Προσφορά εργασίας-προσλήψεις Χειριστών Α/ΦΩΝ

Πριν απο καιρο,ειχα μιλησει με ενα πιλοτο της aegean,προσφατα διορισμενο.Τον ρωτησα λοιπον για το αν θα γινουν προσληψεις,τι ακουγεται,αν χρειαζεται κοσμο η εταιρια κτλ.Με ενα υποτιμητικο και απαξιωτικο υφος μου απαντησε οτι ηταν οι τελευταιοι που προσεληφθησαν και οπως χαρακτηριστικα μου απαντησε,"εκλεισαν οχι μονο την πορτα αλλα και το φως".Με λιγα,δεν θα ξαναγινονταν προσληψεις συμφωνα με αυτον.Αυτου του τυπα θα θελα να του δειξω τις προκυρηξεις και να του τις τριψω στη μουρη.
Εκτος απο αυτο το περιστατικο,ειναι χαρακτηριστικο οτι με οσους πιλοτους (εν ενεργεια και εμπειρους) εχω μιλησει,μου εχουν μιλησει με τα πιο αποθαρρυντικα σχολια για το αν ειναι να ακολουθησω αυτην την καριερα.Μου ελεγαν τα χειροτερα,οτι δεν θα ξαναγινουν προσληψεις,οτι ειναι χαλια ο τροπος ζωης,οι αποδοχες,οτι θα διωξουν κοσμο και γενικα προσπαθουσαν να βρουν καθε τι προκειμενου να με μεταπεισουν.Και φτανουμε λοιπον σημερα οπου και οι δυο εταιρειες ζητανε πιλοτους.
Θελοντας ή οχι,ειναι γεγονος οτι το επαγγελμα του πιλοτου ειναι ενα "κλειστο" και ιδιαιτερο επαγγελμα.Και οσο υπαρχουν λιγες εταιρειες,ο καθενας θα φοβαται για τη δουλεια του,οσες ωρες κι αν εχει,οση εμπειρια και αν εχει.Λογικο ως ενα σημειο.Βεβαια,δεν πιστευω οτι οι τυποι αυτοι θα ηταν το ιδιο αποθαρρυντικοι και για τα παιδια τους αν ενα πρωι τους ελεγαν οτι θα ηθελαν να ακολουθησουν αυτο το επαγγελμα.Οποτε,παιδες,παρολο που (μεχρι στιγμης?) ειμαι εξω απο το χωρο,ευχομαι σε ολους σας,καλη επιτυχια!Να προσληφειτε,και να κανετε την καριερα που γουσταρετε και σας αξιζει!

Καταρχάς χαλάρωσε.
Τι σχέση έχει ότι ζητάνε πιλότους η δυο εταιρίες με τις συνθήκες που ζούν καθημερινά στην δουλειά οι πιλοτοι στην Ελλαδα;; Ειναι τυχαιο οτι φευγουν καθημερινα για αλλες χωρες;;

ΝΑΙ τα λεφτα ειναι λιγα
ΝΑΙ το προγραμμα ειναι χαλια
ΝΑΙ ειχαν πει δεν θα περναν καινουργιο κοσμο
ΝΑΙ λεγαν μαλλον θα διωξουν κοσμο (για ρωτα τα παιδια στην Olympic air πόσους εχουν διωξει να παρεις την απαντηση σου)

τιποτα δεν ειναι ψεμματα ...

κανε οτι γουσταρεις με την ευλογια του Θεου .. μη ακους κανεναν, αλλα κατι ξερουν αυτοι που ειναι ηδη στην δουλεια.

Παιδιά όποιος γουστάρει να γίνει επαγγελματίας αεροπόρος θα γίνει, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα.Μην ακούτε λοιπόν τον κάθε καραγκιόζη τι λέει και πώς το λέει.
Ο καθένας μιλάει όπως τον βολεύει γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατήσει τη θεσούλα του και να το παίζει μάγκας.Μη ρωτάτε λοιπόν και διαβάστε να πετύχετε
το στόχο σας κι όποιος έχει τα απαραίτητα ας βάλει το χέρι στην τσέπη τώρα που είναι νωρίς γιατί ο καιρός περνά και πίσω δε γυρνά.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ προς κάθε ενδιαφερόμενο.

ΝΙΚΟΣ :great:

Mile High Club":1nz23ewg said:
Καταρχάς χαλάρωσε.
Τι σχέση έχει ότι ζητάνε πιλότους η δυο εταιρίες με τις συνθήκες που ζούν καθημερινά στην δουλειά οι πιλοτοι στην Ελλαδα;; Ειναι τυχαιο οτι φευγουν καθημερινα για αλλες χωρες;;
Ειμαι πολυ χαλαρος!
Eγω ξερω πιλοτους (πρωην Αιγαιου,νυν ΟΑ) που κλαιγονται,αποθαρρυνουν κοσμο,αλλα εδω ειναι,και δεν φευγουν.Και συνεχιζουν το ιδιο.Γενικα,μας αρεσει να κλαιγομαστε,πιο πολυ απ'οτι να λεμε να τα πραγματα οπως ειναι!

Mile High Club":1nz23ewg said:
ΝΑΙ τα λεφτα ειναι λιγα
ΝΑΙ λεγαν μαλλον θα διωξουν κοσμο (για ρωτα τα παιδια στην Olympic air πόσους εχουν διωξει να παρεις την απαντηση σου)
Γειτονας μου που πεταει στα dashακια μου λεγε αυτα που μου λες και εσυ οταν ειχα μια κουβεντα τον γεναρη ή τον φλεβαρη.Επισης,στην global απο εκεινη την περιοδο μου λεγαν για προσληψεις στο μελλον.Δεν θελω να πω κατι για την εταιρεια.Ειχα παντα την πισινη να αποτελουν τα λογια αυτα δελεαρ,δεδομενων των συνθηκων.Οταν,λοιπον,του ειπα του φιλου μου-πιλοτου αυτα που μου ειχαν πει στη σχολη,μου ειπε οτι ακριβως γραφεις παραπανω.Τα λεφτα λιγα,θα χαλας πολλα στα διοδια,δεν θα εχεις ουτε λεφτα για τιποτα,δεν θα σου φτανουν (λες και ειναι πολλες οι δουλειες με πρωτο μισθο 1500 ευρω).Θες να σου πω τι εγινε μετα;Μια μερα,με σταματησε στο δρομο και με κατεβασμενο το κεφαλι μου πε "ειχες δικιο".
οποτε,πια,δεν δεχομαι τιποτα...Ολοι οι κλαδοι εχουν προβλημα.Δεν εγινε ξαφνικα ο αεροπορικος κλαδος ο πιο μαυρος στον κοσμο.Μην τα μαυριζουμε λοιπον αδικα.Οποιος αξιζει (ή εχει δοντακι..),θα προχωρησει.Τελος!

Επειδη ξεφυγαμε,ας μεταφερθουν τα off topic εκει που αξιζουν,με συγχωρειτε!

Σου είπε ότι έχεις δίκιο σε τι;;
Θα συμφωνήσω ότι υπάρχει μια γενική γκρίνια στους χειριστές, αλλά με το δίκιο τους. Το να φύγεις απο την χώρα δεν είναι και το πιό έυκολο, ειδικά αν έχεις οικογένεια κτλ. γιαυτό βλέπεις το 80% που φέυγει είναι άτομα που δεν έχουν οικογένειες και είναι σχετικά νέοι στην ηλικία. Στην Ελλάδα αν μπορείς να βρείς δουλειά (που το εύχομαι) θα βάλεις πολύ καλή εμπειρία, και θα βάλεις πολλές ώρες μέσα σε ενα μικρό διαστημα αλλά μέχρι εκεί ...

ΥΓ - 1500 ευρω είναι πολλά;; καταλαβαίνεις τι δουλειά κάνεις ;; με αυτη την νοοτροπια έχουμε φτάσει εδω ..

Εκτος απο αυτο το περιστατικο,ειναι χαρακτηριστικο οτι με οσους πιλοτους (εν ενεργεια και εμπειρους) εχω μιλησει,μου εχουν μιλησει με τα πιο αποθαρρυντικα σχολια για το αν ειναι να ακολουθησω αυτην την καριερα.Μου ελεγαν τα χειροτερα,οτι δεν θα ξαναγινουν προσληψεις,οτι ειναι χαλια ο τροπος ζωης,οι αποδοχες,οτι θα διωξουν κοσμο και γενικα προσπαθουσαν να βρουν καθε τι προκειμενου να με μεταπεισουν.

Ακριβώς τα ίδια έχω ακούσει και εγώ. Ακόμη και απο φίλους πιλότους, αλλά και απο φίλους που φοιτούν σε άλλες σχολές. Δεν θα το κρύψω οτι ήταν και ενας λόγος που καθυστέρησα 2-3 χρόνια να ξεκινήσω σε κάποια σχολή. Το αποτέλεσμα ποιό ήταν? Ολοι οι υπόλοιποι να έχουν προοδεύσει και εγώ να ψάχνομαι και να ψειρίζω τα πράγματα.
Ισως θέλουν να επικρατεί ή άποψη, "όσο πιο λίγοι τόσο πιο καλά".
Είναι δεδομένο οτι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο το επάγγελμα του πιλότου. Κορεσμός υπάρχει και στο επάγγελμα του δικηγόρου, του γιατρού, του μηχανικού, κλπ. Ολοι προσπαθούν στη συνέχεια να βολευτούν με κάποιο τρόπο και κάποια στιγμή θα το καταφέρουν. Μην τα παρουσιάζουμε λοιπόν όλα κατάμαυρα. Ναι είναι μαύρα τα πράγματα, αλλά με επιμονή, υπομονή και θέληση μπορεί κάποιος να πετύχει αυτό που θέλει.
Το μόνο αρνητικό σε αυτό το επάγγελμα είναι οτι μέχρι να αρχίσουν να μπαίνουν λεφτά στην τσέπη, θα πρέπει προηγουμένως να βγαίνουν, για να συντηρούνται τα πτυχεία.

ΝΑΙ τα λεφτα ειναι λιγα
Δεν θα διαφωνήσω. Αλλά όποιος κάτσει και αρκεστεί σε αυτά, δεν πρόκειται ποτέ να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα...που λέμε...
Η κατάσταση είναι δύσκολη (στην Ελλάδα), αλλά υπάρχουν και οι ευκαιρίες του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα αν μπορείς να βρείς δουλειά (που το εύχομαι) θα βάλεις πολύ καλή εμπειρία,
Λόγω των κοντινών αποστάσεων των αεροδρομίων :great:

ΥΓ - 1500 ευρω είναι πολλά;; καταλαβαίνεις τι δουλειά κάνεις ;; με αυτη την νοοτροπια έχουμε φτάσει εδω ..
Και ποιός φταίει? Ισως μερικοί κονομημένοι που θα δούλευαν και τζάμπα για να βάλουν ώρες σε τύπο, με σκοπό αργότερα να φύγουν στα ξένα. Κάποια στιγμή θα αρχίσει να γίνεται και αυτό...

Και να μου λέγαν τα χειρότερα για το επάγγελμα, ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ .. λάθος δικό σου που δεν άρχισες νωρίτερα. Αν έχεις το όνειρο, να το κάνεις ..τέλος. Εγώ προσωπικά το αγαπώ και δεν θα το άλλαζα με τίποτα, αλλά στην Ελλάδα θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε ...
Για τα λεφτά τι να πω;; Όταν φέυγουν 10 χειριστές το μήνα για αυτό το λόγο και η εταιρία λεει "Στο καλό" ... εσύ βρες την άκρη. Πρέπει να έρθει η καταστροφή για να βάλουν μυαλό τα κεφάλια.

800 νέους πιλότους με λίγη ή καθόλου εμπειρία επιθυμεί να προσλάβει η British Airways έως το 2016, 400 εκ των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Future Pilot.

Ναι όντως,αλλά η εκπαίδευση θα αρχίσει εντός του 2012 και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο.Το καλό είναι ότι οι
ηλικίες παίζουν από 18 μέχρι και 55.SUPER!!!Αλλά το θέμα είναι ότι η εκπαίδευση θα αγγίξει και μάλιστα θα ξεπεράσει
σε κόστος τις 100000 ευρώ (90000 στερλίνες) επειδή συμπεριλαμβάνεται και το JOC που περιέχει 44 ώρες στον εξομοιωτή
του 737.Τελικά,όσοι πιστοί ας προσέλθουν.Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για κάθε νέο άνθρωπο που θέλει να επενδύσει σε μια λαμπρή καριέρα. :)

Παιδια οι προσληψεις με τι συμβαση γινονται?