Ποιά αεροσκάφη θέλετε για αντικατάσταση των Β734 της ΟΑ

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Τα Β734 της ΟΑ θέλω να αντικατασταθούν με...

• Α320 (Α318/319/320/321)

Votes: 43 55,8%
  • Β737NG (Β737-600/700/800/900)

Votes: 28 36,4%
  • Β717-200 (και ίσως Β717-300 αν γίνει πραγματικότητα)

Votes: 3 3,9%
  • ΜD-90-30

Votes: 3 3,9%

• Total voters
    77
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Πόσο ρόλο παίζει η τεχνογνωσία της τεχνικής βάσης για την επιλογή κάποιου νέου α/φ; Αν υπάρχει για τα 734 αυτό σημαίνει πως είναι πιο "λογικό" να προτιμήσει τα 736-7-8? Το γεγονός πως έχει τα 340 σημαίνει πως μπορεί να γνωρίζει και τα 319-20? :shock:

Προσωπικά θα προτιμούσα 737NG. Η πρόσφατη εμπειρία μου με τα αεροσκάφη της MALEV με έκανε να τα εκτιμήσω πολύ :great:

737! το πολύ 717 .- :lol:

George":zabk629t said:
Θα κρατήσει για πάντα τα 734 και σε κάμποσα χρόνια από τώρα θα είναι πλέον μια ρετρό εταιρία που όλοι θα θέλουν να πετάξουν μαζί της, γιατί θα προσφέρει τη...ρομαντική νοσταλγία του παρελθόντος. Αυτό θα πει διαφοροποίηση!

:great: το μονο σιγουρο ειναι αυτο. και μαλιστα το καθενα με διαφορετικο βαψιμο. θα μας βγουν τα ματια..

al.porto":2lh00htw said:
Αν και το δημοψήφισμα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα τα 737 ΝG, για διαφοροποίηση προϊόντος, λόγω της τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί από τα 732, 733, 734, για να μη γεμίσει το χαμπ από 320 family και επειδή (σαν πισταδώρος) πιστεύω ότι τα 737 είναι πιο βολικά στην εξυπηρέτηση. Επίσης, μερικά Embraer για εσωτερικά και δημοφιλή regional δρομολόγια 8)

Αμα είναι χύμα είναι πιο εύκολο το 737. Αν είναι όμως πολλά θα μπορούσαν να είναι με LDW.

Εγώ εκλαμβάνω την εφάνταστη δημοσκόπηση ως με ποιά αεροσκάφη θα επιθυμούσατε να πετάξετε ?? Είναι πολύ ωραίο σαν θέμα , αλλά με την παρούσα κατάσταση στην εταιρεία , δεν ξέρω αν ακόμη και οι υπεύθυνοι σκέφτονται την αντικατάσταση. Βέβαια είναι προτιμότερο αεροσκάφη καινούρια που δεν θα βγάζουν στην εταιρεία τεχνικής φύσεως έξοδα , όπως τώρα με τα δεκαετίας 737, αλλά πόσο εύκολα μπορεί τώρα η Ολυμπιακή να αγοράσει ένα καινούριο 320?? Και λέω να αγοράσει , γιατί οι ενοικιάσεις (τακτκή που ακολουθεί ως μιαν άλλη κολυμπήθρα του Σιλωάμ , για να σώσει το πτητικό της έργο στην ολότητά του) μάλλον λανθασμένη κίνηση ήταν και πολύ επίφοβη -όπως αποδείχτηκε- για την ασφάλεια πτήσεων.
Θα αναζητούν α/η για αντικατάσταση και λόγω οικονομικού την τελευταία στιγμή , στα πρόθυρα κινδύνου του πτητικού έργου στο high season του καλοκαιριού θα ξαναενοικιάσουν ότι ΄βρούν με άρωμα ισπανίας ,ή πολωνίας ... και πιάστε και την Υπερμάχω παιδιά πριν την απογείωση. Σίγουρα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα , απλά φοβαμαι να μην γίνουν.
Για να απαντήσω και στην δημοσκόπηση , εγώ θα προτι΄μούσα 320 . Νομίζω πως η επιλογή του τύπου από την Α3 είναι επιτυχημένη και θα ήταν πολυ καλή λύση και για την ΟΑ. Η καμπίνα στο 320 είναι ιδιαίτερα άνετη και η προσγείωση πολύ πιο "ανώδυνη" από ότι με 737 ή Νg. ΑΑα και θα ήταν και η ΟΑ on fashion που λέμε ... μιας και ολοένα και περισσότερες περιφερειακές εταιρείες προτιμούν τον τύπο για πτήσεις έως και 4 ώρες.

Καλημερα σε ολους,καλως σας βρηκα φιλοι μου.
Ωραια παρεα εχετε εδω!

Θα προτεινα B737/738/739,ετσι δε θα χρειαστουν νεες εκπαιδευσεις χειριστων,που τοσο πολυ κοστιζουν,ενω η τεχνογνωσια γενικως στα 737 ειναι τεραστια...
Δυστυχως ομως ο ανταγωνισμος που της γινεται,ειναι τετοιος που μαλλον-αν τελικα επιβιωσει-θα στραφει προς τα Α319/320/321...
Ολα τα παραπανω σε long term Dry-lease φυσικα,γιατι για αγορα ουτε λογος!

eagle1":34wwz2to said:
Δυστυχως ομως ο ανταγωνισμος που της γινεται,ειναι τετοιος που μαλλον-αν τελικα επιβιωσει-θα στραφει προς τα Α319/320/321...
Ολα τα παραπανω σε long term Dry-lease φυσικα,γιατι για αγορα ουτε λογος!

Η Ο,Α θα κλείσει και δε θα χρειαστεί να αγοράσει τίποτα.Αντίθετα,το ΓΕΑ σχεδιάζει την αγορά ενός αεροσκάφους ως vip της Ελληνικής κυβέρνησης,στα χνάρια του Air Force One των ΗΠΑ.Ενδιαφέρονται για Boeing 767 ή Airbus 320.Όταν θα κλείσει η Ο.Α,ή θα πουληθεί (χαριστεί...) σε ιδιώτες,θα κοπούν τα δωρεάν ταξίδια των κυβερνώντων,οπότε θέλουν δικό τους Α/φος.Θα είναι διαμορφωμένο για 50 άτομα.Σύζυγοι,γιοι,κόρες,ανίψια κλπ,θα ταξιδεύουν πολυτελώς...

fotis":1dnd8n25 said:
Επειδή εδώ εκφράζουμε επιθυμίες και μόνο,
εγώ θα ζητήσω να αντικατασταθούν με Α380!!!

Εντελώς όμως μόνο στα όνειρα. :P

Εγώ δε πιστεύω ότι θα κλείσει η ΟΑ, οπότε θα θελήσω αν κάνει καινούριες παραγγελίες να παραγγείλει 737NG (έστω και νοικιάρικα). Και για τους λόγους θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.

Αν και διακρινω μια ταση για Α320, θα προτιμουσα σιγουρα Β737ΝG.

Θα συμφωνησω με το φιλο polakia,δυσκολο να κλεισει.Ο Χ"δακης δηλωσε χθες οτι γυρναει παλι στο σχεδιο Λιαπη ουσιαστικα,εκτος και αν αυτο το κανει για εσωτερικη καταναλωση.
Αν ομως αυτο συμβει τοτε,εχουμε τα Α340 που ανηκουν στο υπουργειο οικονομικων νομιζω...
Ενα απο αυτα λοιπον μπορει να μετατραπει ωστε να εκτελει χρεη Air Force One,χωρις ομως τον εξοπλισμο για τον ελεγχο των πυρηνικων... :lol:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.