήνα υπάρχουν οι διαθέσιμες επαφές:
AEROSERVICES
GLOBAL AVIATION
Αερολέσχη Μεγάρων
Αερολέσχη Αθηνών
Αερολέσχη Δεκέλειας

Αυτές τουλάχιστον ξέρω εγώ....για τηλέφωνα και sites κάνε ένα search....

Κασωτάκης Γιάννης

gianni se eyxaristo poli. tha ithela episeis ean yparxoun paidia edo mesa pou einai se kapia apo aytes tis lesxes na me enimerosoun kai elpizo na broume xrono kai na ta poume kai katidian:))

Εγώ είμαι στην Αερολέσχη Αθηνών και κάνω μαθήματα για το PPL. Εχω ολοκληρώσει τα θεωρητικά και τώρα βάζω ώρες.. Αν θες κάτι ρώτα εδώ μήπως το έχει και κάποιος άλλος απορεία ή στείλε μου pm.

Κωνσταντίνος

Εγώ θέλω να ξέρω αν μπορείτε να μου πείτε πόσο περίπου πάει σε σύνολο "το μαλλί" για ένα πτυχίο πχ για ένα Cessna 182.

6000-7000 euro περιπου

κοιτα καιτην εγνατια εχει τα ποιο συγχρονα αεροπλανα για εκπαιδευση, τα cessna πολλοι παλια αεροπλανα δεκαετιας 70

killerwing":1pvwi0dp said:
κοιτα καιτην εγνατια εχει τα ποιο συγχρονα αεροπλανα για εκπαιδευση, τα cessna πολλοι παλια αεροπλανα δεκαετιας 70
Έχουμε επισημάνει επανειλλημένα να δίνετε λίγο προσοχή όταν γράφετε (ορθογραφία, κολλητές λέξεις, σύνταξη κλπ), ώστε το post να διαβάζεται εύκολα και να καταλαβαίνουν όλοι τι εννοείτε! Πριν πατήσετε το "Υποβολή", πατήστε "Προεπισκόπηση" για να διορθώσετε τυχόν λάθη.

Το κόστος είναι μεταξύ 7000 και 8000 ευρώ. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες το πόσο ακριβώς θα σου κοστίσει. Κυριότερος είναι η σχολή-αερολέσχη που θα πας και με το τι αεροπλάνο θα πετάς.
Επίσης πρέπει να σκεφτείς σε πόσο χρόνο θες εσύ να πάρεις το PPL.. Αν θες άμεσα (μέσα σε 1-2 μήνες ας πούμε) θα πρέπει να κοιτάξεις καλύτερα για κάποια σχολή και όχι αερολέσχη. Οχι οτι εκεί θα το πάρεις σίγουρα στο διάστημα αυτό, γιατί οι θεωρητικές εξετάσεις γίνονται από την ΥΠΑ και μεν εσύ μπορεί να έχεις τελειώσει στον 1 μήνα και απο θεωρητικά και πρακτικά με την σχολή αλλά να περάσουν 2 μήνες για να βγάλει εξεταστική η ΥΠΑ..
Επίσης πρέπει να αναρωτηθείς αν σε ενδιαφέρει απλά το PPL ή γενικά ο αεραθλητισμός. Αν δηλαδή θες να παίρνεις μέρος και σε αγώνες κλπ θα πρέπει να γραφτείς και σε κάποια αερολέσχη.

Oil price

Βασικός παράγοντας καθορισμού του κόστους της εκπαίδευσης είναι και η τιμή του πετρελαίου. Οι σχολές τείνουν να αυξάνουν τα δίδακτρα ανάλογα. Πάντως οι αφοί Ράιτ δεν είχαν ούτε private...