Πενταήμερη Γ΄ Λυκείου

και που θα κάνετε το αρχικό της εκδρομής με τα καπνογόνα? στο el βανιζέλο? εγώ έχω ακόμα 2 χρονια να πάω τρίτη (2a είμαι) και το πλοίο θα κανεις ότι mlk σου κατεβει
 
Και με το αεροπλάνο δεν ειναι ασχημα. Φυσικά εμείς (εν έτη 1999) δεν είχαμε και άλλη επιλογή μιας και από Γερμανια δεν πας έτσι απλά Κρήτη, πόσο μάλιστα και με άλλο μέσο πλήν του αεροσκάφους. Αλλά οι δύο στάσεις στη Θεσσαλονικη και στην Αθήνα σε συνδυασμό με την σχετική καθυστέρηση στο Ελληνικά δημιούργησαν πολύ καλές αναμνήσεις ;)
 
e

opos ipe ke o stelaras ali fasi ine to karavi.eki mpori ke na........................... :oops: eno sto aeroplano ;)


Kala ama itan germania aki 4-5ores taxidi ee? orea fasi ke afti,ala athens-chania se 1 ora (GIA PENTHIMERI) then lei
 
Πενταήμερη είχα πάει Ρόδο και το σχολείο μου ξεκίνησε από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς με λεωφορεία+πλοία :!:
Δε λέω καλή εμπειρία το πλοίο δεδομένων των οργισμένων νιάτων, αφασία κατάσταση, χαβαλές κτλ αλλά ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου ειδικά στην επιστροφή. Βέβαια λέγεται, και είναι αληθές, πως σε καταστάσεις απόλυτης κούρασης λέγονται και γίνονται καλύτερα :)

Αν δεν απατώμαι τουλάχιστον η Α3 πρέπει να κάνει και charter για τους δημοφιλείς προορισμούς των 5ήμερων εκδρομών. Ψάξτο λίγο.
 
Re: e

pilot767":1i7fqrar said:
Kala ama itan germania aki 4-5ores taxidi ee? orea fasi ke afti,ala athens-chania se 1 ora (GIA PENTHIMERI) then lei
Παραπάνω. Στις 6 το πρωί με το τρένο στο αεροδρόμιο απο εκεί αναχώρηση στις 9.30 προς ATH via SKG, με άφιξη στις 14.30 και μετά προς Ηράκλειο.

Με την καθυστέρηση τελικα στις 8 το βράδυ φτάσαμε. Αλλά η εκδρομή μας ήταν 7ήμερη οπότε ... who cares ;)
 
j

me ti aeroplano irthate an epitrepete aki? :?:


Fantazome tha enioses ena skirtima molis to adikrises(plane)
eee??????????? :D
 
Μου φαίνεται λίγο παράξενο που γίνεται συζήτηση περί πλοίου για 5ήμερη εκδρομή! :? Από Θεσσαλονίκη, όλες οι περιπτώσεις 5 ή 7ήμερων εκδρομών που γνωρίζω γίνονται με αεροπλάνο εδώ και πολλά χρόνια... Εμείς είχαμε πάει 7ημερη εκδρομή στην Κύπρο το 2001 με την Cyprus (charter). Βέβαια όλα αυτά οργανώθηκαν από ταξιδιωτικό πρακτορείο, κάτι που γίνεται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων... και δεν έρχονται σε επαφή οι ίδιοι οι μαθητές με αεροπορικές, ξενοδοχεία κτλ...

Και οι 3 εταιρείες (Olympic, Aegean, Cyprus) προγραμματίζουν charter πτήσεις την περίοδο εκείνη για την εξυπηρέτηση των σχολικών εκδρομών. Σχετικά με τον χαβαλέ... έγινε αρκετός και στο αεροπλάνο, αλλά και τις υπόλοιπες 7 μέρες στην Κύπρο.
 
Το πρόγραμμα είχε δυο φορές 734, μία φορά 732 και μια φορά ATR72 με επιβατες σχεδόν μονο εμάς. Ολυμπιακή φυσικά, με την φάση να φτάνεις HER και να σου λέει φίλος "Α, καλά αυτό το αεροσκάφος ήταν πιο καινουγιο από το προηγούμενο από DUS". Όταν τον ρώτησα πως το κατάλαβε αυτό μου λέει: "Ε! αυτό κουνούσε λιγότερο!" :rolleyes:

Σημείωση: Ήταν ένα 732 και το "προηγούμενο" ήταν ένα 734... :wall:
 
Εγώ θά συμφωνήσω μέ τον Stelios οτι ειδικά στήν περίπτωση τής πενθήμερης (καί όχι πενταήμερης,όπως κακώς επεκράτησε να λέγεται) η λύση τού πλοίου είναι η πιό ενδεδειγμένη.Καί το λέω αυτό παρ'όλο που μού αρέσει καί το αεροπορικό ταξίδι.Αλλά πώς να το κάνουμε,στο αεροπλάνο δέν έχεις πολλά περιθώρια γιά χαβαλέ (μιλάω εκ πείρας,από σχολικό ταξίδι στό Παρίσι μέ αεροπλάνο τόν Αύγουστο τού 1970-πόσο μάλλον τώρα που τά πάντα είναι ακόμα πιό ελεγχόμενα)...

Την εποχή που κάναμε την δική μας πενθήμερη -Απρίλιος 1973- δέν υπήρχε ούτε Aegean ούτε τίποτε άλλο,τό αεροπορικό ταξίδι ήταν σαφώς πιό ακριβό καθώς δέν υπήρχαν ευκαιρίες γιά χαμηλές τιμές κλπ καί έτσι πήγαμε στην Ρόδο μέ το "Κολοκοτρώνης",ταχύτατο πλοίον (15-16 μίλια) που έκανε τη διαδρομή σέ 21 ώρες και κάτι.Αν είχαμε προγραμματίσει να πάμε αεροπορικώς θά μάς στοίβαζαν σέ ένα από τά διαβόητα DC6 που έκαναν το δρομολόγιο "τώ καιρώ εκείνω",γιατί προφανώς ήταν αδύνατο νά διαθέση η ΟΑ κάποιο από τά B707 ή B727 ειδικά γιά μάς...
 
Top