Πρόβλημα της Astra στη Σητεία

• Thread starter Thread starter jsh4all
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Astra Airlines

Το ακούσαμε και αυτό.Επειδή ο πιλότος έχει δύσκολο και υπεύθυνο ρόλο ο επιβάτης δεν πρέπει να διαμαρτύρεται όταν μια κατάσταση φεύγει από τον έλεγχο.Κάποιοι υπερεκτιμούν το ρόλο των πιλότων,ξεχνώντας ότι είναι υπάλληλοι και ενδεχομένως εξυπηρετούν συμφέροντα και σκοπιμότητες της εταιρίας.Ορθώς θα μου πείτε αφού από αυτή πληρώνονται.(Αλήθεια πληρώνονται;)Και επίσης έλεος πια με αυτή την πιπίλα της ασφάλειας.Τα ίδια έλεγαν και για την παλιά Ολυμπιακή για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τα ίδια τώρα και εδώ για μια εταιρία που μόνο ελάχιστοι γνωρίζουν.
Λυπάμαι γιατί άνθρωποι ταλαιπωρούνται.Δεν είναι μόνο οι ακυρώσεις, αλλά και οι απίστευτες καθυστερήσεις του δρομολογίου, που ταλαιπωρούν τον κόσμο που πληρώνει.Ακόμα και σήμερα που μιλάμε το δρομολόγιο έφυγε με καθυστέρηση άνω της μια ώρας. Ειρωνείες για επιβάτες αλλά και μεγαλοστομίες για την υπεύθυνη δουλειά του πιλότου είναι σε αφθονία εδώ μέσα.Λίγοι φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον κόσμο που ταλαιπωρείται.
Τουλάχιστον το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι κοντά.Υπάρχει αξιόλογη εναλλακτική απέναντι σε μια εταιρία που στην παρούσα φάση δείχνει αναξιοπιστία.

Εν τάξει,τότε.Πες μας το πόρισμά σου και τις κυρώσεις που θα επιβάλεις στην εταιρεία.
Ξεχνάς κάτι:Υπάρχουν αρμόδιες αρχές για αυτές τις περιπτώσεις.Όποιος θέλει,το καταλαβαίνει και ενεργεί ανάλογα.
Αλλά εσύ διάβασες επιλεκτικά.
Όσο για αυτό:
ου ταλαιπωρούν τον κόσμο που πληρώνει.
αυτό και αν είναι "καραμέλα","πιπίλα" και δε ξέρω τι άλλο.Αλλά,περισσότερο από όλα,είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Ακολουθήστε μια λογική σειρά και αφήστε τις εικοτολογίες και τους ανέξοδους οδυρμούς.
Υπάρχει καταγγελία;Υπάρχει διερεύνηση;Υπάρχει πόρισμα;Αυτά εξετάστε και μετά μιλήστε.-

Δεν κουράστηκες βρε φίλε μου;Δεν είμαι ούτε δικηγόρος ούτε δικαστής για να βγάλω πορίσματα.Σχολιάζω μια αναξιόπιστη επαγγελματική συμπεριφορά.Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά επαναλαμβανόμενο και ευτυχώς οι πελάτες δεν τρώνε κουτόχορτο.Εταιρίες που είχαν στο παρελθόν ανάλογη στάση-ακυρώσεις, καθυστερήσεις-όπως η Athens κατέληξαν εκεί που έπρεπε.Δεν αγχώνομαι καθόλου.Η αγορά είναι τόσο μικρή που μόνο οι καλύτεροι θα επιβιώσουν.Και αυτοί δε θα είναι πολλοί.Ένας ή δύο το πολύ.

Δε κουράζομαι τόσο εύκολα.
Και φυσικά δεν υπερασπίστηκα πουθενά την εταιρεία.Απλά,διαχωρίζω μερικά πράγματα και με αναφορά σε ένα και μόνο περιστατικό.Για τα επαναλαμβανόμενα συμβάντα,όπως αναφέρεις,ενδεχομένως και να συμφωνούσα μαζί σου.Τους λαϊκισμούς δε μπορώ.Εξ άλλου,είμαι από αυτούς που προτείνουν την απονομή δικαιοσύνης μέσω διαδικασιών και όχι μέσω ΜΜΕ και διαδικτύου.Απλό δεν είναι;
ΥΓ: Οι δικηγόροι δε "βγάζουν" πορίσματα.

Αν υπαρχει αμφισβητηση , στο ποσο αγανακτισμενη ειναι η τοπικη κοινωνια , δεν εχει παρα να ριξει , μια ματια , στον τοπικο τυπο , να καλεσει και να συνομιληση με εναν απο τους τοπικους ταξιδιωτικους πρακτορες ( Τζωρτζακης , Ορφανουδακης , κλπ ) Αλλα το κυριωτερο . !!!!!!! ποιος θυμαται στην αεροπορικη ιστορια της Ελλαδας μας , να κατεβαινει σχεδον συσσωμη η διευθυνση ( ιδιοκτητες , μανατζεραιοι , αρχιπιλοτοι κλπ ) της εταιριας , να νοικιαζει αιθουσα , και να δινει συνεντευξη τυπου , με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ , τις καθυστερησεις και τις ακυρωσεις , ( http://www.youtube.com/watch?v=cioYz0M2 ... =autoshare ) . Και κατι ακομη , και για εκεινους που ειναι απο ...''μεσα'' , αλλα και για τους απ'εξω . Ειδατε πουθενα στην συνεντευξη τυπου , ΕΝΑ , εστω εναν , απο την πλευρα του αεροδρομιου η της ΥΠΑ ???????? Για σκαλιστε το , λιγακι στο μυαλο σας . !!!! Για εκεινους που συνεχιζουν να .. ''πιπιλανε'' , την καραμελλα τησ ασφαλειας των πτησεων . Επαναλαμβανω οτι ημουνα μαρτυρας στην ακυρωση της συγκεκριμενης ημερας . Οτι ειδα και ακουσα , τα ειδα με τα ματια μου και τα αυτια μου . Μπορει σε ΟΛΕΣ τις αλλες ακυρωσεις / ματαιωσεις , να ειχανε δικιο οι χειριστες , δεν το κρινω , ουτε το κατακρινω . Στην συγκεκριμενη ημερα ΟΜΩΣ , που ΚΑΙ το VOR λειτουργουσε , και ο καιρος ηταν σαν ανοιξιατικο απογευμα , το οτι ΔΕΝ πλησιασε κοντα στο αεροδρομια ,kai το οτι δεν δεχτηκε να παει τουλαχιστον στον Καζαντζακη(υποθεση λιγων λεπτων απο το σημειο που εκανε abort ) ,σε συνδιασμο με το προηγουμενο σχολειο του φιλου fotis ...'' το μόνο που θα πρέπει να λέμε είναι "ευτυχώς που γύρισαν πίσω", με βαζει σε βαθυτερες σκεψεις . !!!! Παντως ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ που εγινε ΠΑΛΙ ΑΚΥΡΩΣΗ , ειχαν την πτηση ΜΙΑ ΩΡΑ αργοτερα απο το κανονικο ( ειχε ανακοινωθει , για να λεμε και του στραβου το δικιο ) και αυτην την στιγμη πρεπει να εχει εναλλακτικα προσγειωθει στο Ηρακλειο , και απο εκει με λεωφορειο ( περιπου 3+ ωρες ) για Σητεια . !!!!

Το συμπέρασμά σου δηλαδή ποιό είναι;Γιατί δε προσγειώθηκε το αφος;
Και εξήγησέ μου,σε παρακαλώ και αυτό
,σε συνδιασμο με το προηγουμενο σχολειο του φιλου fotis ...'' το μόνο που θα πρέπει να λέμε είναι "ευτυχώς που γύρισαν πίσω",
γιατί μπορεί να μην έχεις καταλάβει τι θέλει να πει.

@JSH4ALL
Είπαμε ΟΚ δε γουστάρεις την ASTRA αλλά έχεις ένα πολύ υπερβολικό στοιχείο. Ας το έπαιρνε το δρομολόγιο η Α3 να ησύχαζες ή όποια άλλη εταιρεία. Εχεις σκεφτεί ότι η Α2 δεν έχει κανένα πρόβλημα στα άλλα νησιά ? Για ψάξε λίγο...αλλά ξέχασα την Σητεία ίσως και η Α2 να μην την συμπαθεί και να την σαμποτάρει. Πάντως η εταιρεία έχει καλές σχέσεις και με την ΥΠΑ στη Σητεία, με τοπικούς παράγοντες και πρακτορεία.

Όποιος κάνει κριτική σε μια εταιρία είναι απαραίτητο να τη συμπαθεί ή όχι;Εγώ δηλαδή που τα χώνω στην Astra έχω προηγούμενα μαζί τους;Το ότι η εταιρία στη συγκεκριμένη περίπτωση παρέχει ένα πολύ χαμηλής ποιότητας προϊόν(και αναφέρομαι στη γραμμή ATH-JSH) κανείς δεν το έχει εξετάσει,αλλά ψάχνουμε να βρούμε δράκους.Ότι δηλαδή όσοι εκφράζουν δυσαρέσκεια στο forum είναι λαϊκιστές, οι πιλότοι κάνουν κουμάντο και αν μας αρέσει και λοιπές γραφικότητες.
Μακάρι η εταιρία να αναβαθμίσει το προϊόν της στο μέλλον, όπως πχ το SKG-JKH, να τα βρει με την ΥΠΑ στη Σητεία αν έχει κόντρα,να πληρώσει τους εργαζομένους της, να καθαρίσει τα αεροπλάνα της που κάπου εδώ διάβασα σα να έχουν πιάσει μούχλα.Οι επιβάτες όμως μέχρι τότε τι φταίνε;Και ναι αυτοί πληρώνουν, αυτοί κάνουν κουμάντο.Όσο "πιπίλα" και αν ακούγεται σε μερικούς.Μέχρι τότε ας επιτραπεί να έχουμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.Τα φερέφωνα βέβαια πάντα θα υπάρχουν.Κάθε τεκμηριωμένη και καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα δεκτή και ας ευχηθούμε η εταιρία να ανακάμψει γρήγορα.

jsh4all":3f2mlv0y said:
...σε συνδιασμο με το προηγουμενο σχολειο του φιλου fotis ...'' το μόνο που θα πρέπει να λέμε είναι "ευτυχώς που γύρισαν πίσω", με βαζει σε βαθυτερες σκεψεις . !!!!...
Πολλές φορές, όταν κάποιος λέει μια κουβέντα εννοεί απλά και μόνο αυτό που λέει. Δε χρειάζονται ούτε βαθύτερες σκέψεις, ούτε αναλύσεις (στα λεγόμενά του), ούτε τίποτ' άλλο.
Στην τελική, χ#στηκ@ και για την Astra.
Tο μόνο που με νοιάζει ως επιβάτης (μόνο έτσι ταξιδεύω) είναι να προσγειώνομαι σώος και αβλαβής. Είναι αρκετές οι φορές που έχω "φάει" πολύωρες καθυστερήσεις, ακόμα και ακυρώσεις, με διάφορες εταιρείες και υπό φοβερά αντίξωες συνθήκες (περίπου τις μισές από τις φορές που ταξιδεύω, ταξιδεύω με πολύ μικρά παιδιά ή με βρέφη ανά τον κόσμο). Ποτέ μα ποτέ, παρόλη την ταλαιπωρία και τα νεύρα που είχα, δεν είπα "τους πο#στηδeς, μας γράψαν στα π@π@ρι@ τους γιατί δε σύμφερε να κάνουν το δρομολόγιο".
Αν λοιπόν οι της ΥΠΑ υποστηρίζουν ότι το VOR λειτουργούσε κανονικά, μάλλον πρέπει να ξεκινήσουν καμιά ΕΔΕ για να διαπιστωθεί για ποιό λόγο ήταν σε ισχύ το NOTAM.
jsh4all":3f2mlv0y said:
...Πολλα μηπως ...''ΥΠΕΡΥΠΤΑΝΤΑΙ'' , σε ολες αυτες τις μαζεμενες ακυρωσεις , αλλα για να μας ενημερωνεις οτι ....'' ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ'' σε συνδιασμο οτι τα γραφωμενα σου ..... ''ακουγονται'' , σαν συνηγορου ...''ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ'' της ΑΣΤΡΑ , αυτο απο μονο του ,''λεει'' πολλα . !!!...
Μήπως να μας εξηγούσες κάποια από τα πολλά που σου λέει αυτό;

@alex96 και @ fotis . Με τον λεκτικο μου συνειρμο ..'' αυτο απο μονο του λεει πολλα ''
Αν κατανοησατε τα γραφομενα μου , Ερωτω , ΜΗΠΩΣ , συμβαινει κατι αλλο ( πχ μια βλαβη του κατα τα αλλα οχι καινουργιου αεροσκαφους ) Δεν ειμαι απο ..''μεσα'' , για να γνωριζω , τι πραγματικα παιχτηκε η παιζεται . Βλεπω ομως ( και ζω καθημερινα ) την ξαφνικη υποβαθμιση του κοινωνικου εργου Αθηνα - Σητεια . @ΙΑΤΑ/ΤΑΣΟΣ = Απο αυτην την γραμμη ( ATH-JSH ) εχουν περασει πολλες Ελληνικες εταιριες ( Olympic , Sky , Athens , Aegean ) , Ποτε δεν ειχαμε τετεια και τοσα προβληματα . '' ΟΚ δεν γουσταρεις την ΑΣΤΡΑ '' ....... Δεν εχω τιποτα με την εταιρια , με την ταλαιπωρεια εχω προβλημα . Γιατι ΖΩ σε μια ακρητικη περιοχη , στην ακρη της Ευρωπης , και η ΜΟΝΗ μου επιλογη ειναι αυτη ... '' Πάντως η εταιρεία έχει καλές σχέσεις και με την ΥΠΑ στη Σητεία, με τοπικούς παράγοντες και πρακτορεία.'' Και γιατι να μην εχει ??? ειπε κανεις το αντιθετο ?? Και η Αστρα και ΟΛΕΣ οι εταιριες που δραστηριοποιουνται η δραστηριοποιουνταν εδω , τα ειχαν και τα εχουν καλα με ΟΛΟΥΣ . Το προσφατα ...''προβληματα'' απλα εχουν θορυβηση την τοπικη κοινωνια , τον απλο κοσμακη , που οι περισσοτεροι δεν εχουν εξειδικευμενες τεχνικες γνωσεις , ΑΛΛΑ βλεπουν την ΔΙΑΦΟΡΑ ,στο εργο . !!! Τοσο κακο ειναι να αναφερω , αυτο το γεγονος ??? Και αμεσως επιθεση του τυπου ...ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙς την Α2 . !!!!
''Εδω σε αυτο το φορουμ , υπαρχουν πολλοι που ξερουν πολλα . Αναλογα με τις διαθεσεις τους ,τη θεση τους , η τα συμφεροντα τους , αλλες φορες τα βγαζουν στην φορα , και αλλες τα καταπινουν και ...''κυνηγουν'' λεκτικα εκεινους που τολμουν , να τα ...''σκαλισουν''. Δεν ειδα κανενα απο τους επικριτες μου , να σχολιασει , την συνεντευξη τυπου που ανεφερα . Που ομοια της , δεν υπαρχει . Αφου ΔΕΝ υπαρχει προβλημα , με κανεναν και με τιποτα , τοτε γιατι κουβαληθηκε η ...''κουστοδια'' εδω κατω ???? Κανενα σχολιο ????