Ονοματοδοσία αεροσκαφών Aegean

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Hastaroth":269rvpoe said:
Καί γιατί έχουν βάλει π.χ το harmony αλλά ΟΧΙ το symphony καί το melody;Δέν είναι καί αυτές "Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στά Αγγλικά";

:D

Ούτε το RHAPSODY που δοκίμασα εγώ. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν καταχωρήσει μια λίστα αγγλικών λέξεων με ελληνική ρίζα, που υπάρχει στο βιβλίο του κ. Αρ. Κωνσταντινίδη, "Οι Ελληνικές Λέξεις στην Αγγλική Γλώσσα". Αν το google-άρετε θα το βρείτε. Το θέμα είναι ότι προφανώς ο κος Κωνσταντινίδης δεν περιέβαλε και τόσες πολλές ελληνικές λέξεις στο βιβλίο του... Συνεπώς η A3 χάνει την ευκαιρία να δεχτεί σαν υποψήφια ονόματα μερικές πραγματικά καλές λέξεις.

Εγω απορω ποιοι εχουν ψηφισει το ονομα "Helios"... :?

seven4seven":3sdor6ps said:
Εγω απορω ποιοι εχουν ψηφισει το ονομα "Helios"... :?

Εδώ άλλοι, σε άλλη εταιρεία - και μάλιστα υπεύθυνοι, όχι κοινό - έδωσαν registartion "DIE"!!! :shock:

Εγώ πάλι θα πρότεινα να μπουν ονόματα πουλιών που ζουν στην Ελλάδα. Ονόματα τύπου aquila chrysaetus (χρυσαετός), ciconia ciconia (πελαργός) , phalacrocorax carbo (κορμοράνος) [από την μία στην λατινική ονομασία και από την άλλη στα ελληνικά] , θα ήταν ιδανικά για μία διαφαροποίηση αεροπορικής εταιρίας που ξεπερνά τα στενά όρια της πολυπαιγμένης μυθολογίας και που δίνει και μία οικολογική ευαισθητοποίηση. Λίγη φαντασία ρε παιδιά. Άλλωστε πουλιά έχετε στο σήμα σας. Κάτι που να αναδεικνύει και σύγχρονες πλευρές. Θα πέσει ο Ολυμπος να μας πλακώσει... :roll:

Συγχαρητήρια, πραγματικά καταπληκτική ιδέα. Κάτι τέτοιο εννοούσα όταν έγραψα παραπάνω ότι βάζοντας περιορισμούς στην σελίδα για την ονοματοδοσία, χάνουν την ευκαιρία για υποβολή καλών ιδεών.

Πουλια εχει δωσει και η KLM στα 737 της, δεν θα ειναι πρωτοτυπια... :wink: Παρ'ολ'αυτα, συμφωνω οτι η μυθολογια εχει παραφορεθει. Η ελλαδα εχει τοσα αλλα να επειδειξει...

Θα μπορούσαν να δώσουν ονόματα διασήμων ελλήνων, αλλά δεν θέλουν ούτε κύρια ονόματα. Π.χ. KARATHEODORIS, PAPANIKOLAOU, THEODORAKIS, κλπ. Ή θα μπορούσαν να βάλουν μόνο συγγραφείς ή ποιητές, π.χ. KAZANTZAKIS, PAPADIAMANTIS, KAVAFIS, PALAMAS κλπ. Έτσι θα έβρισκαν εύκολα 19 ονόματα.

captainjumbo":1102s5rp said:
Εγώ πάλι θα πρότεινα να μπουν ονόματα πουλιών που ζουν στην Ελλάδα. Ονόματα τύπου aquila chrysaetus (χρυσαετός), ciconia ciconia (πελαργός) , phalacrocorax carbo (κορμοράνος) [από την μία στην λατινική ονομασία και από την άλλη στα ελληνικά] , θα ήταν ιδανικά για μία διαφαροποίηση αεροπορικής εταιρίας που ξεπερνά τα στενά όρια της πολυπαιγμένης μυθολογίας και που δίνει και μία οικολογική ευαισθητοποίηση. Λίγη φαντασία ρε παιδιά. Άλλωστε πουλιά έχετε στο σήμα σας. Κάτι που να αναδεικνύει και σύγχρονες πλευρές. Θα πέσει ο Ολυμπος να μας πλακώσει... :roll:

Και όχι μόνο αυτό! Ας δούνε λίγο τί θαύματα έκανε η Frontier. Με λίγη φαντασία μπορεί να μπεί ένα στοιχείο από το πτηνό στη διακόσμηση του ΑΦ - π.χ. στους κινητήρες, στα winglets, κλπ.

Ασ'το, george_a, εγω δεν ξαναμιλαω για την διακοσμηση των α/φων, γιατι θα ξαναγινω "κακος" και "ειρων" ....

Mιλώντας για διακόσμηση, δεν ξέρω πόσοι από εμάς είχαμε την τύχη, πραγματικά, να ταξιδέψουμε με τα SX-OAA & OAB. Τα συγκεκριμένα ΑΦ, σε αντίθεση με τα ex-SQ, είχαν ονόματα στις καμπίνες (από την Ακρόπολη, φυσικά), κάπου όπου άλλαζαν τα galleys, και ακόμα και τα window slides είχαν διακόσμηση αντίστοιχη... Ανήκω στους τυχερούς, που πρόλαβαν.