Πενταήμερη Γ΄ Λυκείου

• Thread starter Thread starter flying_sotoman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το ξαναγράφω το ποστ αυτό.
Θα συμφωνήσω με τον aakunz, ότι οι εκδρομές όχι μονό οι πενθήμερες είναι μια μεγάλη μαφία. Το σχολείο μας έχει για ταξιδιωτικό πράκτορα τον Vlasopoulos Travel (το πρακτορείο το οποίο έχει η μίση Αττική). Οι προορισμοί είναι ακόμα οι κλασικοί Ρόδος, Κρήτη, Κέρκυρα και λίγο η Κύπρο. Άμα έχει και νορμάλ μαθητές το σχολείο τότε μπορεί να πάνε καμία Ιταλία που είναι της μόδας αλλά και Τσεχία ή Αυστρία. Στους ελληνικούς προορισμούς ο πράκτορας έχει τους δικούς τους ανθρώπους εκεί (παράδειγμα ταβέρνα, ξενοδοχεία μέχρι και μαγαζιά με σουβενίρ) και στην Σαντορίνη πέρυσι τύχαινε συνέχεια να είμαστε με ένα σχολείο από την Πετρούπολη (το 3 Λύκειο νομίζω).
Τις εκδρομές κανονικά τις καθορίζουν οι μαθητές, αλλά πάντα θα έχουν το πάνω χέρι οι καθηγητές. Πχ 1η Λυκείου πηγαμέ Τήνο – Σύρο και είχαμε την Λύκαινα η οποία είναι Θεούσα και είδαμε τα μισά μοναστήρια στην Τήνο και Σύρο. Τώρα που κανονίζουμε την πενθήμερη και κατά πάσα θα την πάρουμε και προορισμός θα είναι Κρήτη (γτ στην Ρόδο είναι επικίνδυνα στο Φαλιράκι της Ρόδου γίνονται όργια και άλλες ηλιθιότητες).
Αυτά είναι όλα όσα γίνονται και αλλά πολλά που βαριέμαι να γράψω http://pl.youtube.com/watch?v=5a7YVt6KOKM
Αυτό είναι ένα βιντεάκι που έφτιαξα με τις φωτογραφίες από την τετραήμερη πέρυσι (εγώ είμαι ο καμμένος με την μπλούζα U2 και την κιθάρα προς το τέλος)

Μου θυμίσατε τη δική μου πενθήμερη εν έτη 1997 στη Ρόδο, πήγαινε-έλα με Ολυμπιακή.
Τότε μας είχε συμβεί το εξής απίστευτο: Στο γυρισμό, πάμε στο αερορόμιο, αλλά πουθενά αεροπλάνο. Μετά από πολύωρη αναμονή μας ανακοίνωσαν ότι (λόγω κακού προγραμματισμού) η πτήση charter μας αναβάλλεται και θα μείνουμε 2 επιπλέον μέρες στη Ρόδο, δωρεάν. Έτσι η πενθήμερη έγινε επταήμερη με έξοδα της ΟΑ. Καλό, ε;

manasta":2zi0vyks said:
Μου θυμίσατε τη δική μου πενθήμερη εν έτη 1997 στη Ρόδο, πήγαινε-έλα με Ολυμπιακή.
Τότε μας είχε συμβεί το εξής απίστευτο: Στο γυρισμό, πάμε στο αερορόμιο, αλλά πουθενά αεροπλάνο. Μετά από πολύωρη αναμονή μας ανακοίνωσαν ότι (λόγω κακού προγραμματισμού) η πτήση charter μας αναβάλλεται και θα μείνουμε 2 επιπλέον μέρες στη Ρόδο, δωρεάν. Έτσι η πενθήμερη έγινε επταήμερη με έξοδα της ΟΑ. Καλό, ε;

Πρέπει να είναι απο τις ελάχιστες (έως μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού) φορές που κάποιος χαίρεται απο καθυστέρηση της ΟΑ :D

Λοιπόν, δυστυχώς πάμε πενθήμερη Ρόδο (αντί να πάμε Σικελία) 11 Απριλίου με 15. Πάμε με πλοίο και πιθανώς να γυρίσουμε με αεροπλάνο. Θα ήθελα να μάθω αν η αεροπορική εταιρία (βλέπε Aegean) κάνει εκπτώσεις σε σχολεία Είδα στην ιστοσελίδα ότι το εισιτήριο κάνει 45 ευρώ και τέλος θέλω να μάθω αν αξίζει να πάρουμε πτήση τσάρτερ.

Εμείς πάμε Βαρκελώνη και μάλλον 6ήμερη.Πετάμε ή με Α3 ή CSA.Τη δεύτερη δεν την έχω ξανακούσει.Τη ξέρει κανείς?

Είναι ο "εθνικός αερομεταφορέας" της Τσεχίας.

http://www.csa.cz/en/

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, έχουν να "χάσουν" άνθρωπο εν πτήσει από το 1970...Νομίζω ότι πρόκειται για εξαιρετική απόδοση.

Re:

''Και ερωτώ εγώ που μεγάλωσα και ξέχασα: υπάρχουν ακόμα τέτοια γραφεία που ειδικεύονται σε τέτοιες εκδρομές; Υπάρχει περίπτωση να δίνονται ανταλλάγματα σε κάποια μέλη για την επιλογή ενός γραφείου αντί για κάποιο άλλο (για να το πώ καθαρά: μίζες) ; Ποιος αποφασίζει για το πού θα πάτε εκδρομη; Υπάρχει περίπτωση να διαφωνεί ο Σύλλογος Καθηγήτών ή κάποιος φορέας του Υπουργείου;''

Αυτό που θυμάμαι εγώ από τη δική μας πενθήμερη εν έτη 1999, ήταν ότι είχε γίνει ψηφοφορία μεταξύ των μαθητών για την επιλογή του προορισμού. Ρόδος και Θεσσαλονίκη ήταν.Ενώ η ψηφοφορία ήταν υπέρ της Θεσσαλονίκης και με λιγότερα χρήματα, τελικά το άλλαξαν,πήγαμε Ρόδο. Απ ότι έμαθα αργότερα τα μέλη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου που οργάνωσαν την εκδρομή στο συγκεκριμένο πρακτορείο δεν πλήρωσαν δραχμή για τη διαμονή και τα εισητήριά τους!!!

Re:

manasta":3dk7a412 said:
Εμείς λόγω κακοκαιρίας μείναμε μία επιπλέον ημέρα στη Ρόδο, λόγω του ότι το καράβι δεν μπορούσε να δέσει. Το σχολείο που ήταν μέσα στο καράβι έχασε μια μέρα εκδρομής, την οποία κερδίσαμε εμείς.

Λοιπόν, να με ξανά εδώ (καταραμένες πανελλήνιες). Τελικά κλείσαμε πενταήμερη ρόδο, θα πάμε και θα γυρίσουμε με Αιγαίου (δε πήραμε άδεια από το λιμενικό να φύγουμε τη νύχτα της προηγούμενης και είχαμε τις επιλογές η το μεσημέρι με πλοίο το Διαγόρας ή 30 ευρώ παραπάνω με το αεροπλάνο). Θα μείνουμε στο Καψής (Capsis ξέρει κανείς τι φαΐ έχει?). Έχω απορία μόνο τι αεροπλάνα πάνε με την Αιγαίου προς Ρόδο.

Συγχαρητήρια και καλό ταξίδι :D Η Aegean πετάει αυτήν την εποχή με τα Avro RJ100 στην Ρόδο. :great: