Προσλήψεις στην Hellas Airlines

Re: Hellas Airlines!

Δε κατάλαβα τι σημαίνει η ερώτηση ¨ για αεροσυνοδους ειναι το open day ¨ .
Δηλαδή οι αεροσυνοδοι μπορούν να επιλέγουν απο τον οποιδηποτε?
Αλλα σωστά τα λέτε, στην Ελλάδα ζούμε. Μεγαλειο........

Νομιζω οτι ειπανε οτι ειναι open day για αεροσυνοδους δεν ειμαι σιγουρος. Λογικα στο open day θα παραλαβουν τα βιογραφικα και θα κανουν μια παρουσιαση το τι θελουν να δημιουργησουν δεν νομιζω να χρειαζεται HR για αυτο .

Κάπου χάσαμε την μπάλα παιδιά, να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα:
1ον ναι, το open day που έχει ανακοινωθεί για τις 15/9 είναι μόνο για θέσεις αεροσυνοδών και 2ον open day θα πει πως μπορεί να πάει για συνέντευξη όποιος θέλει, χωρίς πρόσκληση δηλαδή ή διαδικασία προεπιλογής εκ των προτέρων από την εταιρία. Εκεί εκτός απο τη συνέντευξη μπορεί οι υποψήφιοι να υποβληθούν και σε άλλες δοκιμασίες και αξιολογήσεις για παράδειγμα μετρήσεις βάρους/ύψους, ψυχομετρικά ή κάποιου άλλου είδους τέστ (πολλαπλών επιλογών). Συνήθως αυτά γίνονται για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι επιτυχόντες καταλήγουν στην προσωπική συνέντευξη όπου πέφτουν οι τελευταίες "παντόφλες" για να μείνουν αυτοί που θα επιλέξει η ομάδα αξιολόγησης για πρόσληψη. Τώρα τι ακριβώς σχεδιάζει η Hellas για εκείνη τη μέρα μου είναι δυστυχώς άγνωστο!

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Αγαπητέ φιλε rwy 32,
η ένσταση μου αφορα το διαχωρισμό μεταξυ έμπειρων και απειρων υποψηφίων.
Οι απειροι να πανε σε open day, οι έμπειροι να περάσουν interview.
Εξ αλλου ποιοι θα αξιολογήσουν ποιους?
Το ανύπαρκτο hr οπως πολυ σωστά ειπε αλλο μέλος το καθε άνεργο κοριτσι που ψάχνει για εργασία και της ακούγεται πολυ ωραίος ο τίτλος αεροσυνοδος, και με ποια κριτήρια ? Αυτά που έγραψες, Ύψος,Βάρος?
Γιατι αν αυτά θεωρούνται κρητιρια, τότε,ναι εχουμε χάσει τη μπάλα.
Για αυτο και εχουμε αφησει το επάγγελμα να ξεφτιλιζεται απο κάποιους αλοθρησκους ιδιοκτήτες ´εταιριων´ που βάζουν πάνω απο ολα το συμφέρον της τσέπης τους και εχουν παει περίπατο και τα δικαιωματα των εργαζομένων και πιο πολυ η ασφάλεια των επιβατών, εκτος αν θεώρητε πως η αεροσυνοδος ειναι μονο γκαρσονα.

Aγαπητά (μερικά) μέλη, προτείνω να διαβάζετε καλά τα όσα γράφετε πριν τα δημοσιεύεσετε. Γιατί είναι εντελώς απαράδεκτο εταιρεία να ζητάει HR head και να κάνει ταυτόχρονα εκδήλωση αναζήτησης προσωπικού, όπου σε όλες τις εταιρείες του κόσμου (που θέλουν να λέγονται σοβαρές) διοργανώνονται αποκλειστικά από το HR τμήμα τους. Τί θα κάνει μετά το HR ' όταν το βρούνε.. Θα ελέγχει τις τυρόπιτες για το σέρβις; Και άλλα τέτοια όμορφα που μου προκαλούν πάντα ρίγος. Σαν τις συνεντεύξεις τύπου. Αλήθεις (λίγο off :oops: )..εκείνος ο άνθρωπος "θυσία" του μάρκετινγκ των Αυτικρστορικών, υπάρχει ακόμα;

δικός σας

Πες τα άνθρωπε μου.
εκτος και αν φωνάξουν τους φίλους μας τους γερμανους οπως έκανε η ΟΑir για να αξιολογήσουν.....

pegasos":2lz5ijuq said:
Αγαπητέ φιλε rwy 32,
η ένσταση μου αφορα το διαχωρισμό μεταξυ έμπειρων και απειρων υποψηφίων.
Φίλε pegasos ομολογώ οτι διατύπωσή σου "δηλαδή οι αεροσυνοδοί μπορούν να επιλέγουν από τον οποιοδήποτε" με ψιλομπέρδεψε και γιαυτό προσπάθησα να εξηγήσω τι είναι (συνήθως) το open day. Τώρα σε αυτό που λες περί έμπειρων και άπειρων σίγουρα δεν έχεις άδικο αλλά στο τέλος είναι θέμα της εταιρίας το τι ακριβώς επιδιώκει από τους αεροσυνοδούς της. Μπορεί να θέλει κοριτσάκια για να δώσει το image του "φρέσκου αέρα" και να αφήσει τα περί ασφάλειας σε δεύτερη μοίρα, ή όπως λες και συ να εκτιμήσει προϋπηρεσία, ικανότητες και προσόντα περισσότερο από το ζύγισμα λες και μιλάμε για κατσίκια το πάσχα! Διότι ωραία είναι η bimbo όταν σκύβει να πίασει τον κάτω-κάτω δίσκο στο καρότσι της αλλά όταν της πνιγεί ένας επιβάτης και τα χάσει ή αρχίσει να ψάχνει γιατρούς και νοσοκόμους από το ΡΑ αντί να κάνει τη Heimlich manouvre στον επιβάτη όσο πιο γρήγορα γίνεται, ή δεν μπορεί καλά καλά να κλείσει την πόρτα του 320 χωρίς βοήθεια τότε τι κερδίζει ακριβώς η εταιρία; Και ας μην αποκλείουμε και την περίπτωση να διαχωριστούν στο open day οι έχοντες προϋπηρεσία και να περάσουν από άλλη διαδικασία. Όσο για το ακέφαλο HR μπορεί να έχει κλείσει η θέση απλά να μην έχει αφαιρεθεί από το site λόγω αλλων προτεραιοτήτων της εταιρίας, τι να πω!

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

https://www.facebook.com/HellasAirlines/posts/477189325638445

Η Hellas Airlines ανακοινώνει πως λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων για τις θέσεις των αεροσυνοδών, από τη διαδικασία της συνέντευξης θα περάσουν μόνον όσοι/ες υποψήφιοι/ες λάβουν τη σχετική ηλεκτρονική πρόσκληση.

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες προσέλθουν στο Domotel Xenia Βόλου την 15η Σεπτεμβρίου 2012, χωρίς να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους στην ιστοσελίδα μας, θα ειδοποιηθούν για να περάσουν από συνέντευξη στο προσεχές διάστημα.

Έλαβα την ηλεκτρονική πρόσκληση 12 ώρες μετά αφού έστειλα το CV μου και την έλαβε επίσης και ένας φίλος μου. Αυτό που με απασχολεί και νομίζω και εσάς φίλοι μου, είναι πόσα δίνουν? Γιατί αν οι μισθοί είναι 800 ευρώ(πολλά λέω?), μόνο αν είσαι μόνιμος κάτοικος της περιοχής θα μπορείς να πετάς για την Hellas :twisted: !!!

Είστε από Βόλο εσείς που τη λάβατε; Γιατί εμένα που μένω Αθήνα δε μου έστειλαν τίποτα..