Περιστατικό σε πτήση της Α3 ΑΤΗ-TLV

• Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
gonso":3si4dy8i said:
Όταν σου θέτουν ένα δίλημμα, δεν απαντάς με ένα άλλο. Είναι σαν να σου λέω "Ψωμί ή τυρί;" και να απαντάς "Εγώ θα το γενίκευα, φρυγανιά ή βούτυρο;". Η ερώτηση/δίλημμα που έθεσα ήταν απόλυτα σαφής και δεν θέλω να την απαντήσεις! Είναι κάτι που θα το απαντήσεις στον εαυτό σου. Μόλις το απαντήσεις, θα ξέρεις από ποιά μεριά της μάντρας βρίσκεσαι και ανάλογα θα δικαιολογήσεις ή όχι το συμβάν στο α/φος της Α3.

Είναι προφανές ότι τέτοια ηθικά διλήμματα δεν χρήζουν απάντησης, είναι απλά τροφή για σκέψη... γιαυτό λοιπόν κι εγώ προσπάθησα να το πάω πιο μακριά γιατί το συγκεκριμένο υποθετικό σενάριο παραείναι ατομικό... το δίκαιο είναι να μπεις στην θέση αυτών που κατά κάποιο ρεαλιστικό τρόπο μπορούν να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις... και επειδή μου αρέσει το υποθετικό να το προσαρμόζω στην πραγματικότητα... στην τραγωδία της HELIOS αν δεν κάνω λάθος τα πολεμικά αεροσκάφη που ανέλαβαν την αναγνώριση είχαν εντολή να καταρίψουν το συγκεκριμένο αεροπλάνο αν δεν υπάκουε στις εντολές τους... θα σκότωναν λοιπόν εν ψυχρώ 120 αθώους, για να σώσουν χιλιάδες άλλους στη γη... θα έκαναν καλά? τις απαντήσεις ας τις δώσει όπως σωστά λες, ο καθένας στον εαυτό του...

Με γνώμονα το παραπάνω σενάριο, πιστεύω να κατανόησαν όλοι πόσο αστείο είναι να κουνάμε το χέρι στους όποιους υπεύθυνους της Α3 και να μιλάμε για ρατσιστική συμπεριφορά, για κανόνες και νομιμότητα...

Φυσικά και κάνεις λάθος.Το αεροπλάνο αυτό ΔΕΝ καταρρίφθηκε και από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρχε τέτοια εντολή.Δεν γίνονται έτσι απλά.
Το ότι τα δύο συμβάντα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους βέβαια προφανώς δε λογίζεται όταν κάνεις συσχετισμούς του τύπου:
"Το μπουζούκι είναι όργανο,ο αστυνομικός είναι όργανο,ο αστυνομικός είναι μπουζούκι".
Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση έχεις με τον (επιχειρησιακό τουλάχιστον) αεροπορικό τομέα.Να σε ρωτήσω όμως κάτι;Γιατί η AEGEAN επικαιροποίησε τις διαδικασίες της αφού όλα έγιναν όπως έπρεπε;

Ουδεπόποτε υποστήριξα ότι έχω σχέση με τον επιχειρησιακό αεροπορικό τομέα, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας... τι ελιτίστικες και ρατσιστικές απόψεις είναι αυτές? όποιος δηλαδή δεν εργάζεται στον αεροπορικό τομέα δεν νομιμοποιείται να έχει άποψη? Αν είναι δυνατόν...

Το ότι δώθηκε εντολή για να καταρριφθεί το συγκεκριμένο αεροπλάνο δεν είναι κανένα κρατικό μυστικό, έχει γραφεί κατά κόρον στον τύπο...

http://www.crashonline.gr/%CE%B1%CF%80% ... B5-%CE%B4/

http://www.tovima.gr/relatedarticles/ar ... aid=167939

υποθέτω ότι εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα, μια που ασχολείσαι στον επιχειρησιακό αεροπορικό τομέα και όντας σε θέση κλειδί γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι έγινε την μοιραία εκείνη ημέρα...

Η Aegean επικαιροποίησε τις διαδικασίες της διότι αντιμετώπισε μια δύσκολη έως απίθανη κατάσταση και όντως δεν είχε έτοιμο ένα μελετημένο σχέδιο αντιμετώπισης... αυτό είναι πασιφανές αλλά άλλο αυτό και άλλο να κατηγορείς συστηματικά την εταιρία για ρατσιστική συμπεριφορά και για παραβίαση κανόνων και νομιμότητας από τον καναπέ του σπιτιού σου... το ξαναγράψαμε... η Α3 είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά και διάλεξε το λιγότερο κακό... η άλλη λύση ήταν πρωτοσέλιδα του στυλ... ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΒΟΛΗ 70 ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ. ΟΙ ΑΠΟΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ...

Computerize, υπάρχει ολόκληρη διαδικασία γι'αυτές τις περιπτώσεις η οποία δεν ακολουθήθηκε. Δύσκολη κατάσταση; Σαφώς και ήταν. Αυτά τα δρομολόγια μοιράζουν απλόχερα τις προκλήσεις στα πληρώματα. Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση όμως ή απίθανη κατάσταση δεν ήταν με τίποτα. Το οτι πρέπει να υπάρχει ευελιξία και να κρίνεις τι πρέπει να γίνει κάθε φορά σίγουρα ισχύει. Οι λόγοι είναι της ίδιας της εταιρίας και η πρωτοβουλία σίγουρα δεν ήταν του πληρώματος. Ούτε μπορούμε να δικάσουμε απο τη στιγμή που δεν ήμαστε εκεί, ούτε όμως και να υποστηρίξουμε με σθένος μια απόφαση για την οποία και η ίδια η εταιρία απολογήθηκε.

Εφημερίδεεεεεεεεες :

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ AEGEAN ΛΟΓΩ ΚΑΥΓΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΒΑΤΩΩΩΩΝ

:great:

Άποψη μπορεί να έχει οποιοσδήποτε χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σωστή.Λάθος σου είπα ότι κάνει λόγω άγνοιας,όχι να μην μιλήσεις.Τα υπόλοιπα δεν αντέχουν σχολιασμό αφού επικαλείσαι το τι μπορεί να έγραφαν στα ΜΜΕ.Αν είχαν γίνει οι κατάλληλοι χειρισμοί ΔΕΝ θα έγραφαν τίποτα γιατί δεν θα είχε γίνει τίποτα,χωρίς να αποβληθεί κανείς ή να αποβιβαστεί οικοιοθελώς ΚΑΝΕΙΣ.
ΥΓ: Η ZU522 δεν καταρρίφθηκε και οι επιβάτες που αποβιβάστηκαν από την AEGEAN ταξίδεψαν και δεν έκαναν αεροπειρατεία αν και νομίζω ότι κάποιοι θα προτιμούσαν να είχαν κάνει για να δικαιωθούν.Έτσι γίνεται όταν θέλεις να προσαρμόσεις όλη την πραγματικότητα επάνω σου και όχι να προσαρμοστείς εσύ σε αυτήν.Γεια σας!

COMPUTERISE":1hkyqywy said:
η άλλη λύση ήταν πρωτοσέλιδα του στυλ... ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΒΟΛΗ 70 ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ. ΟΙ ΑΠΟΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ειδες που τα εχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου;Φερνεις παραδειγμα τιτλων που καμια σοβαρη εφημεριδα η σαιτ δεν θα τα εγραφε ετσι...Εσυ και ο Στεφανος Χιος....ως προς την υπερβολη..

COMPUTERISE":3jgzey0g said:
τι ελιτίστικες και ρατσιστικές απόψεις είναι αυτές? όποιος δηλαδή δεν εργάζεται στον αεροπορικό τομέα δεν νομιμοποιείται να έχει άποψη? Αν είναι δυνατόν...

Φαντάζομαι η δική σας λοιπόν άποψη δεν εμπίπτει στην κατηγορία "κήνσορας της ηθικής". Αυτή είναι reserved για όσους διαφωνούν με εσάς.

Εγώ, επειδή λοιπόν έργάζομαι στον επιχειρησιακό τομέα της αεροπορίας και μάλιστα στη χώρα για την οποία λέτε πως ξέρετε τι θα γινόταν αν τύχαινε το εξής περιστατικό σας λέω πως θα λέω και εγώ την γνώμη μου.

Χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και με ευγένεια χωρίς 'υφάκι'.

Κάτι που θα συμβούλευα και εσάς να κάνετε, παρακαλώ.

alex96":19szdnpk said:
Άποψη μπορεί να έχει οποιοσδήποτε χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σωστή.Λάθος σου είπα ότι κάνει λόγω άγνοιας,όχι να μην μιλήσεις.

Βεβαιότατα αλλά με μια ένσταση... δεν νομίζω ότι είσαι ο υπέρτατος κριτής που αποφασίζει ποιός έχει δίκιο ή άδικο... οι απόψεις καταθέτονται και οι συμφορμίτες διαβάζουν και βγάζουν συμπεράσματα...

alex96":19szdnpk said:
ΥΓ: Η ZU522 δεν καταρρίφθηκε και οι επιβάτες που αποβιβάστηκαν από την AEGEAN ταξίδεψαν και δεν έκαναν αεροπειρατεία αν και νομίζω ότι κάποιοι θα προτιμούσαν να είχαν κάνει για να δικαιωθούν.Έτσι γίνεται όταν θέλεις να προσαρμόσεις όλη την πραγματικότητα επάνω σου και όχι να προσαρμοστείς εσύ σε αυτήν.Γεια σας!

Οι χιλιάδες των νεκρών από τρομοκρατικά κτυπήματα όπου εμπλέκονται αεροπλάνα είναι απτή πραγματικότητα είτε το θέλεις είτε όχι... οι συγγενείς αυτών των χιλιάδων θυμάτων λοιπόν μάλλον έχουν διαφορετική από εσένα απόψη περί προσαρμογής στην πραγματικότητα... το ζητούμενο δεν είναι αν έγινε αεροπειρατεία το ζητούμενο είναι να μηδενήσεις την πιθανότητα να γίνει...

AirServ":19szdnpk said:
Ειδες που τα εχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου;Φερνεις παραδειγμα τιτλων που καμια σοβαρη εφημεριδα η σαιτ δεν θα τα εγραφε ετσι...Εσυ και ο Στεφανος Χιος....ως προς την υπερβολη..

Είδες που είσαι εκτός πραγματικότητας? Την κοινή γνώμη και εδώ και έξω δεν την διαμορφώνουν οι σοβαροί δημοσιογράφοι αλλά οι σοβαροφανείς... συνεπώς η ζημιά σε επικοινωνιακό επίπεδο είτε γράφει ο Χίος είτε ο Πασαλάρης είναι ίδια, για να μην σου πω μεγαλύτερη...

Speedbird8":19szdnpk said:
Εγώ, επειδή λοιπόν έργάζομαι στον επιχειρησιακό τομέα της αεροπορίας και μάλιστα στη χώρα για την οποία λέτε πως ξέρετε τι θα γινόταν αν τύχαινε το εξής περιστατικό σας λέω πως θα λέω και εγώ την γνώμη μου.

Χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και με ευγένεια χωρίς 'υφάκι'.

Κάτι που θα συμβούλευα και εσάς να κάνετε, παρακαλώ.

Ειλικρινά δεν σας εννοώ... ο καθένας έχει την γνώμη του και γράφει, στα πλαίσια της κοσμιότητας, ότι θέλει... συνεπώς κανένας δεν σας φιμώνει, μην έχετε παραισθήσεις, γράψτε ότι θέλετε ελεύθερα δεν θα σας παρεξηγήσω... αλλά για τις συμβουλές, περιοριστείτε σας παρακαλώ στα του οίκου σας...

Εν τάξει, ότι πεις.Κάποιες ερωτήσεις σου έχω: Η ZU522 κατέπεσε από τρομοκρατική ενέργεια;Οι ύποπτοι για τρομοκρατία επιβάτες της AEGEAN (που μόνο εσύ τους χαρακτηρίζεις έτσι τελικά) πως και ταξίδεψαν τελικά και δεν έκαναν αεροπειρατεία;Το μετάνοιωσαν; Αν και αυτό στο ρώτησα και προηγουμένως αλλά δεν απάντησες.
ΥΓ: Σίγουρα οι απόψεις ειδικών έχουν περισσότερη σημασία από κάποιου μη ειδικού.Αλλιώς,να σε προσλάβουμε γενική διευθύντρια για να κάνουμε ότι λες εσύ επειδή το λες.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.