Προσλήψεις στην Hellas Airlines

Re: Hellas Airlines!

Δεν νομίζω ότι κριτήριο για να μην σου στείλουν τίποτα είναι το πού μένεις, γιατί και εγώ από Αθήνα είμαι.

Ευχαριστώ παιδιά που ενημερώσατε. Εγώ το είχα στείλει όταν ανοιξε η ιστοσελίδα της εταιρίας την πρώτη μέρα. Απλά εχω μια ανασφάλεια για το κατα πόσο λειτουργούσε καλά το σύστημα τότε μήπως και δεν παραλήφθηκε ποτέ... Και δε θέλω να στείλω δευτερο για να μη φανώ πρήχτης :)

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Φίλε Rwy 32
Να μην έχεις καμία αγωνία γιατί όπως πληροφορήθηκα είναι πολλοί οι υποψήφιοι που έχουν προυπηρεσία και αξιόλογα βιογραφικά και δεν έχουν λάβει καμμία ειδοποίηση.
Οπότε, ή έχεις πέσει σε κανένα ¨γνωστό ¨σου δεινόσαυρο ή πολύ απλά δεν έχεις θείο από το κάμπο.
Από την άλλη, αν σου περισεύουν τα χρήματα για τα μεταφορικά σου και έχεις γερό στομάχι μπορείς να πας στο open day μήπως και βρείς και το θείο που λέγαμε.
Σου εύχομαι καλή τύχη σε ότι και αν αποφασίσεις, απλά όπως φαίνεται όσοι και αν έρθουν από τα States εδώ είναι Ελλάδα και κάποια πράγματα δε θα αλλάξουν ποτέ.

Να σαι καλά φίλε pegasos για τα καλά σου λόγια, απόρρησα και γω είναι η αλήθεια αρκετά γιατί πιστεύω οτι αντικειμενικά εχω ενα πολύ καλο βιογραφικό. Εχω την τύχη να μην είμαι ανεργος στην παρούσα φάση αν και η εταιρία που δουλεύω πάει από το κακό στο χειρότερο. Επειδή εχω σιχαθεί ήδη όσο δεν πάει την κατάσταση του να εχω συναδέλφους άχρηστους ενώ υπάρχει τόσος ικανός κόσμος στη ανεργία είπα στον εαυτό μου οτι εφ´όσον αυτή η εταιρία δεν είναι σε θέση να διακρίνει ποιοί θα προσφέρουν πραγματικά και ποιοί όχι τότε καλύτερα να μην δουλέψω σε μια ακόμα τετοια εταιρία. Βεβαίως μπορεί να υπήρχαν και καλύτερα βιογραφικά από το δικό μου και να προτίμησαν αυτούς, μακάρι να είναι ετσι γιατί αν μια τόσο ωραία προσπάθεια πάει στράφι επειδή κάποιοι φάνηκαν ανάξιοι να τη στελεχώσουν με τους σωστούς ανθρώπους θα ναι πραγματικά κρίμα. Και πραγματικά οι άνθρωποι μιας εταιρίας μπορεί να "πουλήσουν" καλύτερα απ' ότι το προϊόν που πουλάνε.

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Με όλον τον σεβασμό προς τους φίλους του φόρουμ θα ήθελα κι εγώ να σχολιάσω:
Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι το πρόγραμμα πτήσεων που βλέπουμε έχει εμπορική λογική και θα κάνει την εταιρεία να προχωρήσει? Ποιες είναι η πραγματικές ανάγκες της περιοχής που θα καλύψει η Hellas? Τους ντόπιους που θέλουν να ταξιδέψουν? Τους τουρίστες (μόνο καλοκαίρι)? Τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή? Τους Έλληνες ταξιδιώτες που δεν υπάρχουν πιά και που κάθε χρόνο λιγοστεύουν? Πραγματικά δεν καταλαβαίνω! Ίσως να κάνω λάθος αλλά από την εμπειρία μου (όπως κα την δικιά σας) είμαι πολύ επιφυλακτικός!
Ούτε την επιλογή αεροσκάφους καταλαβαίνω! Δηλαδή το ίδιο αεροσκάφος που είναι κατάλληλο για medium range πτήσεις, θα το βάλουμε να πετάει 20 λεπτά VOL-SKG? Με τι πληρότητες θα βγάλει τα έξοδα του? Μυστήριο!!!!
Επειδή (όπως και πολλοί από εσάς) έχω κι εγώ βασανιστεί από της πετυχημένες Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, θα σας πω την ταπεινή μου (και ελπίζω λανθασμένη) άποψη.
Θα δούμε ξανά κανά ιπτάμενο πλυντήριο (και δεν εννοώ πιάτων), ή κάποιους πονηρούς που θα ξεκοκαλίσουν τα εκατομμυριάκια κάποιου ονειροπόλου ρομαντικού και στο τέλος θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια πριν βουλιάξει το πλοίο!

Συμφωνώ με το φίλο Ground απόλυτα.Οταν έχει καεί η γούνα σου δικαίως αντιμετωπίζεις έτσι τα πράγματα.
Ο σεβασμός δεκτός για όλους τους φίλους του Foroum, κανένας όμως σεβασμός σε όλους τους άλλους που περιέγραψες γιατί απλά αυτό το δικαίωμα το έχουν χάσει.
Εταιρεία που για τα interview τηλεφωνεί στους υποψήφιους ο ίδιος ο πρόεδρος ή αποστέλει mail μάλλον σοβαρή δε μπορεί να χαρακτηριστεί.
Σε λίγο θα ακούσουμε και άλλα χαριτωμένα του στυλ ¨το πάρτυ τελείωσε ¨όπως είχε γίνει και με ένα άλλο ξεκίνημα άλλης μεγάλης εταιρείας που τελικά έδωσε πολύ δουλειά στον ΟΑΕΔ.
Εμείς εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε γιατί κάποια στιγμή οι αφελείς και οι άνεργοι απελπισμένοι πρέπει να τελειώσουν.

pegasos":jd3g7d26 said:
Εταιρεία που για τα interview τηλεφωνεί στους υποψήφιους ο ίδιος ο πρόεδρος ή αποστέλει mail μάλλον σοβαρή δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το να σου στέλνει απάντηση στο email ή να σου τηλεφωνεί, πίστεψέ για Ελλάδα είναι μεγάλη πρόοδος. :great:
Όταν έψαχνα για εργασία στον Ελληνικό αεροπορικό χώρο, μόνο η Veravia μου είχε απαντήσει. Αρνητικά μεν, αλλά προς μεγάλη τους τιμή έστειλαν μόνοι τους το βιογραφικό μου σε άλλη εταιρία, από όπου πέρασα συνέντευξη.
Από τις "σοβαρότερες" Ελληνικές εταιρείες, ΟΑ & Α3, ακόμα περιμένω απάντηση, έστω και αρνητική.
Από ξένες.... Απάντηση, αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο, συνέντευξη και τέλος πρόσληψη...

Είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση να σου απαντάνε, έστω και αρνητικά στα βιογραφικά σου. Τουλάχιστον έτσι γνωρίζεις τι σου γίνεται και ψάχνεις αλλού, αντί να ελπίζεις άδικα.
Πιστέψτε με πως δεν είναι γραμμή εταιρίας, αλλά καθαρά θέμα συμπεριφοράς και ήθους συγκεκριμένων ατόμων.
Ένα κείμενο λίγων λέξεων που να λέει ευγενικά "Αξιότιμε/η .... σας ευχαριστούμε για την προτίμηση μπλα μπλα μπλα, αλλά δυστυχώς μπλα μπλα μπλα.." δεν είναι μεγάλη βαβούρα για να το φτιάξεις και να το κάνεις copy-paste αλλάζοντας κάθε φορά του όνομα...

Μακάρι να μην είναι πυροτέχνημα ή πλυντήριο & ας μην εκμεταλλευτούν οι γνωστοί τα εκατομμύρια κάποιου ρομαντικού...

Αγαπητέ Β737Mech μάλλον έχασες προηγούμενες συζητήσεις.
Επαναλαμβάνω λοιπόν πως υποψήφιοι με μεγάλη εμπειρία ( δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία και το ξεκαθαρίζω για να μη νομίζεις πως είναι προσωπικό) δεν έλαβαν καμμία απάντηση και όπως πολύ σωστά είπες ακόμα ελπίζουν, κακώς κατά τη γνώμη μου.
Αν νομίζεις πως αυτό είναι πρόοδος εγώ πιστεύω πως είναι επιστροφή σε εποχές που υπήρχε μόνο η ΟΑ και για να εργαστείς εκεί μάλλον από τα λεγόμενά σου ξέρεις τι χρειαζόταν πέρα των προσόντων σου.
Για πια συμπεριφορά και ήθος λοιπόν μιλάς? Για μια εταιρεία που προς το παρών είναι ανύπαρκτη και η έλλειψη προφανώς αρμόδιου τμήματος αναγκάζει το πρόεδρο να επικοινωνεί ο ίδιος σε υποψήφιους που τα βιογραφικά αξιολογεί επίσης ο ίδιος?
Γιατί σε αυτή τη περίπτωση το βιογραφικό θα έπρεπε να έχει τη μορφή " αξιότιμε κύριε πρόεδρε είμαι ο Χ εκ μέρους του Ψ.Καλέστε όταν θέλετε να έρθω για δουλειά"

B737Mech":189hdh23 said:
Πιστέψτε με πως δεν είναι γραμμή εταιρίας, αλλά καθαρά θέμα συμπεριφοράς και ήθους συγκεκριμένων ατόμων.

B737Mech θα διαφωνήσω, όταν ένα CV πάει σε email και όχι σε ολοκληρωμένο πόρταλ - πέρα από παράνομο- είναι πολύ δύσκολο να επεξεργαστεί όταν ένα άτομο είναι υπεύθυνο να απαντήσει μερικές χιλιάδες email και τις περισσότερες φορές έχει και και να κάνει τις συνεντεύξεις. Συμφωνώ ότι σεβασμός στον υποψήφιο σημαίνει να δώσεις απάντηση με ότι αυτό όμως μπορεί να συνεπάγεται στο κόστος.

Φίλε flesland συμφωνώ μαζί σου αν πράγματι είναι ένα μόνο το άτομο που έχει να κάνει με χιλιάδες email.
Το χιλιάδες μου φαίνεται υπερβολή.
Πιστεύω πως έτσι όπως σχεδίασαν τo website τα βιογραφικά χωρίζονται αναλόγως την ειδικότητα.
Τώρα το αν έχουν βάλει μόνο ένα άτομο να επεξεργάζεται όλες τις ειδικότητες, τότε τι να πούμε.

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι παράνομο να πηγαίνουν οι αιτήσεις σε ένα συγκεκριμένο email και όχι σε portal.
Το οτι θεωρώ την απάντηση του προέδρου πρόοδο, έχει και μια δόση ειρωνείας.
Εγώ στο θέμα συμπεριφοράς αναφέρομαι όταν γνωρίζεις ακριβώς ποιος είναι ο υπεύθυνος της ειδικότητάς σου και δεν απαντάει ούτε αυτός.

Προσωπικά φίλε δε δέχομαι να μη λαμβάνεις απάντηση έστω και αρνητική.
Δε γίνεται να σου απαντάνε κολοσσοί της αεροπορίας που λαμβάνουν πραγματικά χιλιάδες emails από όλο τον κόσμο και να μη σου απαντάνε οι άρχοντες και οι "γ@μ@ω" των Ελληνικών εταιριών.
Αναφέρομαι πάντα όχι σε άμεση απάντηση. Οι μεγάλες εταιρίες το πολύ σε 2 εβδομάδες σου έχουν απαντήσει ή διαφορετικά μπορείς μόνος σου να δεις την πορεία του βιογραφικού σου.
Πιστεύεις πως είναι ακατόρθωτο στην περίπτωση της κάθε Hellas Airlines :?:

Έχω συναδέλφους που έστειλαν βιογραφικό σε μεγάλη εταιρία του εξωτερικού και μετά από λίγο καιρό έλαβαν ακριβώς το ίδιο κείμενο.
Τι κόστος έχει το copy-paste μιας αρνητικής απάντησης;
Πόσο λεπτά χρειάζεται μια έμπειρη γραμματέας με ECDL να κάνει αυτήν τη διαδικασία;