COMPUTERISE
First-Class-Member
gonso":3si4dy8i said:Όταν σου θέτουν ένα δίλημμα, δεν απαντάς με ένα άλλο. Είναι σαν να σου λέω "Ψωμί ή τυρί;" και να απαντάς "Εγώ θα το γενίκευα, φρυγανιά ή βούτυρο;". Η ερώτηση/δίλημμα που έθεσα ήταν απόλυτα σαφής και δεν θέλω να την απαντήσεις! Είναι κάτι που θα το απαντήσεις στον εαυτό σου. Μόλις το απαντήσεις, θα ξέρεις από ποιά μεριά της μάντρας βρίσκεσαι και ανάλογα θα δικαιολογήσεις ή όχι το συμβάν στο α/φος της Α3.
Είναι προφανές ότι τέτοια ηθικά διλήμματα δεν χρήζουν απάντησης, είναι απλά τροφή για σκέψη... γιαυτό λοιπόν κι εγώ προσπάθησα να το πάω πιο μακριά γιατί το συγκεκριμένο υποθετικό σενάριο παραείναι ατομικό... το δίκαιο είναι να μπεις στην θέση αυτών που κατά κάποιο ρεαλιστικό τρόπο μπορούν να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις... και επειδή μου αρέσει το υποθετικό να το προσαρμόζω στην πραγματικότητα... στην τραγωδία της HELIOS αν δεν κάνω λάθος τα πολεμικά αεροσκάφη που ανέλαβαν την αναγνώριση είχαν εντολή να καταρίψουν το συγκεκριμένο αεροπλάνο αν δεν υπάκουε στις εντολές τους... θα σκότωναν λοιπόν εν ψυχρώ 120 αθώους, για να σώσουν χιλιάδες άλλους στη γη... θα έκαναν καλά? τις απαντήσεις ας τις δώσει όπως σωστά λες, ο καθένας στον εαυτό του...
Με γνώμονα το παραπάνω σενάριο, πιστεύω να κατανόησαν όλοι πόσο αστείο είναι να κουνάμε το χέρι στους όποιους υπεύθυνους της Α3 και να μιλάμε για ρατσιστική συμπεριφορά, για κανόνες και νομιμότητα...